sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:59/478)

Sernik Snickers 482

Sernik Snickers Bardzo łatwa i szybka wersja sernika, i to jakiego...z dodatkiem kajmaku, solonych orzeszków i czekolady. I wszystko utopione w serze, ułożone na warstwie herbatnikowej, i oblane słodkim kajmakiem... Składniki: spód: 160 g herbatników 70 g masła 1 łyżka cukru pudru masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego 2/3 szklanki śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie(...)spód herbatnikowy. Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 40-45 minut. Po upieczeniu sernik studzimy. Pozostałą masę kajmakową w puszce podgrzewamy w rondelku z wodą, aż masa przybierze formę polewy i polewamy tą polewą wierzch ostudzonego sernika. Snickersy tniemy w plasterki i dekorujemy

na moim stole...
Sernik z polewą z białej czekolady 602

składników, a cały proces przygotowania tego sernika jest bardzo prosty. Spód sernika to herbatniki maślane, a masa serowa przygotowana jest na bazie sera z wiaderka, mleka w proszku, i budyni. Jeśli chodzi o przygotowanie sernika, wystarczy wyścielić blaszkę herbatnikach, a następnie przygotować masę serową, która jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Sernik piecze się w kąpieli wodnej ,dzięki(...)wyłożyć odrobinę masy łyżką. Zbyt szybkie wykładanie masy może spowodować wypłynięcie herbatników na wierzch. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej – wstawiamy na spód piekarnika blaszkę z wodą a na środkową półkę blaszkę z sernikiem. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu studzimy sernik przy uchylonych drzwiach piekarnika. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli

Alle Dobre!
Sernik z brzoskwiniami 191

formy wyłożonej ciastem oraz brzoskwiniami, blachę wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy sernik ok. 45-50 minut w temp. 185 stopni C. Gdy ciasto będzie upieczone, wierzch sernika powinien się lekko zarumienić, temperaturę piekarnika zmniejszamy do 50 stopni C, włączamy termoobieg, sernik pozostawiamy w tak nagrzanym piekarniku przez około 1 godzinę. Sernik można polukrować, ale ja przygotowuję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik zebra 1420

blachę z wodą i nagrzać piekarnik na 180 stopni. Włożyć sernik i piec 10 minuta następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni przykryć z wierzchu folią aluminiową i piec przez kolejne 60 minut. Piekarnik wyłączyć lekko uchylić drzwiczki i pozostawić do wystudzenia. Zimny sernik na noc włożyć do lodówki lub przechowywać w chłodnym miejscu. Polewa  W garnuszku zagotować

Ala piecze i gotuje
Sernik z polewą Crème brûlée 178

średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową (będzie bardzo rzadka). Na najniższym poziomie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni (bez termoobiegu) około 60 minut. Creme brulee: W misie miksera umieszczamy żółtka z cukrem i ekstraktem waniliowym.  Ucieramy do momentu, kiedy żółtka zaczną zmieniać kolor na jaśniejszy. Dodajemy śmietanę(...)wodą. Temperaturę w piekarniku obniżamy do 120 stopni. Delikatnie, łyżką wazową, wylewamy na sernik creme brulee. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45-60 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzamy czy krem jest galaretowaty. Sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Kolejnego dnia sernik wyjmujemy z lodówki, odpinamy

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik Snickers. 172

Moim jedynym zadaniem kulinarnym na Wielkanoc było upieczenie sernika. Cudownie być gościem ;) Pyszny, słodki z orzechami, kajmakiem i polewą czekoladową. Taki jest właśnie sernik Snickers. Prawdziwa rozpusta i uczta dla zmysłów. Z tym ciastem zaczynałam wiele lat temu swoją sernikową przygodę :) Mam więc do niego sentyment i szczególnie go polecam. To już ostatnia prosta przed świętami. Wszystkim zaglądającym(...)piec przez godzinę. Studzić w uchylonym piekarniku. Przygotować kajmak. Do garnka wlać śmietankę, wsypać brązowy cukier, doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut.  Na wystudzony sernik wsypać posiekane orzechy, następnie wlać ciepły kajmak. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta. Schłodzić przez noc w lodówce

zadanie-gotowanie
Sernik z mlekiem w proszku na kruchym cieście. 187

cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki krupczatki 20 dag masła lub margaryny 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 4 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Pianka(...)miksujemy, kolejno wsypujemy budynie w proszku i  dajemy ser i miksujemy kilka minut do połączenia się składników. Na schłodzone ciasto wykładamy masę serową. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie lekko z wierzchu zrumieniony i będzie lekko odchodził od brzegów. Upieczony sernik dokładnie studzimy i wstawiamy do lodówki na kilka

Izabelawkuchni
Sernik czekoladowy ricotta aromatyzowany pomarańczą 162

taka niespodzianka. Sernik był tak delikatny, kremowy i wilgotny, że wprost rozpływał się w ustach. Żeby nie było nudno, to po za użyciem dobrej jakości ciemnego kakao, sernik został uperfumowany świeżo startą skórką pomarańczową i domowym ekstraktem pomarańczowym. Pyszności, polecam wielbicielom ciast: lekkich, puszystych i przede wszystkim smacznych.  Składniki :  500 g serka ricotta(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej

vaniliowoczekoladowa
Sernik bez spodu 126

Sernik bez spodu Lubicie serniki? My uwielbiamy. W szczególności te proste i puszyste. Dziś przepis na taki właśnie sernik. Pyszny, wręcz rozpływający się w ustach sernik bez spodu. Sernik, który widzicie na zdjęciach praktycznie w całości przygotowała moja córeczka Ja jej tylko podawałam składniki i włożyłam ciasto do piekarnika. I nie wiem czy to przez(...)robiła… ale sernik smakuje jeszcze lepiej Prosty sernik bez spodu, to idealna propozycja na każdą okazję. Spróbujcie. W składnikach zauważycie zarówno ekstrakt waniliowy (lub cukier waniliowy), jak i cukier ze skórą cytrynową. Polecam takie połączenie do sernika, bo to duet doskonały   Sernik bez spodu – puszysty sernik Składniki: 1 kg twarogu sernikowego

Słodkie okruszki
Seromak, sernikomakowiec, sernik z makiem na piernikowym, korzennym spodzie 178

jednym cieście :) Sernik, makowiec i pierniki. To już szczyt świątecznego szczęścia, dla moich kubków smakowych. Odkąd mam już swój ulubiony przepis na masę makową , sprawdzony ser na sernik - sernikomakowiec mogę robić z zamkniętymi oczami i wiem, że zawsze wyjdzie mi dobry! A więc do roboty! Składniki: * spód: - 200g pierników lub ciasteczek korzennych (bez lukru) - 120g roztopionego masła * masa(...)koniec ucierania dodać mąkę ziemniaczaną i ziarenka z wanilii lub ekstrakt. Masę serową delikatnie wyłożyć na masę makową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 50-60 minut (gdyby wierzch sernika za bardzo się przypiekał - przykryć papierem do pieczenia). Po upieczeniu obkroić brzegi i zostawić do wystudzenia w piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu sernikomakowca umieścić go w lodówce na całą

CookYourself
Sernik Dyniowy z Polewą Miodową i Orzechami 241

masę serową przełożyć na przygotowany spód w blaszce, wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra-dół przez około 70-75 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika (sernik mało rośnie). Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki. Polewa: 4. Do rondelka przełożyć miód i masło(...)trzymać ją na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez około 5 minut, aż zgęstnieje i ściemnieje. Polewę ściągnąć z ognia i dodać gorącą śmietankę, wymieszać. Dodać orzechy, znów wymieszać i odstawić do ostygnięcia na około 15-20 minut (żeby polewa była troszkę ciepła). 5. Sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i położyć na paterze

Mała Cukierenka
Niebiański sernik budyniowy z borówkami amerykańskimi 166

będziecie mieli co spalać. Sernik, jest tak delikatny, puszysty i wilgotny, że z całą pewnością trudno będzie wam się od niego oderwać. Nieskromnie dodam, że wśród wszystkich dotychczasowych serników ten jest zdecydowanie najlepszy. Szczególnie polecałabym przygotować ten wypiek na jakąkolwiek rodzinną uroczystość, bo jest bardzo uniwersalny i możecie zestawić go z dowolnymi owocami. Zachęcam was do spróbowania, bo jestem(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 170 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej

vaniliowoczekoladowa
Sernik jabłkowo-cynamonowy 250

wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć 3/4 ciasta z lodówki, wyrównać. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut. Ostudzić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Przełożyć do rondla, dodać sok z cytryny, masło i cukier i kilka minut posmażyć. Na koniec dodać budyń i cynamon, wymieszać i zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Ser zmiksować z cukrem, cynamonem, proszkiem(...)zimne podpieczone ciasto wykładamy zimną masę jabłkową, na jabłka wykładamy masę serową i wszystko przykrywamy pozostałym starkowanym ciastem. Całość pieczemy w 170 stopniach przez 60-90 minut. Stan wypieczenia sernika sprawdzamy patyczkiem. Sernik w piekarniku urośnie. Po upieczeniu opadnie na płasko. Wystudzić w uchylonym otwartym piekarniku.  Najlepiej na noc sernik umieścić w lodówce. Smacznego

na moim stole...
Sernik krośnieński – kuchnia podkarpacka 161

krośnieński będzie miłą niespodzianką dla wielbicieli tego rodzaju wypieków. Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia". Sernik krośnieński - kuchnia podkarpacka   Składniki na blaszkę 25x35 cm: 1 kg białego tłustego sera 125 g masła (lub margaryny) 170 g cukru 3 duże jajka (lub 4 średnie(...)wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C (grzałka góra-dół) na około 50 minut (w oryginale 220 stopni i 40-45 minut). Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Gotowy sernik można polać czekoladową polewą lub oprószyć przez sitko cukrem pudrem.   Sernik krośnieński - kuchnia

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania