sernik z ricotty z karobem i borówkami~ Mimo że w Święta dużo się napiekłam i nagotowałam nic nie odciągnęło mnie dzisiaj od piekarnika :D Uwielbiam śniadaniowe serniczki :) Ten był bardzo delikatny za sprawą ricotty i oczywiście zawierał w sobie mój ulubiony do niej dodatek - karob <3 PRZEPIS /1 porcja/ ~250g ricotty ~jajko ~łyżka budyniu czekoladowego lub mąki pszennej/ziemniaczanej(...)Mieszamy wszystkie składniki oprócz owoców i przelewamy masę serową do foremki. Na wierzchu układamy owoce lub inne wybrane dodatki. Pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Zostawiamy w uchylonym piekarniku na ok. 10 minut. Można upiec sernik poprzedniego dnia wieczorem i zostawić go na noc w piekarniku (będzie lepszy :)). Wtedy pieczemy ok. 30 minut, wyłączamy piekarnik i nie otwieramy
breakfast of dreamsmożna przygotować z nich wiele dań i słodkości. W mojej kuchni najczęściej jest to twaróg i śmietana. Twaróg lubi każdy domownik w mojej rodzinie. Najprostszy ze śmietaną i szczypiorkiem. Sernik to także deser, który często gości przy kawie i nie może go zabraknąć. PRZEPIS Spód tortownica/ średnica 26 cm. biszkopty okrągłe małe 1 op. Biszkopty wykładamy w tortownicy(...)tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni z termoobiegiem. Na najniższym szczebelku w piekarniku wkładamy naczynie żaroodporne z wodą, pod sernikiem. Pieczemy około 30-40 minut, aż się zarumieni i boki sernika skurczą się. Odstawiamy do ostygnięcia. Polewa olej kokosowy 4 czubate łyżki kakao 2-3 łyżki cukier puder 4 łyżki wiórki kokosowe do obsypania płatki migdałów do ozdoby
Kuchnia Paulettesciężki i lekko waniliowy za sprawą budyniu. Nadaje się znakomicie jako poczęstunek podczas świąt czy przyjęcia. Przed wypróbowaniem przepisu koniecznie przeczytajcie notkę na temat perfekcyjnego sernika oraz pieczenia serników w kąpieli wodnej . Na pewno się przydadzą! Składniki: (na tortownice o średnicy 23 cm) Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego, zmielonego 120 g miękkiego masła 1 szkl cukru(...)st.C. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (boki niczym nie wykładać). Masę serową przelać do formy. Piec przez ok. 60 minut w kąpieli wodnej , aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Gdyby za szybko się rumienić, należy przykryć go folią aluminiową. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik jeszcze
Nastoletnie Wypiekanierobiłam dla mojego K. z okazji jego urodzin (wiem , wiem powinien być tort). Na przygotowanie ciasta po 12 godzinach pracy nie miałam zbyt dużo siły i energii, sernik zrobiłam w 15 minut. Smak boski, mega kremowy, bardzo karmelowy z nutą kakaową. Boski, a że nie trzeba się zbyt napracować, to jeszcze lepiej! A co! SKŁADNIKI: -1 kg sera(...)cukru Wykonanie: - żółtka oddziel od białek - do żółtek dodaj w/w składniki i zmiksuj blenderem na gładką masę, co najmniej przez 7 minut - białka ubij na sztywno z dodatkiem szczypty soli - Pianę z białek delikatnie łyżką wymieszaj z sernikiem, tak aby jak najwięcej go napowietrzyć - masę wylej do dużej tortownicy wyłożonej papierem - wstaw do nagrzanego pieca na 200 stopni C, pieczemy
SMYKWKUCHNISernik! Na kruchutkim, czekoladowym spodzie i z kruchą posypką, mniam! Jak na razie nie ustaliłam co jest lepsze, szarlotka czy sernik. A jak Wy uważacie? Zapraszam na Sernik na czekoladowym spodzie z kruchą posypką." Składniki : Na kruche ciasto: 200 g masła 500 g maki 3 żółtka 180 g cukru 100 g czekolady deserowej Masa serowa(...)mieszamy. Na koniec, do masy należy dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przelewamy na kruchy upieczony spód, ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut, następnie wierzch sernika posypujemy drugą częścią ciasta również startą na tarce o grubych oczkach. Pieczemy jeszcze przez około 20 minut. Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki - najlepiej na noc. Smacznego
Słodkie Przyjemnościpieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, następnie na masę serową wykładamy ,,kupkami'' lekko wystudzoną frużelinę. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy około 70-80 minut do ładnego zrumienienia sera. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy, podajemy i smacznego życzę. Moje rady: Szklanka
Izabelawkuchniprzepis na sernik z rosą, który przygotowałam na święta. Jest to przepis od zawsze obecny w naszej rodzinie, bardzo lubiany i często pieczony na różne okazje. Sernik na kruchym miękkim spodzie, z warstwą pianki i ślicznymi kropelkami "rosy" :-) Ciasto proste, pyszne i zawsze się udaje. No to zaczynamy: SKŁADNIKI: *przepis na dużą blaszkę(...)ciasto. Pieczemy około 50 min w temp 170 stopni. PIANA: -0,5 szkl cukru -6 białek Białka ubijamy i dodajemy cukier, ubijamy do rozpuszczenia się cukru. Po 40 minutach pieczenia sie sernika (gdy widzimy zrumienione boki) wyciągamy go z piekarnika wykładamy pianę, i pieczemy jeszcze około 10 minut do delikatnego zrumienienia się piany. Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSernik potrójnie malinowy. Jedna porcja malin przetartych w serniku, druga porcja malin dodana do sera, trzecia porcja w postaci sosu i dekoracji.Sernik mocno malinowy. U mnie nie doczekał etapu chłodzenia w lodówce bo wcześniej został zjedzony. spód: 150 g mąki pszennej 1 żółtko szczypta soli 100 g masła 1/4 szklanki cukru masa serowa: 90 dkg sera twarogowego(...)nią pozostałe maliny 1/2 szklanki. Na to wylewam masę serową białą. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą żeby wytworzyła się para. Sernik piekę 20 minut, po czym zmieszam na temp 130 stopni i piekę jeszcze 40-45 minut.Po tym czasie uchylam drzwiczki piekarnika i zostawiam sernik w nim do ostygnięcia. Potem wkładam
wesoła kuchniaskładniki posiekać razem, zagnieść gładkie ciasto - ciasto schłodzić 30 minut w lodówce formę wyłożyć papierem, schłodzonym ciastem wylepić równo dno formy, nakłuć gęsto widelcem, podpiec w 180 stopniach przez około 20 minut, wyjąć z piekarnika, ostudzić MUS WIŚNIOWY - wydrylowane wiśnie przełożyć do rondelka, dodać sok z cytryny, gotować kilka minut do zmięknięcia owoców i lekkiego zredukowania soku, który się wytworzył(...)śmietanę rozmieszać z cukrem, upieczony sernik wyjąć na chwilę z piekarnika, na jego wierzch wylać śmietanę, wyrównać i wstawić ponownie do piekarnika - zapiekać 20-25 minut aż śmietana nie będzie płynna - sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach - wystudzony sernik schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc Sernik wiśniowy można przygotować poza
Smakołyki Berenikimasę na schłodzony spód . Piekarnik nagrzać do 180'C Na spód wstawić formę z wodą (np jakieś żaroodporne naczynie) Na środkowej półce ustawić formę z naszym sernikiem. Po ok 15 minutach pieczenia obniżamy temperaturę pieczenia do 150'C i pieczemy jeszcze godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Sernik(...)koloru.Wtedy wsypujemy przyprawę korzenną i wrzucamy przepołowione , pozbawione pestek śliwki i smażymy całość ok 3 min.. Lekko studzimy. Śliwki wykładamy na wierzch sernika . Ciasto przechowujemy w lodówce , ale najlepiej wyjąć go kilkanaście minut przed jedzeniem. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkaprzelać na pierniczki w tortownicy (delikatnie, by nie wypłynęły na wierzch), na sernik wysypać drobno posiekaną gorzką czekoladę. Piec w 160 st.C przez około 45 minut w kąpieli wodnej . Po tym czasie sernik powinien być ścięty i sprężysty. Pozostawić go jeszcze na 30 minut w zamkniętym, ale już wyłączonym piekarniku. Dopiero wtedy wyjąć i odstawić do wystudzenia. Wystudzony(...)utworzył się kożuch. Letnią masę wyłożyć na upieczony sernik w lodówce. Całość ponownie schłodzić, a w międzyczasie zabrać się za przygotowanie musu... Mus śliwkowo-czekoladowy: Śliwki umyć, odpestkować, pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w garnuszku. Zalać dwoma łyżkami mleka i gotować na średnim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas mieszając, by śliwki się nie przypaliły. Śliwki
Nastoletnie Wypiekanieformy ugniatam szklanką masę ciasteczkową. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Ser mielę dwa razy, przekładam do miski. Dodaję jajka, sok z cytryny, śmietanę kremówkę, cukier, budyń, skórkę z pomarańczy i miksuję ale nie za długo, do połączenia składników i uzyskania gładkiej masy. Zbyt długie miksowanie napowietrza sernik. Masę wylewam na spód z ciastek, i układam na wierzchu(...)folią aluminiową żeby nie dostała się woda do środka. Wstawiam sernik do nagrzanego piekarnika termoobieg 180 stopni na 10 minut, po czym zmniejszam na temp 120 stopni i piekę jeszcze 55 minut. Po upieczeniu wyjmuję sernik z wody i zostawiam do ostygnięcia w piekarniku. Zimny wstawiam do lodówki na noc do stężenia. Bardzo łatwo sernik
wesoła kuchniaSernik w kruchym cieście Nie wiem jak Wy, ale ja kocham serniki <3 Moja rodzina również podziela tą miłość. Dlatego z okazji moich urodzin co roku robię nie tort, a właśnie sernik Tym razem prosty sernik bez miksera w kruchym cieście. Nie sądziłam, że będzie aż tak dobry (robiłam to ciasto w nocy, gdy maluchy(...)wersję waniliową Pycha U nas zostały po serniku zostały już tylko słodkie okruszki Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła lub margaryny mała szczypta soli 100 g cukru 4 żółtka 2 łyżki naturalnego jogurtu (może być śmietana) Na sernik: 1 kg sera na sernik z wiaderka 4 jajka klasy
Słodkie okruszkipuszystą konsystencję. Wylać na schłodzone ciasto kruche i włożyć sernik do gorącego piekarnika piec przez 1 godzinę na grzaniu góra dół bez termoobiegu. Po 30 minutach podczas pieczenia sernik zacznie się mocno przypiekać, należy przykryć wierzch folią aluminiową i piec dalej. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Nie ma potrzeby przechowywania sernika w lodówce. Chyba
Wanilia i KardamonWyłoży na kakaowy spód. Na dno piekarnika wstawić blachę z wodą. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec 90 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Ostygnięty przechowywać w lodówce. Kuweturę połamać rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając olej. Polać sernik, udekorować truskawkami i delikatnie oprószyć cukrem
kolorowotorcikowo