sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:44/478)

Sernik (z wiaderka) na kruchym spodzie z polewą czekoladową 660

kakao Ciasto: Składniki połączyć, dobrze wyrobić. Owinąć folią spożywczą. Odstawić do lodówki na około 30 minut. Przygotować foremkę (u mnie tortownica ok 28 cm). Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Wykleić ciastem całą powierzchnię, lekko podziurawić widelcem. Wstawić do piekarnika na około 15-20 minut do lekkiego zrumienienia. Wyjąc z piekarnika. Następnie przygotować masę serową. Ubić białka i odstawić. W innej(...)wymieszać. Wmieszać delikatnie szpatułką mąkę a następnie ubite białka. Całość delikatnie połączyć do uzyskania jednolitej masy, przelać na upieczone ciasto i do piekarnika na kolejne 45-50 minut 180 °C. Zostawić sernik w wyłączonym piekarniku przez 20 minut. Później wyjąc i studzić na kratce. Przygotować polewę. Wszystkie składniki, rozpuścić i ładnie połączyć. Lekko przestudzić a następnie polać środek ciasta

Tagebuch po polsku
Sernik z brzoskwiniami na biszkoptach 443

rodzynki obtoczyły się w mące i wrzucamy do reszty masy serowej. Pozostałą część masy wylewamy na brzoskwinie. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 80 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik można oblać polewą czekoladową. Rozdrobnioną czekoladę wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, gotujemy jeszcze(...)około 3 minuty, po czym wylewamy polewę na ciasto, rozprowadzamy i ewentualnie dekorujemy posypkami lub kokosem. Sernik pozostawiamy w chłodnym miejscu, by polewa stwardniała. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Kukurydziane kruche ciasto - bez glutenu 208

około 10-12 minut blat pod np. szarlotkę lub sernik – czas to około 12 minut (pierwsze pieczenie + ponowne pieczenie z masą) blat na mazurka - około 15 minut Temperatura piekarnika powinna się wahać od 180`C (ciasteczka, mazurek) do 220`C (blat pod sernik czy szarlotkę). W razie jakiś innych pytań piszcie :) Życzę udanych wypieków

Słodkie Przyjemności
Jesienny sernik kokosowy dla gości 216

degustacji sernik kokosowy został wytypowany jako numer jeden pod względem delikatności i smaku. Banalnie to zabrzmi, ale rozpływa się w ustach i prowokuje, by sięgnąć po więcej. Połączenie dobrego wiejskiego twarogu i mleczka kokosowego okazało się idealnym pomysłem. Przepis podaję na dużą tortownicę, o średnicy 28 cm.  Ciasto kruche: 1 szklanka mąki pszennej 7-8 dag margaryny(...)masa stanie się puszysta i bez grudek sera.  3. Gotową masę serową przelewamy do tortownicy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć folią do żywności. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i pozwalamy, aby sernik powoli wystygł. Liście czekoladowe: Składniki: dowolne liście

Apetyczna babeczka
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 275

kąpieli wodnej przez ok. 50 minut w 150C. CREME BRULEE: Przygotowujemy je ok. 30 minut przed końcem pieczenia. Kremówkę gotujemy z drobnym cukrem i ziarnami wanilii. Wyłączamy. Żółtka miksujemy kilkanaście sekund ( tak, by się rozbełtały, ale nie napowietrzyły ), a następnie cieniutkim strumieniem wlewamy gorącą śmietankę cały czas mieszając łyżką. CAŁOŚĆ: Upieczony sernik odstawiamy na ok. 5 minut ( poza piekarnikiem(...)temperaturę obniżamy do 120C. Na wierzch sernika delikatnie przekładamy masę creme brulee, wstawiamy ponownie do piekarnika na ok.60 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku a następie wkładamy go na noc do lodówki. Wierzch posypujemy drobnym cukrem oraz rafinadą i karmelizujemy za pomocą palnika. Dekorujemy owocami. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką Diamant

Ostra na Słodko
SERNIK Z ROSĄ 315

Sernik z rosą to przepyszny sernik na kruchym spodzie i bezową pianką na wierzchu. A skąd nazwa "sernik z rosą"? To za sprawą kropelek, które magicznie wytwarzają się na bezie tuż po jej upieczeniu. Sernik zachwyca nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Jest kremowy, delikatny, lekki, aksamitny. Za każdym razem, kiedy tylko go upiekę znika(...)piekarniku nagrzanym do 180'C. Pod koniec pieczenia sernika przygotować piankę bezową. Po upieczeniu sernika piekarnik zmniejszyć do 150'C. Pianka bezowa: * 6 białek * 200 g drobnego cukru do wypieków * szczypta soli Wykonanie: Białka ubić mikserem na sztywną pianę, mieszając dalej stopniowo dodawać cukier. Ubijać około 5-6 minut aż w pianie nie będą wyczuwalne grudki cukru. Pianę wyłożyć

Zrób to smacznie
Sernik malinowy 187

ziarna wanilii). Przygotowaną masę serową wylać do tortownicy. Składniki miksujcie krótko, tylko do ich połączenia (inaczej sernik za bardzo się napowietrzy i opadnie po upieczeniu). Sernik piec przez około 50 minut w temperaturze 150 stopni (powierzchnia, jak przy serniku New Yorker powinna być ścięta i lekko sprężysta). Studzić przez 10 minut przy otwartych drzwiach piekarnika, potem wyjąć(...)kilka minut do napęcznienia. Podgrzać (na palniku lub w mikrofalówce) – bardzo krótko, tylko tak, żeby żelatyna się rozpuściła (za długo podgrzewana traci właściwości!). Dodać do przygotowanych malin, dobrze wymieszać i wystudzić, ale uwaga, żeby mus nie stężał! Ubić śmietanę kremówkę i dodać przygotowaną masę z malin. Delikatnie ale dokładnie wymieszać. Wylać mus malinowy na wystudzony sernik (oczywiście

Pociąg Do Kuchni
SERNIK Z ROSĄ 133

zmianę po łyżce twarogu i odrobinę mleka. Czynność wykonywać do wykorzystania składników.  Masę serową wylać delikatnie na podpieczone kruche ciasto. Piec kolejne 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Pod koniec pieczenia sernika przygotować piankę bezową. Po upieczeniu sernika piekarnik zmniejszyć do 150'C. Pianka bezowa: * 6 białek * 1 szklanka drobnego cukru * szczypta soli Wykonanie: Białka ubić mikserem(...)będą wyczuwalne grudki cukru. Pianę wyłożyć na upieczony, gorący sernik. Można zrobić wzór, falę na pianie przy pomocy widelca. Piec wszystko razem około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 150'C.  Sernik od razu po upieczeniu wyjąć z piekarnika. Po około pół godziny powinny wytwarzać się pierwsze kropelki rosy

Zrób to smacznie
Szybki rustykalny sernik z ricotty 253

delikatnie, żeby nie odpowietrzyć białek, łączymy składniki. Masę wlewamy do formy, wierzch sernika wyrównujemy szpatułką i wstawiamy sernik na środkową półkę do rozgrzanego już piekarnika. Pieczemy sernik przez 55 minut. Urośnie wysoko. Od razu po upieczeniu wyjmujemy formę z piekarnika – sernik od razu opadnie tworząc krater. Czekamy do całkowitego ostudzenia ciasta i dopiero wtedy odpinamy obręcz tortownicy

Karo in the Kitchen
Sernik 337

sito mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w temperaturze 180 st.C około 25-30 minut. Składniki na sernik: 1,5 kg zmielonego białego sera; 0,5 kg cukru pudru; 12 jaj; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 300g margaryny lub masła; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; aromat(...)wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na pół i upiec dwa serniki w dwóch takiej samej wielkości formach. Piec w temperaturze 180 st.C około 40 minut. Składniki na krem: 250 g masła; 2 jaja; 4-5 łyżek cukru kryształu; kawa lub kakao do smaku; spirytus do smaku; Jaja

In my kitchen
Sernik z karmelem i orzechami pekan 191

Sernik z karmelem i orzechami pekan to jeden z moich ulubionych serników, które robiłam niejednokrotnie. Przepis pochodzi z moich starych zapisków, jeszcze z czasów kiedy byłam kilkunastoletnią dziewczynką skrzętnie notującą wszystkie receptury na ciasta. Delikatna masa serowa idealnie komponuje się z lekko solonym sosem karmelowym oraz łagodnymi orzechami pekan. Jednym słowem... pychotka! Poza tym sernik zawsze ładnie wyrasta(...)naturalny, a następnie po jednym jajku. Mieszając - wsypać mąkę ziemniaczaną. Jednolitą masę przelać na ciasteczkowy spód. Piec przez 10 minut, a następnie nie otwierając piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec przez kolejne 45-60 minut. (Wierzch upieczonego sernika powinien być sprężysty.) Ciasto pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie przygotować karmel. Na rozgrzanej patelni rozpuścić cukier

Di gotuje
Sernik Snickers wersja druga 219

serową przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Puszkę z pozostałym kajmakiem umieszczamy w rondelku z wrzątkiem i mieszamy do chwili, aż będzie miał konsystencję polewy. Wylewamy(...) i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi w plasterki batonami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć go z lodówki na około 30 minut przed podaniem. Smacznego życzy Agnieszka   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kocham Czekoladę
Sernik karmelowy z karmelizowanymi śliwkami 284

Sernik w jesiennej odsłonie, czyli - karmelowy ze śliwkami. Koniecznie wypróbujcie to połączenie ! Zapewniam, że warto. Sernik + kawa + przyjaciółka = zestawienie idealne ;) Składniki ( na tortownicę średnicy 25-26 cm ) Spód: 200 g ciastek Oreo ( lub zamiennie innych, np zwykłych herbatników, bądź krakersów 100 g masła 2 łyżki cukru pudru – tylko w przypadku użycia słonych krakersów Masa serowa: 1 kg sera(...)Wyłoży na ciasteczkowy spód. Na dno piekarnika wstawić blachę z wodą. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec 90 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia.  Śliwki umyć, wypestkować, pokroić w półplastry. Na patelni rozpuścić cukier, dodać śliwki – smażyć chwilę, aż lekko zmiękną. Śliwki wyłożyć

kolorowotorcikowo
aksamitny malinowy sernik z jogurtów greckich... 6254

dnie ułożyć herbatniki, wylać połowę masy, poukładać połowę malin, herbatniki i wylać resztę ciasta i dać resztę malin piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach, zimny schować do lodówki, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest wyborny, aksamitny i smakuje lepiej od tradycyjnego sernika..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Entliczek pentliczek i oto serniczek 174

granice z dala od bliskich i wszystkiego co zna bo ma takie widzimisię. Chyba, że się myślę i odwieczne pytanie jednak ma rację bytu? Wracając jednak do przepisu, sernik może nie wygląda rewelacyjnie, raczej tradycyjnie bez specjalnych dekoracji czy dodatków ale jest, a w zasadzie to już był.  na prawdę bardzo bardzo pyszny.  Składniki: ciasto(...)chętnych można je wcześniej wymoczyć w rumie. Gotową masę przelewamy na wierzch upieczonego wcześniej ciasta. Całość sernika pieczemy 45 minut  w 160 stopniach. Należy uważać, żeby nie przypiec wierzchu ciasta za bardzo. Dekoracja według uznania, ja polałam sernik roztopioną czekoladą i lukrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie