sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:55/478)

sernik pieczony z gruszkami... 191

Składniki: SERNIK: cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 2 krople, jajka 6 sztuk, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, gruszki 3 sztuki CIASTO: mąka tortowa 1 szklanka, herbatniki 150 gram, masło lub margaryna 150 gram, cukier 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki MASA: gruszki 4 sztuki, tortenguss rote 2 opakowania forma 30x25, wyłożona papierem(...)długiego ucierania, wsypać pokrojone w kostkę gruszki i łyżką wymieszać sernik wylać na ciasto i piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 190 C około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić w blaszce tortenguss rot wymieszać w 400 ml zimnej wody (w tym 150 ml soku wiśniowego i 250 wody), zagotować do zagęszczenia mieszając, wystudzić trochę, gruszki pokrojone

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z ciasteczkami Oreo i likierem Baileys 319

może wypłynąć roztopiony tłuszcz i może zabrudzić piekarnik. Piec w 200oC przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec jeszcze przez około 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik zostawiłam w wyłączanym piekarniku do ostygnięcia przez około 60 minut. Po tym czasie wyciągnęłam do całkowitego ostygnięcia. 7. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki

Mała Cukierenka
Sernik gotowany na miodowych plackach z jabłkami 184

papierze do pieczenia  na wielkość kwadratowej blaszki.   Placki wstawiamy do piekarnika nagrzanego  do 200*C i pieczemy około 15-20 minut  aż będą rumiane.   Sernik gotowany: 1 kg sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny pół szklanki mleka  2 łyżki mąki ziemniaczanej Margarynę ucieramy  z cukrem(...)nakładamy na niego pianę  i wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy w 180 stopniach około 10 minut,  a następnie suszymy w 160 stopniach  jeszcze około 30 minut.    Składanie ciasta: Na pierwszy placek nakładamy połowę jabłek,  sernik gotowany, pozostałe jabłka i placek z bezą.    Smacznego

Pyszności Słodkości
Sernik Tiramisu 244

Całkiem niedawno przekonałam się do serników i teraz sama nie mogę się sobie nadziwić dlaczego wcześniej ich nie lubiłam?? Serniki są przecież takie pyszne! A ten nawet nie podlega dyskusji:) Niezwykle delikatny, o kawowym posmaku, biszkoptowej niespodziance i śmietanowej chmurce. Po prostu rozpływa się w ustach... Spód: 14 podłużnych biszkoptów,  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,  łyżka likieru Amaretto(...)cukrem. Kawę zmieszać z likierem - 2 łyżeczki odłożyć, resztę dodać do śmietany, wymieszać. Rozsmarować na serniku, na wierzchu zrobić esy-floresy z odłożonej kawy. Piec jeszcze 15 minut w temp. 120st. Sernik ostudzić i schłodzić.  Źródło: Kwestia smaku

Z miłości do słodkości
Sernik nutellowy 125

blaszkę z sernikiem folią aluminiową i ją wstawić do naczynia z wodą). Pieczemy około 45 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 140 stopni i dopiekamy sernik przez około 20-25 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie pozostawiamy do całkowitego ostudzenia, najlepiej w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu
Sernik z koziego sera 109

delikatnym spodzie z puchu z biszkoptów. Ma delikatny zapach sera koziego i masła. Smak jest niezwykle subtelny, wręcz niezapomniany :-) Musisz spróbować! Czas przygotowywania:  40 minut Czas pieczenia:  50 minut Ilość porcji:  sernik na 10 osób (średnica

AniaGotuje.pl
Sernik z Wujskiego – kuchnia podkarpacka 62

Sernik z Wujskiego – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Wujskie, gmina Sanok, powiat sanocki Sernik to ciasto, które pasuje na każdą okazję. Współcześnie popularne stały się serniki na zimno, ale tradycyjne serniki w naszym regionie można podzielić na dwa rodzaje. Pierwsze z nich to te, w których zmielony biały ser miesza się z utartym tłuszczem, jajkami i mąką(...)tylko na spodzie, ale i na wierzchu sernika. Drugim rodzajem tradycyjnych serników są te, gdzie upieczone cienkie placki, często amoniakowe, przekłada się gorącym serem smażonym z różnymi dodatkami. Takie serniki stygnąc oddają wilgoć ciastu i trwale się z nim łączą. Sernik pieczony przez Koło Gospodyń Wiejskich z Wujskiego to sernik z kakaowym kruchym ciastem na spodzie

Trzeci talerz
Sernik z pianką na kruchym spodzie 206

zmniejszamy temperaturę na 150 stopni, wyjmujemy sernik wykładamy na niego masę białkową, którą wyrównujemy, a następnie grzebieniem cukierniczym robimy fale na powierzchni ubitego białka. Wstawiamy sernik ponownie na ok. 15 minut do piekarnika. Wyjmujemy. Dobrze jest sernik schłodzić w lodówce aby się bardziej zespolił. Smacznego! The post Sernik z pianką na kruchym spodzie appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik na piernikowym spodzie 151

masłem. Spód tortownicy wylepiamy pokruszonymi ciasteczkami. Wstawiamy na 30 minut do lodówki, a w tym czasie przygotowujemy masę serową. Masa serowa:  Ser ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po 1 jajku i budyń. Wyjmujemy tortownicę z lodówki i wlewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i pieczemy sernik około(...)czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystygnięcia. Polewa:  Przygotowujemy polewę- mieszamy wszystkie składniki. Polewamy nią sernik i dopiekamy sernik kolejne 15 minut. Po czym studzimy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik SNICKERS 462

wadze 50g) Masa serowa składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 100g gorzkiej czekolady 180g masła orzechowego (z orzeszków arachidowych, najlepiej o zawartości orzechów 90%-100%) 1kg gotowego sera na sernik 200g cukru 180g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 jajka Dodatkowo: 70g solonych orzeszków arachidowych 100g czekolady mlecznej(...)orzeszkami. 8. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez około 10 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150C i piec jeszcze przez 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez około 30 minut. Następnie wyjąć go do całkowitego ostygnięcia i wstawić

Mała Cukierenka
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 100

kremowy o jeżynowym smaku, znakomicie komponuje się z kawowym kremem. Wygląda jakby spędziło się nad wiele godzin, a tak naprawdę jest bardzo prosty do przygotowania. Przepyszny! To jeden z tych serników, którymi nie da się tylko poczęstować.... SKŁADNIKI: spód: 200 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego Masa serowa:  ( wszystkie składniki powinny(...)blenderem W misie miksera umieść wszystkie składniki. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników . Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj. Piecz w temperaturze 150ºC przez około 70 minut. Polewa: Składniki wymieszaj. Sernik wyjmij z piekarnika, delikatnie wyłóż śmietankową polewę, wyrównaj i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodź w lodówce przez około 12 godzin. Krem

Kuchnia bezglutenowa
Sernik turecki – na jogurcie, z morelami 199

Sernik bez grama sera. Gęste jogurty greckie i sok z cytryny sprawiają, że to ciasto jest niesamowicie wilgotne, kremowe i aromatyczne. Süzme yoğurt tatlısı – tureckie ciasto jogurtowe. Ja uwielbiam je z morelami, ale możecie do niego użyć śliwek, truskawek, fig, albo zostawić je czyste, bez owoców. Wszystkie składniki ciasta powinny być w tej samej temperaturze. Wyjmijcie je z lodówki(...)wcześniej morele. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym góra-dół na 180⁰C, na środkowej półce przez 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160-170⁰C i pieczemy sernik kolejne 70-90 minut aż wierzch przyjemnie się zrumieni, a włożony w ciasto patyczek po wyjęciu będzie suchy. Ciasto studzimy w piekarniku, a następnie schładzamy w lodówce. Minimum 3 godziny

Karo in the Kitchen
Sernik z polewą toffi 341

Składniki na spód: 200 g herbatników maślanych 150 g masła Składniki na sernik: 1 kg sera twarogowego mielonego  6 jajek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki śmietanki 30% 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki cukru waniliowego domowej roboty Polewa toffi: 200 g krówek mlecznych kruchych 1 łyżka masła 4 łyżki mleka Przepis na spód: Herbatniki przekładamy do miski(...)formy z ciasteczkowym spodem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170C i pieczemy sernik w tej temperaturze przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy przez kolejnych 90 minut. Po upływie tego czasu upieczony sernik wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przepis na polewę: Krówki wraz z masłem i mlekiem umieszczamy w rondelku

Emcia Pichci
Sernik kokosowy z czekoladowym spodem i michałkowo-śliwkową polewą 206

oraz kieliszek likieru. Białka utrzeć i dodać do masy, mieszając już całość łyżką.  Masę serową przełożyć na spód. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec nasz sernik ok. 60 minut. Wyjąć, wystudzić. Polewa: Śliwki drobno pokroić. Cukierki pokroić drobniej dać do rondla, do tego kremówkę i razem gotować na małym ogniu, aż całość się rozpuści. Dać śliwki, wymieszać

Moje pyszne gotowanie
delikatny puszysty sernik 187

Sernik  Okres Nowego Roku to czas niezwykły i jest również czas na delikatny i puszysty  sernik.  O wyjątkowym smaku pochodzącym z dobrego twarogu, oraz masła i o niezwykłym zapachu wanilii i rodzynek. składniki kruche ciasto ( spód i wierzch) 350 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 50 minut. Następnie  zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 25-35 minut.  Upieczone ciasto całkowicie studzimy, a następnie dzielimy na porcje i podajemy

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania