Ciasto prezentuje się wspaniale i okazale, ma wyrafinowany i subtelny smak. Czas przygotowania nie zajmie Wam więcej niż 15 minut, później już tylko czekamy aż się upiecze ;-). Jest to dobry przepis na niespodziewaną wizytę gości, czy to rodziny czy znajomych. Sernik jest przepyszny podawany na ciepło (nie tak jak standardowe serniki, które najlepiej jeść na drugi dzień). Zapraszam(...)puree z dyni to po prostu możesz upiec dynię, oddzielić miąższ od skórki i zmiksować na gładką masę Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik pieczemy przez 50 -60 minut w nagrzanym piecu. Studzimy przez 15- 20 minut i możemy posypać wierzch kakao (przez sitko koniecznie). Kto ma ochotę na chwilę słodkości? ;-) Uwielbiam wypieki! Buuuziaki!!!! Przepis
SMYKWKUCHNIlodówki. 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy. 3. Ciasto kruche wykładamy na wysmarowaną tortownicę (26 cm). Na to wylewamy masę serową. Łącznie sernik pieczemy godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z białek z cukrem i wylewamy na sernik. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUlodówki. 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy, miksujemy. 3. Ciasto kruche wykładamy na wysmarowaną tortownicę (26 cm). Na to wylewamy masę serową. Łącznie sernik pieczemy godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z białek z cukrem i wylewamy na sernik. Mmm Pycha
Na moim talerzumasy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w sernik. Sernik wyłożyć na biskwity, łyżką wygładzić wierzch, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55-60 minut, w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest bardzo aksamitny, delikatny, wilgotny, po upieczeniu nie opadł, spód z ciastek biskwit jest bardzo chrupiący..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcałość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i posiekane orzechy i dokładnie mieszamy. 3. Do pieczenia i pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 4. Polewa: Cukier i kakao
Izabelawkuchnibudynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 4. Podanie: Dobrze wystudzony
Izabelawkuchnipieczenia i na spód wykładamy herbatniki mi wyszło po 3 na szerokość blaszki, następnie przekładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. W moim piekarniku sernik piekł się około 70 minut z wierzchu ma być ładnie rumiany. Upieczony sernik studzimy przy wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach, następnie wyjmujemy blaszkę i wynosimy w chłodne miejsce aż całkowicie wystygnie
Sama słodycz i szczypta chiliSchłodzić w lodówce 1/3 ciasta ok. 1h. Wylepić dno formy (33x24),większą częścią ciasta-tzn 2/3 , po nakłuwać i podpiec w 180-190°C ok. 15 minut. Wystudzić. Ser zmielić dwu-trzy krotnie. Masło utrzeć z cukrem i wanilią.Do utartej na gładko masy dodawać po jednym żółtku,na przemian z twarogiem. Miksować po ,każdym dodaniu(...)zetrzeć na tarce jarzynowej i wyłożyć na masę serową.Sernik piec 50-60 minut w 165-170° C.Na 15-20 minut przed końcem pieczenia otworzyć piekarnik i delikatnie nożykiem wokoło odczepić masę serową od boków blaszki .To nam daje ,że sernik jest bardziej równy.Gdy ciasto będzie upieczone wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić na godzinę
w mojej kuchnipoziom do parowaru, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 40 minut. Po 40 minutach wystawiamy pojemnik z sernikiem z parowaru i czekamy aż ostygnie. Jak już przestygnie, podkładamy talerz i przewracamy pojemnik tak, żeby sernik znalazł się na docelowym talerzu :) Zdejmujemy folię i wstawiamy do lodówki. Polewę robiłem po kilku godzinach. Gorzką czekoladę połamałem na małe(...)kawałki, wrzuciłem do pojemnika na ryż i dodałem łyżkę miodu wielokwiatowego. Parowałem przez 7 minut, co 2-3 minuty mieszając intensywnie. Przy otwieraniu pokrywy należy uważać, żeby nie wlewać wody do czekolady oraz, żeby się nie oparzyć. Po tym jak czekolada się rozpuściła polałem nią sernik i udekorowałem na wierzchu resztą jagód goji. Gdy polewa trochę przestygła wstawiłem sernik
Parowar Facetawiórki, zmiksować krótko na gładką masę. Na ciasteczkowy spód wylać masę serową. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wrzącą wodą. Na środkowej półce postawić tortownicę z sernikiem, piec przez 10 minut w temp. 180stC, następnie zmniejszyć temperaturę do 140st.C i piec przez 50 minut (masa na środku powinna być ścięta). Po upieczeniu drzwiczki piekarnika lekko uchylić, studzić sernik
Obiad gotowyefekcie trzeba było jeść je niejako osobno. Proponuję używać wyłącznie węgierek, albo zrezygnować z zapiekania owoców i np posypać sernik malinami tuż przed wylaniem galaretki. Bo ten niezwykły sernik naprawdę warto zrobić! składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 1 żółtko 200 g zimnej margaryny masa serowa: 1 kg twarogu (wiadereczko) ok 350 g ugotowanych(...)temperaturę do 16 stopni, piec sernik około godziny. Następnie nie wyjmując ciasta z piekarnika delikatnie zdjąć folię, na wierzchu sernika ułożyć pozbawione pestek połówki śliwek, piec sernik jeszcze ok 15 minut. Po upływie czasu pieczenia piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki, wystudzić ciasto wewnątrz. Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu, tężejącą wylać na wierzch sernika. Odstawić na kilka godzin (najlepiej
6niebomną kwaśne. Mogłabym jeść cytryny prawie w całości. Nie wiem, czy to zasługa lata i temperatur za oknem, czy jest tego jakiś inny powód, ale... dobrze mi z tym ;) Sernik jest pyszny! Zwłaszcza jak jest dobrze schłodzony - zwarty, jednolity, kwaśny - rozpływa się w ustach i cudownie orzeźwia. Piecze się go długo, przy robieniu masy serowej ręka prawie odpada(...)studzimy. Na przestudzony sernik wykładamy wystudzony krem - inaczej ciasto może nam się rozbabrać. Krem robi się całkiem długo - ja mieszałam ponad 20 minut. Ale dla tego smaku warto poświęcić każdą minutę tego żmudnego procesu. Sernik chłodzimy przez parę godzin, najlepiej całą noc, w lodówce. Rano? Niebo w gębie! Dosłownie :) Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!wylepić dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto dobrze się wałkuje przez dwa arkusze papieru do pieczenia. Ciasto podpiec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Rodzynki zalać gorącą wodą na około 15 minut, następnie odcedzić i przed dodaniem do sera wymieszać z łyżką mąki. Utrzeć masło z cukrem, dodając stopniowo po jednym żółtku. Pod koniec dodać(...)serową wyłożyć do formy z podpieczonym i wystudzonym ciastem. Na wierzchu sera ułożyć kratkę z rozwałkowanej 1/3 części ciasta i posmarować ją roztrzepanym żółtkiem lub odrobiną mleka. Sernik piec 50 - 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, gdyby za mocno się przypiekał, to wierzch przykryć papierem do pieczenia. Upieczony sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku
Kuchcik gotujeWprowadziłyśmy do przepisu kilka drobnych zmian i nie ważne, czy skorzystać z naszego przepisu, czy z oryginalnego. Ciasto wychodzi pyszne, delikatne i lekkie. Dla fanów Bounty idealne. Składniki: Sernik: 400ml mleka kokosowego (zazwyczaj jedna puszka) 200g wiórków kokosowych (zazwyczaj jedno opakowanie) 250g maskaronem (zazwyczaj jedno opakowanie) 250g twarogu półtłustego 50g masła 120g cukru pudru 20g cukru wanilinowego(...)łyżkach wlewamy żelatynę do masy kokosowej i mieszamy. Małą formę do tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę kokosową. Potrząsamy by się równo rozprowadziła. Sernik umieszczamy na 30 minut w zamrażalniku, a potem przekładamy do lodówki. Możemy od razu umieścić w lodówce, ale wówczas będzie się dłużej wiązał. Kiedy widzimy, że sernik stężał (jakieś 1,5 godziny
Kolizje Smaków