seler naciowy - 4547 przepisów (strona:180/304)

Zupa grzybowa z orzechami 100

zupę i jestem pewna że zasmakuje ona Wam i waszym gościom.  Zupa grzybowa z orzechami Składniki:  25g suszonych grzybów 350g pieczarek 2-3 marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku por 2 liście laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu 0,25 łyżeczki suszonego tymianku 0,25 łyżeczki szałwii 110g orzechów włoskich 50ml śmietany masło olej(...)Suszone grzyby włożyć do miseczki i zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na co najmniej 30 minut.  W międzyczasie przygotować warzywa: marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, łodygi selera umyć i drobno pokroić, cebulę pokroić w kostkę, czosnek obrać i rozgnieść. Obrać pieczarki: 1-2 pieczarki odłożyć, będą potrzebne do przybrania, połowę pieczarek z grubsza pokroić, a połowę drobno

Codzienne Gotowanie
Ciasto z kaszy jaglanej, batata, selera naciowego, pod kołderką z mozzarelli, na ostro z nutą słodyczy 199

kuchni, należy częściej kombinować  🔪  i tak trochę smakami czarować 🎇. Składniki na okrągłą formę o średnicy ok. 20 cm : 1 duży batat ok. 450 g, 1 seler naciowy, 2 białe cebule, 2 – 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 ząbki czosnku, sól, 1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu, ½ płaskiej łyżeczki cukru, igiełki świeżego tymianku z kilku gałązek, ½ płaskiej łyżeczki kozieradki(...)Cenos, ok. 250 g  mozzarelli   bez zalewy, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do podsypania, świeża rukola. Przygotowanie: Cebulę i obranego batata kroimy w niewielką kostkę, selera w małe plasterki. Rada: selera nie trzeba oczyszczać z nitek ponieważ będzie przecierany przez sito. W dużym garnku (najlepiej o szerokim dnie) rozgrzewamy olej, podsmażamy delikatnie cebulę, dodajemy batata

Moniki Smakołyki
Kremowa zupa warzywna z kurczakiem 361

oliwy 1 cebula – posiekana o,5l mleka – można zamienić na kremówkę – zupa będzie gęstsza, ale też cięższa 2-3 marchewki pokrojone w kostkę 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w plastry 4 ząbki czosnku – zmiażdżone 3-4 ziemniaki pokrojone w kostkę ok. 200 g mrożonego groszku opcjonalnie 200 g kukurydzy – świeżej, mrożonej lub z puszki(...)mąki sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy włoskiej z tego przepisu lub odrobina oregano, bazylii, cukru, papryki, chili Wykonanie: Masło lub oliwę rozgrzać w garnku. Dodać cebulę, marchewkę i seler. Podsmażać około 5 minut aż warzywa delikatnie się zeszklą. Dodać pieczarki i czosnek i podsmażać jeszcze 3 minuty, aż czosnek będzie aromatyczny. Dodać mąkę i podsmażać mieszając, przez około minutę

Pociąg Do Kuchni
Kremowa warzywna z kurczakiem 142

oliwy 1 cebula – posiekana o,5l mleka – można zamienić na kremówkę – zupa będzie gęstsza, ale też cięższa 2-3 marchewki pokrojone w kostkę 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w plastry 4 ząbki czosnku – zmiażdżone 3-4 ziemniaki pokrojone w kostkę ok. 200 g mrożonego groszku opcjonalnie 200 g kukurydzy – świeżej, mrożonej lub z puszki(...)mąki sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy włoskiej z tego przepisu lub odrobina oregano, bazylii, cukru, papryki, chili Wykonanie: Masło lub oliwę rozgrzać w garnku. Dodać cebulę, marchewkę i seler. Podsmażać około 5 minut aż warzywa delikatnie się zeszklą. Dodać pieczarki i czosnek i podsmażać jeszcze 3 minuty, aż czosnek będzie aromatyczny. Dodać mąkę i podsmażać mieszając, przez około minutę

Pociąg Do Kuchni
Pikantny rosół po portugalsku 164

więc nie dawałam..no i od siebie dodałam marchewkę. 2,5 l wywaru z kurczaka 1 cebula pokrojona w drobne piórka 1-2 marchewki pokrojone w kostkę 1 łodyga selera naciowego drobno posiekana 1 łyżeczka skórki z cytryny drobno startej 3 pomidory [ bez skórki -posiekane w kostkę] 1 łodyga świeżej mięty [ nie dałam] 2 filety z piersi kurczaka(...)makaronu drobna nitka cięta] 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy 2 łyżki świeżej mięty [ u mnie koperek] W garnku połączyć wywar z kurczaka z cebulą, selerem, marchewką, skórką z cytryny, 1 łodygę mięty i oliwą.Powoli doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień do minimum.Dodać filety z kurczaka i gotować na małym ogniu przez około

Moje domowe kucharzenie
Risotto cytrynowe 110

pełnych efektów polecam otworzyć butelkę wina już w trakcie gotowania. :D * SKŁADNIKI na 2 porcje 200 g ryżu arborio 1 łyżka klarowanego masła 1 biała cebula 1 łodyga selera naciowego 50 ml białego wina 600-800 ml bulionu z warzyw kilka nitek szafranu (opcjonalnie odrobina kurkumy) 1 żółtko 1 cytryna 50 g parmezanu świeży rozmaryn świeżo mielony biały pieprz * PRZYGOTOWANIE(...)ogień tak, aby był cały czas gorący. Wrzuć nitki szafranu lub kurkumę i trzymaj garnek cały czas na ogniu. W osobnym garnku rozgrzej masło. Wrzuć drobno posiekaną cebulkę i seler. Smaż kilka minut, aż cebula się zeszkli, następnie wsyp ryż. Wymieszaj kilka razy, aby się zagrzał i wlej wino. Poczekaj aż odparuje, zmniejsz ogień do minimum i zacznij dolewać powoli

Food Square
Noodle z warzywami w 5-ciu smakach 155

zadowoli zarówno mięsożerców, jak wegetarian. Smaczne, aromatyczne i lekkie danie, z mnóstwem  wspaniałych,  sezonowych warzyw i cudownych przypraw.  Składniki : 250g noodli jajecznych 2 marchewki 1 łodyżka selera naciowego 1 średnia cukinia 1 czerwona papryka 1 czerwone chili kawałek świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 1,5 łyżeczki przyprawy 5 smaków 0,5 łyżeczki cynamonu 4 łodygi dymki(...)olej do smażenia ewentualnie inne dowolne warzywa np. pieczarki, kiełki fasoli, pędy bambusa, groszek cukrowy, itp. Przygotowanie : Noodle przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź i odstaw. Marchewkę i selera pokrój w zapałki, cukinie w cienkie półkrążki, paprykę w paski.  W woku rozgrzej olej, przesmaż na nim imbir starty na tarce, czosnek pokrojony w plasterki oraz drobno pokrojone chili. Dodaj

Codzienne Gotowanie
Sałatka z ogórków kiszonych, nektarynek i selera 142

też Was! Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – ok 250 g ogórków kiszonych – 1 słodką nektarynkę lub brzoskwinię – 2 garście winogron bez pestek – 3 plastry ananasa – seler naciowy -2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczkę octu balsamicznego – 1 łyżeczkę musztardę z ziarnami gorczycy – 1 garść pistacji Przygotowanie sałatki zacznijcie od przygotowania sosu do sałatki(...)czasie pokrójcie ogórki w równej wielkości plasterki. Nektarynkę przekrójcie na pół, usuńcie pestkę i pokrójcie owoc w kostkę. Umyte winogrona przekrójcie na połówki, a a obrany seler i plastry ananasa pokrójcie na drobne kawałki. Gdy sałatka będzie gotowa, polejcie ją dressingiem a wierzch posypcie pokruszonymi pistacjami. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Szynka z papryka, selerem naciowym i jabłkiem. 124

dodatków. Ten powstał w skutek dodawania co miałam pod ręką. Efekt - pyszne danie! Spróbujcie!   40 dag szynki wieprzowej bez kosci 1 cebula pół czerwonej papryki 5 łodyg selera naciowego 1 duże jabłko 6 pieczarek 1 marchewka kilka kaparów maka do panierowania przyprawa do gulaszu sól, pieprz 2 łyzki oleju   Mieso opłukać, pokroić w plastry, natrzeć przyprawa do gulaszu(...)obsmazyc z obu stron na oleju. Cebule pokroić w piorka i dodac do miesa, zalac odrobina wody ,Dusic pod przykryciem, marchew pokroić w plasterki, pieczarki w półplasterki, paprykę i seler w kostke. Warzywa dodac do miesa i dusic do miekkosci. Około 15 minut prezd koncem dodac pokrojone jabłko w kostke oraz kapary. Doprawic do smaku. Podawac z pieczywem lub kaszami

Radość kipiąca uśmiechem.
Spaghetti z mięsem i selerem naciowym 101

Składniki: 1 łyżka masła 18 0 g mięsa mielonego 1 cebula 100 g makaronu 2 łodygi selera naciowego pęczek szczypiorku pół żółtej papryki 2 ząbki czosnku kilka czarnych oliwek só l, pieprz szczypta tymianku i imbiru łyżeczka ostrej pasty paprykowej 2 łyżki śmietany  1 łyżka sera Ricotta opcjonalnie do udekorowania Gorgonzola Przygotowanie:   Na patelni roztopić masło i podsmażyć(...)mięso, przyprawić i dodać drobno pokroj oną cebulę i zmiażd ż ony czosnek . Wymieszać trzymać na ogniu z 3 - 5 min . Seler umyć i pokroić , oliwki przepołowić, paprykę pokroić w słupki. Dodać wszystk o do mięsa i chwilę smażyć. Śmie tanę wymieszać  z Ricottą i dodać do mięsa ( w razie potrzeby doprawić ) . Dobrze wszystko połączyć i na koniec dodać

Gaździnka warzy
Wiosenna sałatka 156

Składniki: 150 g makaronu rurki 3 łodygi selera naciowego opakowanie sera M ozzarella   kilka pomidorków koktailowych pęczek natki pietruszki kilka czarnych oliwek pół piersi z kurczaka 50 ml białego wytrawnego wina  sól , pieprz, tymianek, ząbek czosnku, słodka pap ryka     Sos: 3/4 kubka oliwy mał y ząbek czo snku pół łyżeczki cukru kilka kro pel cytryny sól(...)pieprz Przygotowanie: Ma karon ugotować według pr zepisu na opakowaniu i ostudzić. Pomidorki i oliwki przepołowić, selera drobno po kroić, Mozzarellę w kostkę .  Pierś kurczaka umyć osuszyć i podsmażyć n a 3 łyżkach oleju. Przyprawić solą, piepr zem, ząbkiem czosnku, szcz yptą tymianku i papryką. Wlać do niego wino i smaż yć , aż się zredukuje ( ostudzić ).  Wszystkie składniki

Gaździnka warzy
Grecka zupa z fasoli 175

greckiej fasolia gigantes, namoczonej przez noc w dużej ilości wody 3-4 łyżki stołowe oliwy 2 marchewki, obrane i drobno posiekane 1 duża cebula, drobno posiekana 2 łodygi selera naciowego, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, drobno posiekane sól i pieprz czarny 800g pomidorów z puszki (2 puszki) 1 łyżeczka suszonego oregano listki świeżego oregano ser feta Przygotowanie: Odcedzamy fasolę, przekładamy(...)zimną wodą. Gotujemy na średnim ogniu, a następnie zbieramy pianę i szumowinę z powierzchni. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 1 godziny.   Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy marchewkę, cebulę, seler, czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na dużym ogniu przez 10 minut, często mieszając, aż zmiękną.. Dodajemy pomidory, suszone oregano. Gotujemy kilka minut, po czym przekładamy całość

Smakowity Blog Kulinarny
Zupa-krem z sezonowych warzyw 143

mogą okazać się przyjemną odmianą i odświeżeniem menu. Dzisiaj na warsztat wzięłam sezonowe, jesienne warzywa, czyli kapustę i ziemniaki. Rezultaty poniżej :) Składniki: pół główki kapusty kilka ziemniaków kilka łodyg selera naciowego bulion warzywny, 0,5 l sól, pieprz, majeranek, ew. maggi grzanki masło / oliwa Wykonanie: Kapustę kroimy w piórka. Przekładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem (2 łyżki masła lub oliwy(...)obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Gdy kapusta zacznie robić się szklista (analogicznie do smażonej cebuli), dodajemy ziemniaki i dalej smażymy, najlepiej pod przykryciem. Po 15 - 20 minutach dodajemy seler. Doprawiamy  solą, pieprzem, suszonym majerankiem, który możemy śmiało dodawać do wszystkich potraw o właściwościach "wzdymających" jak kapusta, fasola, etc. Nadal gotujemy. Gdy warzywa zaczną się rozpadać, dodajemy bulion

Taste Of My Day
Warzywne szaszłyki 268

grille i delektują się smakołykami. Do obowiązkowej kiełbaski czy kaszanki warto dodać trochę koloru i witamin. Dzisiaj polecam zrobić pyszne szaszłyki warzywne, które zaskoczą podniebienie :) Składniki: 2 średnie cukinie, seler naciowy, pomidorki cherry, koktajlowe, papryka żółta i papryka czerwona czerwona cebula marynata: olej, papryka słodka, suszone oregano,  szczypta vegety, pieprz, bazylia, ewentualnie płatki chilli sok z cytryny, patyczki(...)obieramy i wydrążamy pestki z cukinii i papryki. Kroimy na cząstki podobnej wielkości i kolejno zaczynając od cukinii nabijamy na patyczek. U mnie kolejność była następująca: cukinia, żółta papryka, seler, pomidor cherry, cebula, cukinia, papryka czerwona, seler, pomidor koktajlowy, cebula... Szaszłyki układamy na aluminiowych tackach i smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą. Pieczemy aż warzywa zmiękną, ale będą kruche. Podajemy polewając sokiem

Pudełko rozmaitości
NICEJSKA ZUPA WIOSENNA 108

potrawy. Sezon przedwiosenny zaczynamy lekką ale sycącą zupą z mnóstwem warzyw. Zupę podaje z makaronem pełnoziarnistym arc Pol Składniki: 1 łyżka oliwy 1/2 ząbka czosnku 1/2 cebuli 1/2 łodygi selera naciowego 1/2 marchewki 80 g ziemniaków 1 litr bulionu warzywnego 1 duży dojrzały pomidor 100 g zielonej fasolki 1/2 pęczka bazylii 100 g cukinii 25 g makaronu świderki(...)bazylii 1/2 ząbka czosnku 1 łyżeczka orzeszków pinii 25 ml oliwy extra vergine 25 g tartego parmezanu W garnku na oliwie podsmażyć posiekany czosnek z pokrojoną cebulą. Pokroić marchewkę, selera i dodać do cebuli. Ziemniaki obrać i pokroić. Pomidora obrać i pokroić. Dodać po 5 minutach do marchewki i selera. Dolać bulion. Przyprawić solą i pieprzem. Fasolkę zieloną pokroić

Kuchnia w oparach
Lasagne mięsno-grzybowe w boczku / Bacon wrapped meat and mushroom lasagna 187

passaty pomidorowej lub mogą być też krojone z puszki 3-4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę 1 marchewka pokrojona w drobną kostkę 1 gałązka selera naciowego pokrojonego w kostkę 100 ml bulionu drobiowego 100 ml wytrawnego czerwonego wina 3 łyżki oleju cukier, sól i pieprz do smaku po 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, oregano i tymianku(...)masła 50 g mąki 400 ml mleka sól,pieprz i szczypta gałki muszkatołowej do smaku Przygotowanie: Przygotowanie sosu bolońskiego: W dużej patelni rozgrzej trochę oleju, włóż cebulę, marchewkę i selera. Smaż około 3-5 minut, aż zaczną się rumienić, wtedy dodaj czosnek, wymieszaj i podsmażaj kolejną minutę. Dodaj pieczarki, smaż kolejne 5 minut, wlej wino i gotuj, aż odparuje jego

karmelowy
Zupa selerowa z camembertem i masłem estragonowym 117

pyszna. Zupa jest sycąca. W domu podczas gotowania unosił się zapach pora, selera pomieszany aromatem estragonu, który ulatniał się z miseczek wypełnionych gorącą zupą... S kładniki: 40 g masła seler naciowy, oczyszczony i pokrojony w półksiężyce 2 duże pory oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki 200 ml białego wina 1,2 l bulionu warzywnego lub drobiowego sól morska czarny pieprz(...)camembertem: 4 kromki bagietki 100 g sera camembert pokrojony w plasterki Masło estragonowe: 50 g masła 1 łyżka posiekanego estragonu Wykonanie: W dużym rondlu roztopiłam masło (40 g), wsypałam seler i pory. Wymieszałam, żeby wszystko połączyło się z masłem. Chwilę smażyłam, około 10 minut. Trzeba mieszać, żeby się warzywa nie przyrumieniły. Mają tylko zmięknąć. Warzywa nadal podgrzewałam na małym ogniu

Kuchnia u Krysi
Lekka zupa warzywna z indykiem. 147

bardzo, a na drugi dzień jeszcze bardziej. Tak to już z dobrymi zupami jest - smacznego! :) Składniki: 400 g piersi lub polędwiczek z indyka 150 g brązowego ryżu 4 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 3 garście krojonego jarmużu 2 pomidory 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 litr bulionu oliwa Wykonanie: Ryż ugotować(...)Indyka pokroić w około 2 cm kostkę i podsmażyć na oliwie do lekkiego zrumienienia.  Dodać drobno posiekany czosnek i mieszając smażyć jeszcze 2 minuty. Dodać pokrojone w kostkę selera, marchewkę i paprykę oraz zioła. Dusić razem kolejne 5 minut. Dodać bulion, jarmuż, ryż i pokrojone w kostkę pomidory (skórkę i nasiona można usunąć). Gotować na małym ogniu około

zadanie-gotowanie
ZUPA Z SELERA NACIOWEGO Z MLECZKIEM KOKOSOWYM NA OSTRO 147

przypadną do gustu.Więc wybaczcie jeśli zdjęcia są niewidoczne , ale jak to ludzie ,jastesmy zwrokowcami.Dziś dwa dobre przepisy na kuchnię orientalną.Spróbujcie , skosztujcie i wypróbujcie.Zapraszam. 1 spory seler naciowy 250 wołowiny z kością 6 ziemniaków cebula kawałek białej części pora 3 plasterki świeżego imbiru mleczko kokosowe 1 łyżka curry 2 kostki curry 2 papryczki chili świeże 2 łyżki(...)oliwek sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso myjemy,wkładamy do garnka,dodajemy imbir w plasterkach i zalewamy 1.5 litra wody.Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.Obieramy cebulę,myjemy pora i kroimy w plasterki,seler kroimy cienko.Wszystko to wrzucamy do garczka z oliwą gorącą i dusimy na małym ogniu warzywa pod przykryciem.Potem wsypujemy curry.Mieszamy i przekładamy warzywa do garnka z mięsem i imbirem,dodajemy kostki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa Jamiego. Moja ulubiona! 115

potrzebują żadnych modyfikacji. Ta zupa jest doskonałym tego przykładem. Przepis po prostu kompletny! Na podstawie "Każdy może gotować" Jamie Olivier   6-8 porcji   -2 marchewki -2 łodygi selera naciowego - 2 średnie cebule -2 ząbki czosnku - oliwa 2-3 łyżki - kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka (dajmy mniej jeśli zupę będą jadły dzieci) - pół świeżej papryczki chilli - 2 litry(...)pomidorków koktajlowych (awaryjnie sprawdzą się też pomidory z puszki)  -sól i pieprz do smaku   Do dużego garnka na rozgrzaną oliwę wrzucamy marchewkę pokrojoną w plasterki, pokrojonego selera, grubo posiekaną cebulę i drobno posiekany czosnek. Gotujemy około 10 minut pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy gorący bulion, drobno pokrojony imbir (ja ścieram go na drobnych oczkach

Simple Dish
Sałatka pokoleniowa - z selerem , szynką i serem 206

kucharzeniu czy raczej macie odmienne zdania i tak jak my spotykacie się przy wspólnym gotowaniu tylko w okresie świątecznym? :) Przepis własny, Składniki: dwa woreczki ryżu (polecam paraboliczny ;)) dwa słoiczki selera naciowego konserwowego (łącznie około 1 l) 30 dag sera morskiego 30 dag szynki drobiowej puszka kukurydzy konserwowej puszka czerwonej fasoli konserwowej słoiczek 0,5 l papryki konserwowej słoiczek(...)majonezu - 0,5 l sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ryg ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli, zostawić do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić kostkę. Seler, paprykę i ogórki odsączyć - seler można posiekać lub zostawić w całości natomiast paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączyć. Szynkę i ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Minestrone po polsku czyli Zupowy Wtorek odc.74 143

przepis pochodzi z książki "Kipi kasza". Minestrone po polsku 1 szkl. fasoli piękny jaś 1 szkl. kaszy perłowej ugotowanej na sypko 2 duże marchewki 3 średnie ziemniaki 2 gałązki selera naciowego 1 duża cebula por 2 duże pomidory 1/2 pęczka natki pietruszki lub koperku sól, pieprz oliwa Fasolę myjemy i zalewamy 3 litrami wody. Zostawiamy na noc a następnie gotujemy(...)książce podano czas 30 minut ale wg mnie to zdecydowanie za mało. Ja moją musiałam wyławiać z teoretycznie ugotowanej zupy i podgotowywać dalsze 30 minut. Marchewkę, ziemniaki i seler obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy, pora po umyciu kroimy w ćwierć talarki. W rondlu podgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa prze ok 8 minut. Warzywa dorzucamy do gotującej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bulgur z makaronem plus warzywa i boczniaki 157

kaszy bulgur z warzywami i boczniakami, a do tego makaron :) Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur 1/2 szklanki makaronu wermiszel 1 opakowanie boczniaków 1 mała kalarepa 1 por 2 gałązki selera naciowego 2 liście kapusty pekińskiej 1 duża marchewka 1/2 kostki dobrego bulionu warzywnego (bez tłuszczy utwardzonych) oliwa z oliwek oregano, pieprz, pasta chili, kurkuma, sos sojowy Zaczynamy od delikatnego przesmażenia(...)bulgur zalewamy 1 szklanką bulionu warzywnego i dodajemy makaron. Odstawiamy na ok. 20 min. W tym czasie przygotujemy resztę składników. Marchewkę kroimy w tzw. zapałkę, kalarepę również. Por i seler w kostkę, a liście kapusty pekińskiej szatkujemy w cienkie prążki. Wszystkie warzywa wrzucamy na głęboką patelnię, na której wcześniej rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Warzywa podsmażamy i dodajemy

vegetanie

Proponowane wyszukiwania