seler naciowy - 4708 przepisów (strona:177/314)

Kolorowa sałatka warstwowa 226

document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko -5 jaj ugotowanych na twardo -5 łodyg selera seler naciowego ( 330 g ) -5 ogórków konserwowych  ( 230 g ) -200 g kiełbasy szynkowej -duży pęczek rzodkiewek ( 400 g ) -szczypiorek posiekany 300 g -majonez 400 ml -ostry keczup 250 g Wszystkie(...)sałatki pokroić w drobną kostkę. W szklanej salaterce układać warstwami: połowę jaj, 1/3 ryżu-posmarować warstwą majonezu, następnie wyłożyć szynkę - polać warstwą keczupu, połowę pozostałego ryżu - polać warstwą majonezu, seler, ogórki - polać warstwą keczupu, resztę ryżu - polać warstwą majonezu, pozostałe jaja, szczypiorek - polać warstwa keczupu, na końcu rzodkiewkę ułożyć rzodkiewkę. Udekorować kwiatami szczypiorku, ćwiartkami jajka i listkami selera

Kulinarne przemyslenia
Pieczeń wieprzowa z suszonymi owocami 169

suszonych moreli, 200 g suszonych śliwek, 1 laska cynamonu, 6 goździków, 1 kg wieprzowiny od szynki (ze skórką), 2 łyzeczki bulionu w proszku lub kostka bulionowa, 2 łodygi selera naciowego, 1 łyżka masła, mąka do zagęszczenia sosu, sól, pieprz. Cydr podgrzać, dodać bulion i rozpuścić, włożyć suszone owoce, cynamon i goździki, odstawić na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni(...)Skórkę na mięsie ponacinać. Mięso natrzeć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny i piec w piekarniku ok. 1 godziny. Po 30 minutach dodać cydr z owocami i przyprawami. Oczyszczony seler bez natki pokroić, poddusić na maśle i dodać do mięsa na 5 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń odstawić na 10 minut, pokroić. Sos zlać do garnka, zagotować, zagęścić i doprawić

Pieguskowa Kuchnia
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i sosem selerowo-pieprzowym 139

chcecie spróbować czegoś wyjątkowego, to bardzo polecam. Potrzebne składniki to: 1200 g ziemniaków 500 g mięsa wieprzowo-wołowego (ja użyłam mielonego mięsa wołowego i wieprzowych surowych kiełbasek) 400 g selera naciowego (jeden duży) dwie duże cebule ok 150 g żółtego sera łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu kilka liści laurowych i ziarenek ziela angielskiego 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)olej do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy w dość grube plastry i gotujemy w lekko osolonej wodzie, ale tak, by pozostały jeszcze lekko twarde, wystarczy kilka minut od momentu zagotowania. Selera kroimy na nieduże kawałki, dodajemy wodę- tylko tyle, by zakryła warzywo, dodajemy liście laurowa i ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu, lekko solimy. W międzyczasie kroimy cebulę w pióra

Pichceniomania
Makaron z selerem naciowym i tuńczykiem 192

załatwienia... :-( No nic, nie ma co się łamać, trzeba działać... :-) no i obiad musi być jakiś szybki dziś ;-) Polecam makaron z takimi oto dodatkami:   SKŁADNIKI 4 łodygi selera naciowego 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 50 ml zimnej wody 2 - 3 łyżki oleju kokosowego (lub innego(...)łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz suszony majeranek mieszanka ziół prowansalskich 1 puszka tuńczyka w oleju starty ser cheddar ok. 300 g makaronu Selera oczyszczamy z grubych włókien i kroimy w cienkie plasterki, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę i cebulę kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mąkę mieszamy

Czary - gary w kuchni
Zupa w 30 minut 153

Składniki 3 łyżki oleju lub masła 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 marchewki, pokrojone w kostkę 2 łodygi selera naciowego, pokrojonego w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 1 łyżeczka tymianku, posiekanego 1/4 szklanki mąki (lub mąki ryżowej ) 2 szklanki bulionu mięsnego ,lub warzywnego 2 szklanki mleka około 700 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę 230g szynki, pokrojonej w kostkę 1 szklanka(...)kukurydzy sól i pieprz do smaku Wykonanie Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, dodać cebulę, marchew i seler i gotować do miękkości, około 8-10 minut. W rondelku wymieszac mąke ,posiekany czosnek i tymianek i wszystko prażyc na złoty kolor okolo 2-3 minuty. Następnie powoli łączyc z bulionem do calkowitego wymieszania  .Szynke podsmażyć ,aby była lekko

w mojej kuchni
Zimowa sałatka z ogórków, papryki, selera naciowego i kurkumy 126

była dość ścisło ułożona w słoikach. W słoiku są dwie warstwy, ogórki z papryką, a na nich cebula, czosnek i liście selera. Grubość warstwy cebuli rozkładamy w zależności od wielkości słoika. Zimowa sałatka z ogórków, papryki, selera naciowego i kurkumy Na sałatkę  4kg ogórków, najlepsze nieduże, 2 czerwone papryki lub żółta i czerwona.  Ogórki kroimy w plasterki(...)kroimy w paski 2-3cm. Mieszamy i napełniamy słoiki do ¾ wysokości.   Zalewa / szklanka 250ml / 500ml wody, 5 szklanek cukru, 3 szklanki octu 10%, garść liści selera, 5 sztuk cebuli, 1/3 szklanki soli, 3 ząbki czosnku, kilka kulek pieprzu, 1 torebka kurkumy, 20-25g. Cebulę kroimy wzdłuż na pół i siekamy drobno w piórka lub pół talarki

Leśny Zakątek
Flądra pieczona z warzywami 93

flądry, jego barwa przechodzi od szarej do brunatnozielonej. Flądra pieczona z warzywami Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 flądry 1/2 małej czerwonej cebuli 1 mały por 1 łodyżka selera naciowego 1 mała marchewka 1/2 czerwonej papryki świeży rozmaryn sól pieprz oliwa z oliwek sok z cytryny Wykonanie: Flądry patroszymy i odcinamy im głowy. Płuczemy pod zimną wodą i osuszamy papierowym(...)Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą. Warzywa obieramy. Marchewkę i paprykę kroimy w cienkie paseczki (julienne), cebulę w piórka, pora i seler w plasterki. Mieszamy w misce z dodatkiem oliwy, soli i pieprzu. Wykładamy na ryby, posypujemy rozmarynem. Ryby pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut. Podajemy skropione

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak chilli z marchewkowym ryżem i czarną soczewicą 151

ryżu brązowego 40 g soczewicy czarnej 1 średnia marchewka sok z pół limonki 1 duża pierś kurczaka 1 papryczka chilli 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 żółtej papryki 2 łodygi selera naciowego 1 łyżka oleju kokosowego Ryż mieszamy z soczewicą, zalewamy wodą tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię ziaren. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy(...)połowie gotowania. Doprawiamy solą, połową wyciśniętego z limonki soku i łyżką koncentratu pomidorowego. Na patelni rozpuszczamy olej. Paprykę chilli siekamy drobno, smażymy na oleju kokosowym. Paprykę żółą i łodygi selera kroimy w drobną kostkę, dokładamy na patelnię. Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do smażonych warzyw. Dusimy przez chwilę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sok z limonki i sól do smaku. Dolewamy trochę

Kucharzyca
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 186

czosnku sprawdzi się w tej roli  znakomicie.       8 porcji    400 g czerwonej soczewicy 1 puszka pomidorów duża cebula 3 łodygi selera naciowego 4 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru ok 2 cm 1 łyżeczka mielonego kuminu 2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżeczka wędzonej papryki chilli mielone w zależności od preferencji (dałam ok pół(...)oliwa lub olej 2-3 łyżki   Do garnka, w którym będziemy gotować zupę, wlewamy oliwę i wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę i drobno pokrojone łodygi selera. Po 2-3 minutach, gdy warzywa nieco zmiękną dodajemy  przyprawy (kolendrę, chilli, kumin, wędzoną paprykę), zmiażdżony czosnek i drobno posiekany imbir. Przesmażamy wszystko razem około minuty mieszając

Simple Dish
Niskokaloryczna dwukolorowa zupa krem 192

odpowiedniej strony i voilà - mamy to.   Mi wyszło za pierwszym razem, więc i Wam powinno.  Składniki: Łącznie do obu zup: 1 łyżka masła - najlepiej klarowanego 2 łodygi selera naciowego 4 małe ząbki czosnku Krem z kalafiora:   4 szklanki bulionu warzywnego 450 g kalafiora, podzielonego na małe różyczki 1 cm obranego, startego imbiru 1 gałązka tymianku sól(...)szklanki bulionu warzywnego   450 g brokuła, podzielonego na małe różyczki 1 gałązka tymianku sól i pieprz 1. Na maśle chwilę podsmaż czosnek i pokrojone w 1 cm kawałki selera. 2. W dwóch garnkach zagotuj buliony. Do jednego dodaj kalafior, imbir i tymianek, do drugiego brokuł i gałązkę tymianku. 3. Do każdej zupy dodaj połowę podsmażonego selera z czosnkiem

Powiedz dietom nie
Makaron z sosem pomidorowym, mielonym mięsem i marchewką - pasta rigatoni con la salsa bolognese 208

SKŁADNIKI 300 g mielonego mięsa 700 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki  oliwy z oliwek pół cebuli 1 marchew seler naciowy papryczka chili pół szklanki bialego wytrawnego wina sól do smaku świeży liść bazyli 500 g makaronu typu rigatoni ser Parmezan do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nastawić do gotowania duży garnek z osolona woda na makaron. W miedzy czasie przygotujemy(...)bolognese. Wlewamy do osobnego garnka 3 łyżki  oliwy z oliwek , dodać startą na tarce o dużych otworach cebulę, marchew, poszatkowana nać selera,papryczke chili,mielone mięso i wszystko przez chwilę podsmażyć na bardzo silnym ogniu.  Dodać pół  szklanki białego wytrawnego wina i poczekać aż odparuje alkohol. Dodać przecier pomidorowy i gotowac na malym ogniu przez około

zielonacukinka
Chłopski garnek 178

jako drugie śniadanie. Składniki: - 100 g boczku - 200 g kiełbasy cienkiej - 5 ząbków czosnku - 1 l wody - 5 grzybków suszonych - 1 papryka czerwona - 1/2 małej główki kapusty - 1 łodyga selera naciowego - 1/2 puszki kukurydzy - 5 ziemniaków - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - przyprawy: szczypta gorczycy białej, kminku, pieprzu białego, pieprzu czarnego, papryki czerwonej słodkiej, bazylii suszonej, estragonu, kopru suszonego Składniki: Boczek(...)kostkę, podsmażamy a pod koniec dodajemy drobno posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażymy. W oddzielnym garnku zagotowujemy wodę, do której wrzucamy grzybki oraz pokrojoną w kostkę paprykę, selera oraz ziemniaki. Kapustę drobno siekamy i razem z kukurydzą dodajemy do reszty składników. Gotujemy do chwili aż ziemniaki będą miękkie a doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym oraz przyprawami

Zainspirowana w kuchni
Zupa warzywna z kurczakiem, szparagami i fasolką 145

bazie którego powstała zupa. Potrawę przygotowuje się bardzo szybko i z powodzeniem może zastąpić główne danie. SKŁADNIKI 600 g piersi z kurczaka 1 mały por 2-3 łodygi selera naciowego 4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 250 g zielonych szparagów 750 g mrożonej mieszanki warzywnej wiosennej 1 puszka (400 g) białej fasoli 1 l wywaru warzywnego lub 1 kostka(...)Natur świeżo mielony pieprz, sól WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze części i przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojone na mniejsze kawałki łodygi selera i zieloną część z pora. Wszystko zalać wodą i od momentu zagotowania się wody, gotować przez 20 minut. Ugotowane mięso wyłowić z zupy i zostawić do lekkiego ostudzenia, po czym

Passions hobbies life

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję