Przepis na : obiad
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głębokiego, morskiego smaku. Dzięki wykorzystaniu pancerzy krewetek sos nabiera wyjątkowego aromatu, który doskonale komponuje się z kremową śmietaną i białym winem. Całość uzupełnia delikatna nutka cytryny oraz świeża natka pietruszki. Czas przygotowania: 1 godzina Trudność przygotowania: średnie Ilość porcji: 2-3 osób SKŁADNIKI: 400 g krewetek w pancerzach 300 g makaronu tagliatelle 1 mała cebula 1 mała marchewka 2 ząbki czosnkiu 1 łodyga... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...