schab gotowany - 2318 przepisów (strona:25/155)

Duszony schab w sosie własnym 288

Bardzo lubię schab duszony w sosie własnym. Robię go zawsze gdy mam schab, a schabowy jest mi nie po drodze. Składniki: schab pokrojony na kotlety, ich ilość zależy od zapotrzebowania rodziny na obiad cebula – ilość wg gustu, ja daję dużo cebuli liść laurowy i ziele angielskie olej do smażenia mąka do zagęszczenia sosu woda Przygotowanie: kotlety umyj, oprósz solą(...)minut na koniec rozpuść dwie łyżki mąki z osobnym naczyniu z niewielką ilością wody ok. pół szklanki, wymieszaj dokładnie, żeby nie było grudek i dodaj na patelnię, gotuj jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Zawijańce w sosie (roladki) 131

makaronu. Musicie spróbować :) Składniki: * 4 plastry schabu * 2 ogórki kiszone * makaron * kostka mięsna * wegeta, pieprz, sól * musztarda * sznurek (taki aby nie rozpadł się podczas gotowania) * cebula * 1 ząbek czosnku * plasterek słoniny Plastry schabu rozbijamy na grubość około 4 mm. Przyprawiamy pieprzem i solą z dwóch stron. Jedną stronę smarujemy około 1/2 łyżeczki musztardy. Ogórki kroimy na ćwiartki. i umieszczamy dwie(...)ćwiartki na każdym zawijańcu. Jeśli mamy słoninę, to kroimy na 4 plasterki i kładziemy na schabie razem z ogórkiem. Schab zawijamy w roladkę i lekko przewiązujemy sznurkiem. Przesmażamy każdą roladkę na patelni, dosłownie aż lekko się przypiecze z każdej strony. Na tej samej patelni przesmażamy posiekaną w kostkę cebulę a pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Cebulę przyprawiamy wegetą

Klasyka Gotowania
Schab w sosie po węgiersku. 116

Schab w sosie po węgiersku, to specjalność mojego męża. Zawsze, kiedy ma  wolną niedzielę, to on gotuje obiad. Robi pyszny rosół i schab w sosie.  Ja mam wtedy wolne :) Bardzo lubię te leniwe niedziele.....  Już dawno, chciałam wstawić przepis na ten schab, ale jakoś tak się nie składało.  Teraz była okazja, bo na kursie kulinarnym

Agusiowe smakołyki
Rolada schabowa w chrzanowej galarecie 195

wlewamy wodę, dodajemy warzywa i przyprawy oraz solimy. Zagotowujemy. Na mięsie układamy obrane papryki. Zwijamy w roladę. Całość delikatnie umieszczamy w siatce lub gazie, bądź zawiązujemy sznurkiem. Schab wkładamy do wywaru i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy niewielką ilość octu ( aby lekko zakwasić wywar, najlepiej sprawdzić smak ). Gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy, odstawiamy(...)mącić całości ). Do odlanego wywaru dodajemy kilka łyżeczek tartego chrzanu. Gotujemy razem kilka minut i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie octem oraz niewielką ilością cukru. Całość przelewamy przez sito, pozbywamy się wygotowanego chrzanu ( a smak zostaje ). Dodajemy żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mieszamy. Schab delikatnie kroimy ostrym nożem ( nie przejmujcie się jak trochę nie wyjdzie, końcowy efekt

Smaki Ewy
Schab w sosie cebulowo-grzybowym 213

Schab przyrządzony w ten sposób, jest niesamowicie delikatny oraz kruchy. Bardzo prosty w wykonaniu jak zarazem mało pracy trzeba poświęcić. Danie można podać na elegancki obiad

kgwjanczewo
Schab w sosie pomidorowo-śmietanowym 156

Prosty sposób na schab w sosie na ostro. Mocno kremowy sos dobrze komponuje się zarówno z makaronem, jak i ryżem czy gotowanymi ziemniakami. Składniki (4 porcje) -800 g schabu -1 cebula -2 ząbki czosnku -200 ml śmietany 15% -puszka krojonych pomidorów -1,5 l wody lub bulionu -1 papryczka chilli -1 łyżeczka sosu piri-piri, tabasco lub innego ostrego(...)szkl. zimnej wody -3 łyżki mąki pszennej -2 łyki oleju Przygotowanie Schab umyć i pokroić w plastry. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę, czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Całość zalać bulionem/wodą, dodać listek laurowy i ziele angielskie i gotować ok. 20 minut. Po tym czasie dodać pomidory z puszki, ostry

Zielona Kuchnia
Schab w sosie własnym. Prosty przepis, tylko kilka składników i doskonały smak 3972

schab jest kruchy i pełen smaku. Lubimy go z jeszcze jednego powodu – przygotowanie jest naprawdę bardzo proste, a lista składników wyjątkowo krótka. Przepis na schab w sosie własnym Składniki: 5 plastrów schabu wieprzowego o grubości około 1,5 cm, mąka pszenna, olej pół na pół z masłem, 1 cebula, łyżka posiekanej natki pietruszki. sól, pieprz. Jak zrobić schab(...)pół szklanki białego wina, zagotować, następnie wlać szklankę wody – to bardzo podkręci smak sosu. Schab podaliśmy z buraczkami na ciepło ( przepis) i ziemniakami pure. Artykuł Schab w sosie własnym. Prosty przepis, tylko kilka składników i doskonały smak pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Spaghetti z cukinią i schabem 154

Spróbujcie :) Składniki: 25dag makaronu spaghetti 20dag pieczonego schabu 1 średnia cukinia 1 duża cebula pęczek koperku 3 łyżki oliwy świeżo zmielony pieprz sól  Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Schab i cukienię kroimy w kostkę. Smażymy na łyżce oliwy. Dodajemy pokrojona w piórka cebulę i dusimy przez około 5 minut pod przykrywką. Dolewamy oliwę i posiekany koperek

ChilliJemy
Schab w marynacie miodowej 117

Wariacji ze schabem kolejna odsłona – dziś zapraszam na schab w marynacie miodowej, możecie go zarówno upiec w piekarniku, jak ja to zrobiłam, jak i grillować

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Roladki schabowe z boczkiem i jajkami przepiórczymi 182

Bardzo proste - bardzo smaczne... SKŁADNIKI 500 g schabu 4 plastry wędzonego boczku 12 przepiórczych jajek musztarda sól pieprz  papryka słodka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo - około 4 minut. Schab dzielimy na cztery plastry i  rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy plaster doprawiamy solą i pieprzem , smarujemy musztardą i układamy plaster boczku. Na boczku umieszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Schab duszony w warzywach 182

Schab wieprzowy to stosunkowo chude i smaczne mieso.Mozna je przyrzadzic na wiele roznych sposobow.Dzis propozycja schabu w warzywach. W ten sposob przyrzadzony schab nigdy nie bedzie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schabowy inaczej 86

Ostatnio przetestowałam przepis na schab, znaleziony na blogu Ania gotuje . Mięso to wyszło tak dobre, że z całą pewnością będzie pojawiać się u nas częściej. W zasadzie to w smaku jakoś mi użyta zielenina nie przebijała, ale wyszły tak dobre, mięciutkie i kruche, aż na samo wspomnienie mam znów na nie ochotę (a co lepsze, za schabem jakoś szczególnie

Smaki Na Talerzu
Schab dojrzewający w cukrze i soli 49

obsypania: świeżo zmielony pieprz czarny, czosnek granulowany, oregano dodatkowo jeśli lubisz kilka ząbków czosnku Sposób wykonania schabu dojrzewającego w soli i cukrze Krok 1 – przygotowuję schab W sklepie wybieram ładny kawałek schabu. Najlepszy jest długi i wąski kawałek, który szybciej dojrzewa. Schab myję pod bieżącą i zimną wodą. Następnie usuwam dokładnie cały tłuszcz i błonki. Jest to bardzo ważne(...)wolne od owadów. Po drugie moje metoda na dojrzewanie schabu w lodówce jest bezpieczniejsze. Taki schab jest smaczniejszy oraz miększy w środku i smakuje jak polędwica. Schab przechowuję w lodówce do kilkustu dni. Dłużej się nigdy nie ostał 🙂 Artykuł Schab dojrzewający w cukrze i soli pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne

Ania gotuje
Surówka z kapusty z papryką i ogórkiem 456

ogórkiem to pyszny dodatek do drugiego dania. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Kilka chwil i surówka gotowa. Moja rodzina ją bardzo lubi. Polecam podać ją np. do schabu w sosie własnym i gotowanych ziemniaków. Spróbujcie. Składniki: 1/3 główki białej kapusty pół czerwonej papryki 1 jabłko 2 ogórki konserwowe – u mnie Moryń 2 czubate łyżki posiekanego szczypiorku 1 pełna łyżka

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania