Schab pieczony w rekawie i schab duszony w poczciwym mleku krowim to dwa bardzo udane przepisy na zawsze soczysty,miekki i kruchy schab.I wydawaloby sie,ze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Schab w sosie pieczarkowym z koperkiem, zabielony śmietaną 30%. Idealny do makaronu! Składniki: schab bez kości ok 1 kg, 300 g pieczarek, duża cebula, 3 ząbki czosnku, pęczek koperku, 330g śmietany 30%, sól, pieprz czosnkowy, pieprz czarny 2 łyżki masła Przygotowanie: Schab kroimy na 1cm plastry - lekko rozklepujemy, solimy z obu stron, posypujemy pieprzem czosnkowym. Obsmażamy na maśle po minucie(...)około 700 ml wody, dodajemy grubo cebulę - pokrojoną w grubą kostkę oraz czosnek w plastrach. Dusimy na małym ogniu przez około godzinę. Pieczarki kroimy w plastry - dodajemy do mięsa, gotujemy jeszcze 20 minut, dodajemy posiekany koperek, zabielamy śmietaną - pozostawiamy na małym ogniu jeszcze około 10 minut - po tym czasie mięso i pieczarki powinny być miękkie. Doprawiamy do smaku solą oraz
Lena Gotujepieczywa. Składniki: - 300g schabu; - 8-10 cebul; - włoszczyzna (2 marchewki, 2 pietruszki, seler, por, natka pietruszki); - 2 ząbki czosnku; - 4 łyżki oliwy; - sól, pieprz do smaku; - oregano i tymianek do smaku; - pieprz ziołowy i pieprz cayenne do smaku. Przygotowanie: - do 3,5 litrowego garnka wlewamy wodę do ok.połowy - dodajemy obraną włoszczyznę i gotujemy do powstania wywaru, wywar(...)dużym garnku powinien już powstać bulion - wyjmujemy z niego wszystkie warzywa - marchewkę i pietruszkę kroimy w drobne plasterki i dodajemy z powrotem do bulionu; - uduszony schab z cebulką dodajemy do bulionu, wszystko razem gotujemy na wolnym ogniu ok.15 minut, doprawiamy całość do smaku - można na ostro doprawiając pieprzem cayenne co gorąco polecam. Zupę można delikatnie "zabielić" śmietaną
MintTastedorzuciłam 2 liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego. Wszystko to wymieszałam, zagotowałam i zostawiłam do wystudzenia. Późnym wieczorem do zimnej zalewy włożyłam schab, tak, aby był cały przykryty wodą. Doprowadziłam do wrzenia i gotowałam (bez przykrywki!) przez 5 minut. Po tym czasie wyłączyłam gaz, garnek nakryłam pokrywką i zostawiłam na całą noc. Rano zdjęłam pokrywkę, doprowadziłam znów(...)Wyszło super! Z tym, że ja chyba za wcześnie wyjęłam do konsumpcji (ale ten zapach) i w szerszej części wydawał mi się schab ciut surowy, ale że nie wylałam zalewy trafił na trzeci raz na 5 minut gotowania i leżakowanie. Więc przepis super i na prawdę mięsko fajnie wyszło! Rodzina też pochwaliła:) Pzdr. sowa_nie_sowa 2012/01/15
Zdrowa Kuchnia Sowyprzekąski dla niemowląt Od 7 miesiąca Pieczony łosoś – pyszny obiad w 5 minut Od 8 miesiąca Placuszki z marchewki na słodko Surówka z czerwonej kapusty Schab z brokułami dla niemowlaka Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów Od 9 miesiąca Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika Od 10 miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym Placuszki
Dieta bez mlekakiełbasę, ogórki kroję w plastry i wrzucam do garnka do wody. Te produkty troszkę solę i stawiam na gaz, żeby się pomału gotowały. Paprykę obieram i kroję w kostkę tak samo ziemniaki. Paprykę wrzucam do garnka. Schab kroję w kostkę i podsmażam na patelni, żeby troszkę zmiękł po czym dodaję mięso do garnka. Dolewam wody jeśli jest mało. Ziemniaki wrzucam(...)samym końcu ponieważ gotują się najszybciej. Na samym końcu doprawiam do smaku. Zostawiam na małym ogniu i co jakiś czas doglądam. Można zrobić danie bardziej ostre jeśli ktoś lubi. Koszt: Pieczarki 500 g - 4,49 zł, Marchewka z groszkiem - 2,99 zł Schab wieprzowy 1 kg - 1,5 kg - 16,97 zł Dwie laski kiełbasy
Tanio smacznie i prostoCebulkę kroimy w drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Gdy się zrumieni dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy do momentu wyparowania ewentualnej wody. Schab w yjmu je m y z gotującego się wywaru i przekładamy do szczelnego naczynia aby nie wysty gło. Do wywaru dodajemy przesmażone pieczarki. Gdyby sos okazał się zbyt gęsty dodajemy więcej wody(...)łyż eczk ę mąki rozpuszczon ą w niewielkiej ilości zimnej wody . Do powstałego sosu wrzucamy mięso i w szystko razem podgrzewamy przez kilka minut. Gotow y schab podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka StronaGulasz z indyka z kaszą jęczmienną to pyszne i pożywne danie, które idealnie nadaje się na obiad lub kolację. Gulasz jest przygotowywany z mięsa z piersi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Schab pieczony w kapuście kiszonej to rewelacyjny obiad dla całej rodziny. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów w panierce. Schab w kapuście kiszonej to niebywale
Gotuj z PrezesemRoladki schabowe to jest to co lubię! Delikatne mięso, rozpływające się w ustach z dodatkiem sera, ogórka konserwowego, papryki oraz musztardy. Całość idealnie komponuje się z
Gotuj z Prezesem