schab gotowany - 2387 przepisów (strona:23/160)

schab po chińsku 201

Hmmm nawet nie wiem czy dobrze nazwałam to danie. Inspiracją były jak zawsze rzeczy odnalezione w kuchni. W lodówce leżał schab, który przejadł nam się jako

Gotowanie z pasją
Kapuśniak z młodej kapusty 206

się na straganach, przygotowuję ją na wiele sposobów. Robię nie tylko kapustę zasmażaną , czy też duszoną z koperkiem i marchewką , albo z kiełbasą ... Robię pyszny kapuśniak, który gotuję najczęściej na kostce ze schabu i wywarze z jarzyn. Jeśli nie jedliście takiego kapuśniaku to koniecznie zróbcie. Polecam J       Składniki: kość ze schabu 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera(...)pomidory koperek 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka domowej vegety sól i pieprz   Wykonanie: Kość ze schabu umyłam,   włożyłam do garnka, zalałam około 1,5 l zimnej wody i wstawiłam do gotowania. Warzywa oczyściłam, umyłam. Drobne i cienkie ich   części pokroiłam. Ziemniaki pokroiłam w kostkę. Obraną cebulę opaliłam na gazem. Pomidory po zanurzeniu

Kuchnia u Krysi
Zawijance z pieczarkami. 132

Schab to wdzięczne mięso i szybko można przygotować wszelkie jego wariacje. Dzisiejsze zawijance przygotowałam z pieczarkami i ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI: 6 plastrów schabu 30 dag. pieczarek

Kuchnia Beaty
Kremowe zawijaski z oliwkami i jalapeno 210

Bardzo prosty przepis na szybki i efektowny obiad. 2 kotlety schabowe, dobrze rozbite garść czarnych oliwek drobno posiekanych łyżka marynowanych papryczek jalapeno drobnych posiekanych 2 łyżki

Codzienne Gotowanie
Pieczony schab 157

Ostatnio dostałam kawałek schabu,który postanowiłam zrobić inaczej niż w postaci kotletów schabowych. Ponieważ akurat miałam świeże śliwki węgierki, powidła i czerwone półwytrawne wino (choć bardziej

Mama Gotuje
Schab zapiekany z dodatkami 519

schabowym w roli głównej, dodatkowo farsz może posłużyć do okraszenia młodych ziemniaczków, które akurat teraz królują na stole Post Schab zapiekany z dodatkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Szybka grochówka 264

Wersja szybko gotującej się grochówki z połówek grochu. Taką grochówkę gotuję po wcześniejszym pieczeniu schabu lub chudego boczku , gdyż wykorzystuję do niej powstały sok. Wiem, że w grochówce powinna być kiełbasa i boczek, jednak w tej szybkiej nie ma - dlatego jest na pewno mniej kaloryczna. 1 1/2 szklanki połówek łuskanego grochu sok powstały po pieczeniu dowolnego mięsa lub wywar(...)suszonej pietruszki 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego pieprz  sól garnek 3 litrowy Garnek napełnić wodą do 3/4 wysokości, wodę zagotować, wrzucić groch i na małym ogniu gotować z 20 minut pod przykryciem. Ziemniaki, marchewkę, cebulę obrać i drobno pokroić.  Po 20 minutach gotowania grochu wrzucić wszystkie pozostałe produkty, oprócz soli i pieprzu. Gotować jeszcze

Kuchcik gotuje
Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi 111

Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 280 kcal Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi z dziurką. Schab bez kości i kluseczki ziemniaczane polane ciemnym pieczeniowym sosem. Składniki: SCHAB W SOSIE PIECZENIOWYM 600 g schabu wieprzowego bez kości 1 cebula 3 listki laurowe 3 ziela angielskie 2 łyżki słodkiej papryki 10 ziaren(...)/schab-i-kluski-slaskie-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/schab-i-kluski-slaskie-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/schab-i-kluski-slaskie-480x270.jpg"],"description":"Schab w sosie pieczeniowym z kluskami \u015bl\u0105skimi z dziurk\u0105. Schab bez ko\u015bci i kluseczki ziemniaczane polane ciemnym pieczeniowym sosem.","keywords":["m\u0105ka ziemniaczana","schab","ziemniaki"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished

ProstePesto.pl
Schab w sosie musztardowym z warzywami 204

wody wykonanie: W niewielkiej ilości wody namaczamy szafran. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie robimy sos. Do rondelka wkładamy tłuszcz spod schabu,wodę, masło i musztardy, podgrzewamy, dodajemy śmietanę roztrzepaną z mąką i gotujemy aż nieco zgęstnieje. Warzywa kroimy w grubą kostkę i grillujemy na maśle na patelni. Schab podgrzewamy w piekarniku w 150 stopniach (możemy podlać odrobiną

Sezonowy Garnek
Kotlet schabowy zapiekany z papryką i serem 85

tartego sera żółtego i papryki. Wcześniejsze namoczenie plastrów schabu w mleku powoduje że kotlety są niezwykle soczyste, nie pomijaj tego kroku przepisu, bo jest bardzo istotny. Warto również zwrócić uwagę na grubość plastrów schabu, lepiej jeśli będą nieco grubsze. Najlepszy schab kupisz w masarni, krojony i rozbijany na miejscu. Pakowany schab z marketu na pewno nie będzie tak dobry, jest(...)porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 230 kcal Kotlety schabowe zapiekane pod kołderką z sera żółtego i papryki. Wyjątkowy pomysł na obiad ze schabem. Schabowy w nowej odsłonie. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 plastry 2 schabu bez kości 200 ml 200 mleka sól i pieprz mąka pszenna 1 1 jajko bułka tarta olej

ProstePesto.pl
Schabowy zapiekany z warzywami (na szybko) 161

kalafiora lub brokułów proponuję je dołożyć do mięsa po ok.25-30 min. pieczenia. Dania Dania obiadowe , Schab Kuchnia Polska Porcje 3 porcje Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 70 minut Składniki 300 g schabu Sól Pieprz cytrynowy Papryka słodka mielona Czosnek niedźwiedzi suszony Bazylia suszona 200 g mrożonej mieszanki warzywnej np. na zupę jarzynową 2-3 łyżeczki masła Sposób przygotowania Schab

Przepisy Babci
Soczysty schab z sosem chrzanowym 415

Soczysty schab z sosem chrzanowym Klasyka polskiej kuchni , pyszny pieczony schab . No cóż , dzieci podeszły sceptycznie , szczególnie do sosu chrzanowego . Mięso super , ale ten sos jest do chrzanu – brzmiał wyrok . Hmm , a ja uwielbiam sos chrzanowy , więc niech się reszta chrzani " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)sosu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dobra dość chrzanienia o chrzanie , czas na gotowanie ! Składniki : 1 kg schabu – najlepiej grubego sól , pieprz do smaku 1 l mleka do moczenia kilka liści szałwi troszkę oleju do nacierania mięsa Sos : 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki

Ogrodnik w podróży
GOTOWANY SCHAB W SOSIE MARCHEWKOWYM 137

plastry. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ponad schabem ok 2cm. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler, sól i pieprz. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Następnie sos zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego. Podajemy z ryżem albo z ziemniakami

Mała w garnku miesza
Duszony schab z warzywami 98

Składniki; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ok 6 plastrów schabu 1 większa cebula 1 mały por 2 marchwie 1 łyżeczka przyprawy lubczyk 1 łyżeczka majeranku 700 ml bulionu mięsnego 3 ziela ang. 3 liście laurowe olej sól,pieprz ,czerwona papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie; Cebulkę kroimy w kostkę ,rumienimy w brytfance.Następnie por i marchew kroimy w plastry ,dorzucamy do cebulki,chwilę(...)minut.Pod koniec dodajemy majeranek i lubczyk,chwilę gotując.Sos zagęszczamy 1 łyżka maki rozprowadzoną w pół szklanki zimnej wody.Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Duszony schab z warzywami pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania