schab gotowany - 2318 przepisów (strona:21/155)

DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 447

miał skórkę to mieliłam razem z nią.    - W drugiej wersji miałam: pieczone: karkówkę, łopatkę, biodrówkę, szynkę, odkrojone chude kawałki od podgardla (polecam dają super smak), schab ; smażone kawałki wołowiny; gotowane (głównie mięso od perliczki- wszyscy uwielbiają rosół, a mięso gotowane już niekoniecznie, teraz mam dla niego super zastosowanie). Mięso jeżeli mamy zamrożone (ja tak miałam większość) wyjmujemy wcześniej

Smaczne Zdrowe
Schab z jajkiem i papryką 124

Schab z jajkiem i papryką Pyszne sakiewki z jajkiem gotowanym , szynką i papryką. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        3 jajka ugotowane ·        Kilka plastrów papryki konserwowej ·        10 dag szynki ·        Sól

Kulinarna Chwila
schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara... 107

marchew obrać i pokroić w kostkę, porę drobno pokroić w garnku szybkowara na smalcu podsmażyć warzywa, dodać schab, wlać wodę i po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować z 40 minut, w szybkowarze schab wystudzić, kroić na porcje do pieczywa - schab nadziewany wędzoną słoniną w przyprawie do wołowiny na warzywach w szybkowarze jest bardzo delikatny, miękki, soczysty, do pieczywa najlepsze mięso

W Mojej Kuchni Lubię
Schab pod pierzynką z pora i marchewki 418

pora i marchewki. Danie wszystkim bardzo smakowało. Kotlety schabowe w takiej wersji smakują wyśmienicie. Polecam zamiast tradycyjnego schabowego. Post Schab pod pierzynką z pora i marchewki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Schabowy z Mozzarellą 154

Smaczny domowy obiad! Składniki: -kasza jaglana - fasolka szparagowa - schab - Mozzarella - oliwki zielone Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę gotujemy 20 minut, w osolonej wodzie, odcedzamy, układamy na kaszy polewamy klarowanym masłem. Schab rozbijamy tłuczkiem, solimy, panierujemy w mące, potem jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z jednej strony, obracamy układamy plaster sera na to oliwki, przykrywamy patelnię

SMYKWKUCHNI
Schab gotowany w rękawie 300

Przepis na ten schab mam już od dawna. Wydrukowałam go sobie wówczas z portalu Wielkie Żarcie. Z jednej strony mocno mnie intrygował, a z drugiej niekoniecznie wierzyłam w jego powodzenie. W końcu (po 10 latach!) zdecydowałam się zaryzykować i przygotować go na niedzielny obiad. Miałam wątpliwości czy jest sens doprawiać wodę, w której mięso się gotuje (będzie przecież w worku(...)ściśle oryginalnego przepisu… Wyszło pysznie. Mięso wyszło delikatne i soczyste. Jak pieczone, a jednak gotowane. Do tego z jego przygotowaniem nie było żadnych problemów – można powiedzieć, że robiło się samo, a ja miałam czas na inne sprawy. Spróbujcie:) 1-1,2 kg schabu bez kości mielona papryka słodka majeranek czosnek granulowany 1 listek laurowy 2-3 ziarenka ziela

Smaki Na Talerzu
Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą jęczmienną 241

Składniki 1/2 kg schabu bez kości 1/2 litra bulionu drobiowego 4 plastry szynki gotowanej 3 średnie cebulki 2 ząbki czosnku 2-3 ogórki konserwowe 100 g serka topionego śmietankowego 4 łyżeczki musztardy francuskiej(...)jarzynka do smaku sól pieprz do smaku olej do obsmażenia mąka do obtoczenia i zagęszczenia sosu Dodatek: kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami marchewką i soczewicą gotowana na sypko  SYS   Sposób przygotowania Schab płuczemy pod bieżąca wodą osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na 4 równe plastry, rozbijamy przez woreczek foliowy tłuczkiem do mięsa,oprószamy jarzynka do smaku i smarujemy każdy

Wanilia i Kardamon
Schab duszony w śmietanie i pieczarkami 224

Zaczynam podejrzewać, że wcale nie tęsknię za smakami dzieciństwa, tylko za dzieciństwem samym w sobie :) To kolejne już danie z tej kategorii w przeciągu tygodnia. Zapraszam do gotowania! Składniki: 500 g schabu 1 cebula 350 g pieczarek 1 łyżka oleju 1 op. śmietany 18% (330 g) 100 ml wody + odrobina 2 ziarnka ziela angielskiego 1 łyżka masła 1 liść

My Culinary Art
Schab pod pierzynką 200

oliwą i marynować co najmniej godzinę (a najlepiej całą noc przed przygotowaniem). Majonez połączony ze startym serem tworzą na potrawie białą "pierzynkę". Danie można podać z ziemniaczkami gotowanymi lub pieczonymi. Polecam! Schab pod pierzynką Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów mięsa (schabu, szynki wieprzowej, filetów z kurczaka lub indyka), lekko rozbitych 1 cebula ząbek czosnku 1 duża marchew

Smak mojej kuchni
Zupa pak choi 88

garnka, dodałem starty imbir, Ugoto Ugotowałem Ugotowałem bulion warzywny. Wywar wlałem do garnka, dodałem starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab pokrojony w cienkie plasterki. Doprowadziłem do wrzenia, gotowałem na wolnym ogniu przez 3 minuty.   Wyjąłem schab, przełożyłem go na rozgrzaną patelnię, dodałem do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę bulionu. Smażyłem

R'n'G Kitchen
Rolada ze schabu z pieczarkami 495

pomidorów. Taką roladę możecie podać na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako dodatek na kanapki.   Post Rolada ze schabu z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Schab z szynkowara 198

schab, który wyszedł bardzo smaczny – kruchy i miękki w środku. Gorąco polecam Schab zrobiłam w szynkowarze od  Tradismak . Post Schab z szynkowara pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
ZUPA ZALEWAJKA MOJEJ BABCI NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH 107

wersalce i patrzeć, jak gotuje. Babcia nie chętnie dzieliła się przepisami, cześć z nich zabrała ze sobą bezpowrotnie, ale zupę zalewajkę pamiętam do dzisiaj, ponieważ babcia ją robiła dość często z kapustą kiszoną, co jest dość nietypowe. Ale to właśnie w takiej wersji ta zupa jest najlepsza. Co jest kluczowe? - zupę gotujemy na kościach od schabu, cały rząd kości, wędzonych

SMYKWKUCHNI
SOS CHRZANOWY - tradycyjny przepis, który warto zapamiętać 103

uzupełnia dania mięsne, rybne, a pulpety w sosie chrzanowym uwielbiają chyba wszyscy. Zobacz prosty przepis na domowy sos chrzanowy. Sos chrzanowy - przepis na najlepszy dodatek do schabu, karkówki, pulpetów, klopsów, pieczonych lub gotowanych ryb oraz jajek. Sos chrzanowy - pyszny sos do ryby lub schabu.   Sos chrzanowy - jak go przygotować? Do przygotowania sosu chrzanowego będą Wam potrzebne: 1/2 łyżki masła(...)surowizny (ok. 2 minuty). Krok 2. Do zasmażki dodać 2 łyżki tartego chrzanu, aby się razem zasmażył, następnie rozprowadzić zimnym rosołem - energicznie rozmieszać i zagotować. Sos chrzanowy rozprowadzić śmietaną, gotować na niewielkim ogniu kilka minut, od czasu do czasu zamieszać. Gotowy sos chrzanowy doprawić solą i dać, kto lubi słodszy smak pół łyżeczki cukru. Dla złagodzenia ostrości chrzanu można wcisnąć

Moja Książka Kucharska
Duża domowa pizza z prostymi dodatkami 135

Duża domowa pizza z prostymi dodatkami Są takie dni, gdy nic tak nie cieszy jak domowa pizza z ulubionymi, prostymi dodatkami Dziś polecam Wam mój sprawdzony

Słodkie okruszki