Czasami nie pozostaje mi nic innego jak ekspresowy obiad! Mogłabym pójść na łatwiznę i usmażyć kotlety schabowe, ale nawet nie mając czasu - lubię podać "coś
Di gotujeokoło 3 minut na każdą ze stron mięsa, często przesuwając je na patelni, żeby nasza cebula się nie spaliła. Marchewkę kroimy w kostkę i dorzucamy do schabu. Zalewamy wodą, doprawiamy i gotujemy całość około 60 minut pod przykryciem. Najważniejsze jest to, żeby mięso było miękkie, wtedy możemy zająć się zagęszczeniem sosu. Mąkę rozrabiamy w minimalnej ilości wody i wlewamy
MamaOskarkaSchab uwielbiam pod każdą niemal postacią. Najczęściej przygotowuję go na niedzielny obiad, jednak niejednokrotnie wieprzowina gości u mnie na stole także w środku tygodnia. Dzieje
Pobite gary Barbaryzupełnie odmienne i różne wersje nie były do siebie podobne ani trochę. W Warszawie nazywaną tak kiełbasę duszoną w sosie z cebuli i piwa a na Litwie schab drobno krojony, nawet siekany, gotowany z dodatkiem kwasu buraczanego . Ten pomysł wydawał mi się nieco dziwaczny więc musiałam go wypróbować. Wereszczaka w takiej postaci bardzo nam smakuje bo sos jest kwaskowy
Smaczna Pyzapowstała pyszna, orientalna sałatka. Uszaki bzowe to bliski krewniak chińskich grzybw mun, składnika wielu potraw kuchni chińskiej. Można je też wykorzystać na wiele sposobów w codziennym gotowaniu. Zobaczy przepis na smakowity schab z uszakami . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzabył cały zakryty wodą. Nalewamy wodę, dodajemy sól i pieprz. Na smak. Ma być mocno słone i wyczuwalnie pieprznie. Doprowadzamy wodę do wrzenia, kiedy to nastąpi wkładamy schab, po ponownym zawrzeniu wody gotujemy 5 minut. Po tym czasie odstawiamy z ognia. Przykrywamy. Studzimy do zimnej wody. Znów doprowadzamy do wrzenia, trzymamy 4 minuty gotując. Po tym czasie wyjmujemy , kroimy
Z Majeczką w kuchniNie ma to jak domowa wędlinka... Zazwyczaj przygotowanie takiej nie zabiera wcale dużo czasu czy energii. Tak jest właśnie w
Jusia gotujeObiad na weekend ! Dziś coś dla tych, którzy są znudzeni zwykłym schabowym !! Schab w sosie własnym. Dzięki dość długiemu duszeniu mięsko jest mięciutkie i w
Jusia gotujeSchab Dojrzewajacy bez dodatku tłuszczu Okiem dietetyka patrzę i nie wierzę! W szędzie milion sposobów jak szybko schudnąć.. Najlepiej biedny człowieku schudnij w 1 dzień
IzaGotujeWielkanoc zbliża się milowymi krokami i pomyślałam, że może przyda wam się ten przepis na pyszny i aromatyczny, schab panierowany herbatą Earl Grey. Pieczeń to zawsze
Jem więc Jestempołączenie, ale jako osoba nie pijąca kawy zajadałam się tym mięsem Podałam z surówką z tartej marchewki i ryżem ugotowanym na sypko. Inspiracja gazeta Moje Gotowanie z 1997r Składniki 1 kg schabu wieprzowego bez kości 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku 100 g masła 1 czubata łyżka mąki 3/4 szklanki mocnej zaparzonej kawy 1 szklanka wody 1 łyżeczka oregano
O kuchni z uczuciemRoladki ze schabu z brokułem i serem w sosie śmietanowym Proste i smaczne danie. Wymyślone na poczekaniu. Można podawać z gotowanymi ziemniaczkami, ale najlepiej smakuje z makaronem. Schab wyszedł kruchy, a sos śmietanowy bardzo wyrazisty. Składniki: 1,2 - 1,5 kg schabu (u mnie bardzo przerośnięty) 500g brokuła kilka plastrów żółtego sera 400 ml śmietany 30 % sól pieprz granulowany
na moim stole...minut do momentu aż wino częściowo odparuje. Następnie dodaj śmietanę, całość wymieszaj, dodaj schab. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, solą, suszonym rozmarynem, dodaj liście szałwii. Całość gotuj przez kilka minut aż smaki się połączą i schab będzie miękki. Podawaj z ulubioną surówką, ziemniakami lub kaszą. Smacznego
Moja pasja smakupestek dyni - garść słonecznika - 4 krótkie, świeże ogórki - 2-3 garście pomidorków cherry - przyprawy: sól (używam himalajską różową), bazylia i oregano - olej słonecznikowy do smażenia Gotuję makaron i smażę kilka plastrów schabu (bez żadnej panierki, jedynie z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich). Chłodne mięso kroję na mniejsze paski. Na rozgrzaną patelnię daję makaron i mięso, duszę na wolnym
Wielopokoleniowojest rewelacyjne, jadło by się je i jadło :) Produkty Incola polecam szczególnie dla alergików. Dzisiaj chlebek proponuję z pyszną pastą z cieciorki i pieczonym schabem. Zapraszam :) Składniki na pastę : 1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle sól, pieprz do smaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 plaster upieczonego schabu 2 łyżki majonezu lub oliwy z oliwek 1mały ząbek czosnku
Sama słodycz i szczypta chili