Przepis na : obiad
Kłopoty techniczne spowodowały, że nie zamieszczałam przez jakiś czas nowych przepisów, ale już wszystko gra więc spieszę z nowym przepisem na wyśmienity barszcz biały z ziemniakami i jajkiem. Ja najbardziej lubię taką wersję. Na Wielkanoc gotuję go na wywarze ze schabu z kością z dodatkiem chrzanu i bez ziemniaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Barszcz biały z ziemniakami Składniki 4 kawałki surowej białej kiełbasy 30 dag cienkiej kiełbasy wędzonej (ulubionej) 4 jajka ugotowane na twa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.