sosie ketchupowo-powidłowym tak bardzo nam smakowały, że postanowiłam wypróbować ten patent również w zestawieniu ze schabem. To był świetny pomysł. Tym razem jednak, zamiast piec je w piekarniku, mięso dusiłam na dużej patelni. Schab podałam razem z ugotowaną kaszą oraz sałatką z gotowanych buraków (przepis podany jest na samym końcu wpisu). Wyszło bardzo smacznie. Jeśli podoba Ci się taki
Smaki Na Talerzumyśliwsku w sosie z pieczarkami i boczkiem. Danie pyszne a zarazem bardzo proste w wykonaniu. Polecam do wypróbowania. składniki na 3 porcje 3 plastry schabu bez kości 15 dag boczku (wędzonego lub gotowanego) 20 dag pieczarek 2 cebule 5 łyżek śmietany 18% szklanka bulionu warzywnego lub mięsnego ( może być z kostki ) 2 łyżki oleju do smażenia sól pieprz czarny przepis
Smakowite Daniacebule pokrojone w piórka i smażymy jeszcze około 5 minut. Po tym czasie całość zalewamy bulionem i dusimy jakieś 30-45 minut, do miękkości schabu. W razie potrzeby mięso podlewamy bulionem lub wodą. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, sos sojowy i przyprawy do smaku. Całość dusimy jeszcze około 15 minut. Schab w sosie cebulowym Artykuł Schab w sosie cebulowym pochodzi
e-PrzepisyKulinarnewierzchu mięsa ułożyć cebulę oraz czosnek i zieloną pietruszkę. Przygotowane mięso wstawić na kilka godzin lodówki. Następnie na dno garnka wlać odrobinę oleju i gdy będzie gorący przesmażyć schab oraz warzywami. Gdy całość uzyska lekko złoty kolor, to wlać mleko oraz wodę. Na sam koniec dodać zieloną pietruszkę. Zamknąć pokrywę od szybkowara. Wybrać 2 poziom ciśnienia (czyli mięso musi się(...)łyżki mąki i rozmieszać je w 1/4 szklance wody wraz z 50 ml śmietany; przygotowaną masę wlać do gotującego się sosu i wszystko ze sobą połączyć). Gotować jeszcze chwilę na małym ogniu. Przygotowany schab pokroić w plasterki i podawać go z dużą ilością sosu. Zamarynować mięso Zarumienić Zalać mlekiem wymieszanym z wodą Tak powinien wyglądać ugotowany schab (już pocięty
UgotowaćSchab duszony w sosie marchewkowo – porowym, to jeden z moich ulubionych przepisów jeśli chodzi o przygotowanie wieprzowiny. Przepis jest niezwykle prosty, zawiera dużo warzyw, mięso wychodzi kruche i przepyszne. Przepis opracowałam z myślą o mojej rocznej córeczce, byśmy mogli wszyscy zjeść na obiad to samo. Mięsko oraz sos bardzo jej zasmakowały, muszę przyznać że dla mojej córki obiad bezmięsny(...)sosie marchewkowo – porowym przepis BLW 0 z 0 głosów Autor: Martyna Pietruszka Danie: Obiad Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Ilość 6 porcji Przygotowanie 20 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 200 kcal Miękkie kotleciki ze schabu duszone w przepysznym sosie z marchewką i porem. Przepyszny schab z warzywami dla całej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
ProstePesto.plprostu od razu pachnie świętami. A schab obowiązkowo parzony w szynkowarze. Ja zakochałam się w tym urządzeniu, wędliny domowe wychodzą naprawdę świetne, lepsze niż gotowane czy pieczone. Jeśli nie posiadacie szynkowara to spokojnie możecie upiec schab w piekarniku, schab ze śliwką to takie danie, które zawsze się udaje! Przepis jest TUTAJ 3. Sałatka śledziowa z papryką Wiecie, był czas kiedy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKremowy sos śmietanowy a w nim soczysty schab z czosnkową nutą i aromatyczne grzyby leśne. Całość podana z kluseczkami lub ziemniaczkami i gotowanymi warzywami stanowi smakowity i łatwy w przygotowaniu obiad. Składniki: 500 g grzybów leśnych 5-6 kotletów z schabu (grubości około 1cm) 3 ząbki czosnku mąka ziemniaczana do obtoczenia 2 łyżki oliwy 3 spore cebulki szalotki 1 łyżeczka(...)Przełożyć na talerz. Na patelnię po grzybach dodać nieco oliwy i przesmażyć przygotowany wcześniej schab na złoto z obu stron. Dołożyć z powrotem grzyby. Dolać śmietankę i zagotować. Zredukować do pożądanej gęstości. W razie potrzeby doprawić do smaku. Serwować posypane świeżym tymiankiem lub macierzanką z gotowanymi warzywami oraz ziemniakami lub kluseczkami. Czas przygotowania: 4o‘ Trudność: łatwe Ilość porcji
Pyry na Gazczasie gotować z niej najróżniejsze potrawy i robić najróżniejsze surówki. Na blogu jest już przepis na bigos z młodej kapusty - wariacja nr 1 , bigos z młodej kapusty - wariacja nr 2 oraz lekki bigos z młodej kapusty - wariacja nr 3 . Dziś czas na wariację nr 4 :-) Zapraszam :))) Składniki: 1/2 kg schabu 200 g małych(...)kapusty 1 cebula koncentrat pomidorowy (ilość do smaku) sól pieprz słodka papryka olej koperek Wykonanie: Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 15 minut, po czym odcedzamy zostawiając odrobinę wody. Schab kroimy w paseczki, solimy, pieprzymy, posypujemy papryką i odstawiamy na 20 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i dość mocno
Walijskie Pichcenieduże kiszone ogórki 2 łyżki śmietany 18 % 1-2 łyżki mąki pszennej Schab oprószyć odrobinką soli i słodką papryką. Następnie rozgrzać głęboką patelnię z odrobiną oleju i obsmażyć mięso z obu stron. Gdy mięsko zmieni kolor zalać je wodą. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i gotować ok 20-30 minut aż mięsko zmięknie. Jeśli płyn bardzo odparuje dolać jeszcze wody
Monia miesza i gotujeświęta. Choć trochę pracy trzeba włożyć w jego przygotowanie to całość smakuje naprawdę wybornie. Schab można przygotować wcześniej i w większej ilości. Również ziemniaki potrzebne do przygotowania klusek śląskich mogą być wcześniej ugotowane. PRZEPIS SCHAB W SOSIE PIECZENIOWYM Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI Składniki: schab: ok 1kg schabu bez kości oliwa sól pieprz kaszubski ziołowy czosnek granulowany 1 cebula 2 liście laurowe(...)ziela angielskiego 1 kostka bulionowa wołowa dobrej jakości 1 łyżka mąki 1 łyżka masła kluski śląskie: 2 kg ziemniaków ugotowanych 500g mąki ziemniaczanej Jak zrobić schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi: Schab: Mięso kroimy w plastry jak na kotlety. Każdy kotlet oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Mocno rozgrzewamy patelnię i obsmażamy plastry mięsa z obu stron po pół
Dorota Smakujepraskę czosnkiem (2 ząbki z marynowania i dwa nowe), rozmarynem i gałką muszkatołową. Dodajemy pół łyżeczki soli i sporą szczyptę pieprzu. Do mleka wkładamy mięso. Gotujemy 1,5-2 godziny, często mieszając, bo schab lubi przywierać. Co jakiś czas zmieniamy stronę schabu. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy. Pozostałe mleko blendujemy i zagęszczamy mąką. Dodajemy musztardę i doprawiamy do smaku. Tak powstanie
Czerwona Porzeczkaniej kiełbasy, ani mięsa, bo ta pierwsza sama w sobie jest pyszna. No, ale jak się ma mięsożercę w domu to gotuje się trochę inaczej 😊 Tak więc dziś zapraszam na moją ukochaną młodą kapustę z dodatkiem schabu. Prosto, szybko i smacznie. My jedliśmy ją z chlebem, żeby było szybciej 😉 ale smacznie będzie także z ziemniakami. Składniki: główka(...)młodej kapusty 1/2 kg schabu 2 cebule oleju sól pieprz cukier ocet koperek Wykonanie: Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Kroimy w paseczki, wkładamy do garnka i zalewamy wodą z dodatkiem soli. Gotujemy do miękkości (ok 15 -20 minut na młodą kapustę wystarczy). Odcedzamy. W tym czasie na oleju podsmażamy pokrojone w kostkę cebule, kiedy stanie się szklista dodajemy pokrojony
Walijskie Pichcenieświęta -zebrałam dla was kilka najpopularniejszych wędlin na moim blogu-jeszcze jest troszkę czasu ,żeby wziąć się za ich przygotowanie-na pewno posmakują waszym bliskim Suszony schab dojrzewający-przepis znajdziecie TUTAJ Szyneczka gotowana-krucha i soczysta-przepis znajdziecie TUTAJ Suszony dojrzewający karczek-przepis znajdziecie TUTAJ Mięciutka szyneczka pieczona w niskiej temperaturze-przepis znajdziecie TUTAJ Mega kremowy
Swojskie jedzonkourozmaicone i smaczne. Gotowaliśmy w grupach ( nasza grupa to: Ania - Kuchennymi drzwiami , Ania - Kalorycznie , Beata - Smak i uczucie , Grażyna - Grażyna gotuje i ja) A takie smakowitości szykowaliśmy: - Schab z grilla marynowany z mango rozmarynem jałowcem i solą morską z dodatkiem białego wina - Polędwiczka wieprzowa marynowana w musztardzie francuskiej z miodem i żubrówka(...)otrzymali, znajdziecie również adresy sklepów w których mięso i wędliny możecie kupić - warto poszukać. Warsztaty to nie tylko okazja do dowiedzenia się wielu ciekawych rzeczy na temat produktów, technik gotowania, poznania nowych składników i dań. To również, a może przede wszystkim, okazja do spotkań ze starymi znajomymi i do poznania nowych fajnych ludzi. Tak było również tym razem. Pozdrawiam
Stare GaryKotlety wieprzowe, znane również jako schab smażony lub schab panierowany, to tradycyjne danie kuchni polskiej, które cieszy się ogromną popularnością wśród miłośników mięsa. Kotlet wieprzowy to
Ania i Marcin gotująPieczony schab, czyli domowa wędlina na kanapki i nie tylko, którą łatwo przygotujesz w domu. Pieczony schab jest kruchy i soczysty, gdyż przygotowuje się go w
Kuchcik gotujeSkładniki ( 2 porcje): 250 g schabu 1/2 szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu sambal oelelek 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki ( 2 porcje ): 500 g schabu bez kości 1 cebula sól, pieprz do smaku suszona, słodka papryka 1 łyżeczka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki (4 porcje): 600 g schabu 3 łyżki oliwy 1 duża cebula sól i pieprz 500 ml gorącego bulionu lub rosołu 2 łyżki sosu sojowego 3
Oka w rosole czyli KaFka gotuje(przepis autorski) Składniki: 0,5 kg schabu bez kości 1 garść suszonych grzybów mung sos sojowy imbir suszony chilli suszone czosnek suszony miód łyżeczka mąki ziemniaczanej
Oka w rosole czyli KaFka gotujeWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny schab z żurawiną, pieczony w rękawie. Mięso po upieczeniu jest delikatne, bardzo dobrze się kroi i jest bardzo smaczne
Uwaga Babcia Gotujeschab 300 g łopatka 800 g podgardle 400 g słonina 300 gram Przyprawy: peklosól 10g sól 15 gram pieprz biały 1 g pieprz czarny 1
Gotowanie jest łatwe