schab gotowany - 2387 przepisów (strona:43/160)

Schab po sztygarsku 214

Schab po sztygarsku to pyszne pieczone mięsko nadziane kiełbasą. Do nadziania można użyć dowolnej cienkiej kiełbasy, ja akurat przygotowałam schab na wielkanocny stół więc użyłam białej

Monia miesza i gotuje
Schab nadziewany szpinakiem 196

3 plastry schabu 200 g szpinaku pół małej cebuli 1-2 ząbki czosnku 50 g sera feta sól pieprz majeranek oregano bazylia mąka do panierowania Szpinak

Gotowanie jest łatwe
Schab z piekarnika z czosnkiem i ziemniakami 206

600 g schabu 2-3 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy szczypta hyzopu oliwa majeranek 2 listki laurowe ziemniaki Schab oczyścić z błony, naciąć w 3

Gotowanie jest łatwe
Schaboszczak z pieczarkami 141

3 plastry schabu 150 g pieczarek pół cebuli sól pieprz kolorowy oregano do panierowania ; mąka jajko bułka tarta młode ziemniaki sałata Pieczarki umyć, pokroić na plasterki

Gotowanie jest łatwe
Schab suszony podwędzany 202

1 kg schabu 0,5 szkl cukru 0,5 szkl soli zioła (majeranek, pieprz, chili, kolendra) Schab tradycyjnie przygotowujemy jak do suszenia.. Oczyścić z żyłek

Gotowanie jest łatwe
Schab faszerowany 191

Coś na stół świąteczny.  Uwielbiam schab . Jest to kawałek mięsa chudego z którym można  tysiące kombinacji robić .  Ten przepis to kawałek mojej świątecznej

Eli Gotowanie
Wielkanoc 364

Szynka peklowana z szynkowara Jajka z sałatką rybno warzywną Schab z gorczycą i kolendrą Szynka wieprzowa Babka z kisieli Babka czekoladowa z szampanem Jajka w sałatce

Ala piecze i gotuje
Schab Łososiowy 240

Schab Łososiowy Przepis dostałem od mojego dziadka. Polecam każdemu kto lubi czasem zjeść surowe mięso. Dlaczego łososiowy? Bo jego kolor przypomina właśnie kolor łososia. Taki schab

Gotuj Z Muzyką
GOTOWANY SCHAB 244

sosem do obiadu:) Składniki; 1 kg schabu, 2 łyżki soli, 1 łyżka pieprzu mielonego czosnek, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, wg. uznania przyprawy Wykonanie; schab włozyć do zimnej wody, wrzuciś przyprawy, od zagotowania gotować 30 minut następnie zostawić w wodzie na 30 minut, poczym gotować znowu przec 30 minut, sprawdzić patyczkiem można zostawić w wodzie 1 dzień a nastepnie wyjać

Anioły w kuchni
Schab po meksykańsku 460

kukurydzy konserwowej pół szklanki groszku konserwowego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli, kmin rzymski mielony, oregano, 1 łyżeczka cukru olej do smażenia     *** Schab myjemy osuszamy, tniemy w plastry i lekko rozbijamy a następnie kroimy w dużą kostkę. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor *** *** Następnie dokładamy pokrojoną(...)puszki *** *** Do potrawy dodajemy jeszcze koncentrat pomidorowy (w razie potrzeby dolewamy więcej wody), mieszamy i przyprawiamy cukrem oraz resztą przypraw do smaku *** *** Potrawę gotujemy jeszcze przez 2 minuty na małym ogniu, ciągle mieszając. Schab po meksykańsku podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY

Blog z Apetytem
Pizzeria Marco w Zabierzowie 182

Zdecydowanie polecam! Przedstawiam Wam trzy wybrane (rewelacyjne) dania: Pizza Carbonara Sos pomidorowy, Pieczarki, Oregano, Ciasto firmowe, Ser, Boczek, Brokuły, Ser feta Przysmak grillowany Schab soute zapiekany z boczkiem, pieczarkami, selerem, ogórkiem kiszonym i czosnkiem. Ziemniaki gotowane Enchilada drobiowa z serem Więcej informacji na stronie: http://pizzeria-marco-zabierzow.pl/menu

Karola gotuje
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 330

się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią spożywczą i rozbić płaską stroną tłuczka na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa doprawić pieprzem i solą (ale nie dużo

Świat Domowej Kuchni
Gulasz ze schabu wieprzowego 248

dusimy pod przykryciem do miękkości schabu (ok. 30-40 min.), gdy płyn wystarczająco się zredukuje tworząc pyszny, gęsty sos gulasz ze schabu jest gotowy, na końcu lekko zabielamy sos śmietanką (opcjonalnie), już nie gotujemy tylko mieszamy. Jeśli woda szybciej odparuje niż zmięknie mięso, podlewamy gulasz jeszcze wrzącą wodą. Gotowy gulasz przekładamy do miseczek, dekorujemy świeżymi listkami natki pietruszki. Podajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka z schabu z pikantną panierką 789

Zalewa: Do garnka wlać wodę dodać wszystkie przyprawy oprócz soli do peklowania  doprowadzić do wrzenia i pod przykryciem gotować około 5-8 minut. Zdjąć z ognia, do letniej zalewy wsypać sól, wymieszać i ostudzić. Do zimnej zalewy włożyć schab, przykryć garnek i włożyć 6-7 dni do lodówki. Raz dziennie schab odwrócić. Po tym czasie schab wyjąć z zalewy

Ala piecze i gotuje
Schab marynowany w majonezie 281

okazji 55 rocznicy ślubu moich dziadków. Mięso zniknęło w ekspresowym tempie. Wszyscy goście byli zachwyceni jego smakiem. Przepis pochodzi ze strony Di gotuje , z tą różnicą, że u mnie był pieczony.  Serdecznie polecam ;)  Schab podałam na porcelanie Bogucice - kolekcja Kamila Składniki: 1,5 kg schabu 2 łyżki soli  łyżeczka cukru  2 litry wody  łyżeczka pieprzu

Krakowskie smaki Ani
Kotlety po mazursku 680

Farsz: 3 jajka Pęczek koperku 30 dag szynki konserwowej 10 dag sera Sól Pieprz 2 łyżki keczupu Panierka: 3 jajka Bułka tarta Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki

VioletoweKucharzenie