schab gotowany - 2387 przepisów (strona:50/160)

Schab w sosie śmietanowo - grzybowym. 256

tłuszcz do smażenia zielona natka pietruszki do dekoracji papryka czerwona słodka mielona Sposób wykonania :  Grzyby myjemy, kroimy na cienkie plasterki i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Ugotowane odcedzamy i odstawiamy do odcieknięcia. Cebulę kroimy na plastry. Schab porcjujemy na plasterki, lekko tylko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem do smaku i smażymy na złoty kolor z obu stron

Przepisy i porady kulinarne
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” 174

Muth i Monika Wojtysiak. Zostało przygotowanych 10 dań. 1. przystawka: okoń, cebula, dynia, gorczyca, lawenda,  rokitnik i wino: Gewurztraminer halbtrocken 2010 Filety okonia smażone, a następnie marynowane, z gotowanym w cukrze rokitnikiem, słodko kwaśną dynią, marynowanymi cebulkami. Do tego zaproponowano Gewuerztraminer halbtrocken 2010, winnica Rappenhof Wino wytwarzane ze starego, klasycznego szczepu winogron, znanego od 1500 lat. Różano-korzenny aromat(...)się koprem i popiołem z pora. 3. przystawka: schab ze świni złotnickiej, brukiew, jarzębina, rajskie jabłko i Merlot trocken 2013. Schab z szynki, ze świni rasy złotnickiej, dojrzewający, „ketchup” z brukwi, słodka kandyzowana jarzębina i  rajskie jabłuszka, gotowane sous vide, w syropie. Merlot trocken 2013, winnica Rappenhof Unikatowe, aksamitnie miękki Merlot o rubinowej barwie i bukiecie pełnym czerwonych porzeczek

królestwo garów
Schab w sosie chrzanowym – pyszny obiad na co dzień i od święta 73

domowo i smacznie, ale również wykwitnie. Taki schab jest smaczny również na drugi lub trzeci dzień po przygotowaniu i można go bezproblemowo odgrzać w mikrofalówce lub na patelni. Można od razu przygotować większą porcję i mieć obiad na dwa dni.   Składniki na schab w sosie chrzanowym (4 porcje): 500 g schabu bez kości około pół szklanki mrożonki Włoszczyzna Paski(...)Przygotowanie Schab umyj i pokrój w plastry grubości około 2cm. Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju i ułóż plastry schabu. Smaż je po około 3 minuty z obu stron na średniej mocy palnika. Następnie na patelnię wlej szklankę bulionu, zmniejsz moc palnika i duś mięso pod przykryciem przez około 45 minut. W połowie duszenia plastry schabu obróć na drugą stronę

e-PrzepisyKulinarne
Bitki Schabowe W Sosie Pieczarkowym 153

wody 1/2 korzenia pietruszki natka pietruszki sól, pieprz, domowe lub kupne warzywko 1. Schab myję, wycieram i rozbijam tłuczkiem na nie za cienkie plastry. Oprószam je solą i pieprzem, obtaczam w mące i kładę na rozgrzany olej. Smażę po kilka minut z każdej strony. Przekładam do gotującego się garnka z wodą, warzywkiem i korzeniem pietruszki. 2. Na tej samej patelni

Gotowanie...to proste !
Schab z gruszką i serem pleśniowym 80

Wami. Tak jak kiedyś Wam pisałam, trzeba czasem odstawić klasyczne schaboszczaki w panierce. Poszperałam, wyguglałam i znalazłam ciekawy przepis na schab z gruszką i serem pleśniowym. Trochę go zmodyfikowałam, oryginał natomiast jest z bloga: Gotuję, bo lubię. Składniki: 4 kotlety schabowe 100 g żółtego sera pleśniowego 1 duża gruszka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 duży ząbek czosnku pół łyżeczki suszonego(...)opakowania sera pleśniowego. Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, na każdy kotlet nakładamy plaster gruszki i resztę pokruszonego sera pleśniowego. Pieczemy 30 minut 180 stopniach. Artykuł Schab z gruszką i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Klopsiki po cygańsku 108

mące i odłożyć na talerz. 3. Do szerokiego garnka wlać 1 litr bulionu. Bulion zagotować, następnie zmniejszyć moc palnika i gotować jeszcze przez 15 minut. Następnie do garnka ostrożnie przełożyć pulpeciki. Zwiększyć moc palnika i klopsiki gotować bez przykrycia przez 15 minut. Po ugotowaniu mięsne kulki wyłowić za pomocą łyżki cedzakowej i odłożyć na talerz. 4. Pieczarki umyć, pokroić(...)krojonych, ketchup oraz przecier pomidorowy. Całość gotować na małym ogniu przez 15 minut.  7. Dodać po łyżeczce cukru i papryki słodkiej oraz pół łyżeczki papryki ostrej. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Do garnka przełożyć wcześniej przygotowane klopsiki i całość gotować jeszcze przez 10-15 minut. Smacznego! 8. Polecam również przepis na schab po cygańsku , który cieszy się ogromną

Gotuj z Prezesem
Chińskie danie 97

400 g mięsa wieprzowego (schab)  1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 marchewka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku sól  pieprz sos sojowy chili

Gotowanie jest łatwe
Schab faszerowany warzywami 160

Propozycja na tak zwane danie jednogarnkowe - schab pieczony z warzywami. Duże danie dla całej rodziny - na co dzień i od święta. Składniki: ok 1,3 kg

Lena Gotuje
Schab w sosie kurkowym 86

dodać kurki. Smażyć około 10 minut. Następnie zalać bulionem. Dodać podsmażone mięso. Przykryć i na wolnym ogniu dusić około 20-30 minut, aż schab będzie miękki. 3. Mięso wyjąć na talerz. Na patelnię wlać śmietankę. Gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem. Na koniec mięso z powrotem dodać do sosu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Gyros ze schabu moczonego w mleku 162

Dotąd robiłam gyros z karkówki, ale tym razem postanowiłam zrobić go ze schabu. Aby nadać mięsu kruchości, moczyłam je przez dobę w mleku. Składniki: 1 kg

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Jak ugotować ozór wołowy? 402

delikatne. Zaraz napiszę Wam jak je przyrządzić. Potrzebna jeszcze tylko włoszczyzna jak do rosołu , trochę przypraw i czas bo cały ozór wołowy gotuje się jakieś 3 godziny. Ozory w galarecie są równie dobre jak schab! A może nawet lepsze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Domowa wędlina z pieczonego schabu 443

wędliny? Jeśli tak, to polecam zrobić domową wędlinę, która jest bez dodatku konserwantów, barwników i aromatów. Domową wędlinę możemy zrobić na różne sposoby: gotowaną, suszoną lub pieczoną. Dzisiaj przepis na pieczoną wędlinę, którą zrobiłam ze schabu. Do przepisu będzie Ci potrzebny czosnek, musztarda oraz kilka przypraw. Życzę miłego pichcenia:-)  Składniki: schab 900 g, czosnek 4 ząbki, majeranek 2 łyżeczki

kulinarne odsłony pati
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 483

obiad Święta Bożego Narodzenia to nie tylko Wigilia, ale także dwa dni kulinarnej rozpusty. Tylko komu chce się wtedy stać przy kuchni i gotować? Proponuję kilka niezawodnych dań, które nie wymagają wiele pracy i wysiłku! Schab w sosie śliwkowym Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej Pieczone udka z kurczaka Sałatka ziemniaczana Kurczak a la Stroganow Polędwiczki z suszonymi pomidorami

Kulinarne Inspiracje
Duszony schab na warzywnej pierzynce 284

oraz obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy solą i przesmażamy razem kilka minut. Całość podlewamy bulionem i przekładamy do warzyw schab. Dusimy pod przykryciem prze 15 minut a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Wg. gustu sos można zagęścić odrobiną mąki. Serwujemy z kluseczkami lub ziemniakami

Pyry na Gaz
Schab duszony w pomidorach 172

Pomidory nacinamy na krzyż i zalewamy na kilka sekund wrzątkiem a następnie chłodzimy w bardzo zimnej wodzie. Obieramy ze skórek. Pomidory dodajemy do schabu. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Gotujemy jeszcze 10 minut bez pokrywki. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Serwujemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami

Pyry na Gaz