Przepis na kotlety szwajcarskie ma już 80 lat, dawno zrobił kulinarną karierę na całym świecie, ale wcale się nie starzeje, bo to pyszna klasyka. W naszej kuchni też często wracamy do niego wracamy, bo choć “Szwajcar” to prawdziwa bomba kaloryczna, jest też niezwykle smaczny. Przepis na cordon bleu – kotlety szwajcarskie Składniki: Plastry schabu wieprzowego o grubości około 2 cm, plastry dobrej szynki wieprzowej, plastry sera żółtego w typie szwajcarskim, sól, pieprz, do panierowania mąka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...