schab gotowany - 2318 przepisów (strona:46/155)

Rolada Wieprzowa z Kabanosem i Mozzarellą w Sosie Marchewkowo-Paprykowym 103

SKŁADNIKI: 2 kabanosy tradycyjne wędzone firmy DUDA 5 plastrów schabu 1 kulka mozzarelli papryka słodka w proszku sól pieprz 1 łyżka masła SOS: 2 marchewki 1/4

Dziś Ja gotuje
SCHAB ZE ŚLIWKĄ 172

Schab  czy pieczony , czy faszerowany, ten po warszawsku kojarzy się nam ze Świętami. Idealna wędlina do podania w ten szczególny dzień.  Ja często robię

Gotowanie Patki
Rolada schabowa ze szpinakiem 186

Pyszna rolada ze schabu z zielonymi dodatkami-zielonym nadzieniem i zieloną przyprawą. Roladę upiekłam z przeznaczeniem na kanapki ale można także podać ją na ciepło jako

Monia miesza i gotuje
Schabowy zapiekany z pieczarkami 173

Dzisiaj klasyczny polski obiad urozmaicony dodatkiem pieczarek i sera. Zaskocz swoich bliskich schabem w nowym wydaniu :) Polecam i życzę smacznego! Składniki na 2 porcje: 2 kotlety

Alutka-Gotuje
Schab barbecue z sałatką z arbuza 152

Co by tu zrobić z tak popularnym u nas schabem, żeby było lekko, świeżo i po skandynawsku? Zaopatrzyłam się ostatnio w książkę Camilli Lackberg i Christiana

W kuchni wieczorem
Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) 260

Cordon bleu to nic innego jak panierowany filet z cielęciny ( ewentualnie schabu) wypełnioną serem i szynką. Najczęściej w formie kieszonki wypełnionej dodatkami, w mojej wersji jako

Mania Gotowania
Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej 407

naturalnej i pysznej domowej wędliny jest naprawdę bardzo proste. Przekonacie się mo tym, wypróbowując nasz przepis . Przepis na domową wędlinę z piekarnika Składniki: około 1,2-kilogramowy ładny kawałek schabu lub mięsa od szynki wieprzowej, 6 ząbków czosnku, 1 cebula, 2 czubate łyżki zwykłej soli, ziele angielskie, liście laurowe, papryka czerwona w proszku, majeranek lub inne zioła suszone, trochę oleju(...)schłodzeniu. Tak przygotowaną wędlinę należy zjeść w ciągu kilku dni. Artykuł Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Schab w sosie z pieczarkami, papryką i cebulą z kaszą jęczmienną 143

Olej do smażenia, Sól, Co potrzeba do gotowania kaszy: 1 szklanka kaszy jęczmiennej, 2 szklanki wody, 1 łyżka oleju, 1 płaska łyżeczka soli Wykonanie sosu: Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy, osączamy, kroimy do miski na kawałki. Do następnej miski kroimy dość drobno cebulę, a do kolejnej kroimy paprykę w mniejsze paski. Schab kroimy na plastry o grubości(...)ugotowania kaszy, stawiamy na dużym płomieniu, mieszamy, czekamy, aż się zagotuje, zmniejszamy płomień, przykrywamy, gotujemy na bardzo małym płomieniu 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po wyłączeniu płomienia dokładnie mieszamy, zostawiamy pod przykryciem do napęcznienia kaszy i pochłonięcia reszty płynu (ok. 10 minut). Smacznego :)) schab, pieczarki, papryka, cebula, kasza

Bułka z Chlebem
Schab zapiekany z pieczarkami w sosie curry 125

smak i a nie przytłoczył całego dania. Możecie do takiego mięsa podać ziemniaki, ryż czy kaszę  - wybór należy do Was. Inspiracja: Pinterest Składniki na 4 porcje: 4 plastry schabu 500 g pieczarek 1 cebula 300 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka curry  100 g żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka Mięso przyprawić z obu stron(...)puściły zbyt dużo wody. Całość oprószyć solą. Zmniejszyć ogień i wlać na patelnię śmietanę kremówkę oraz dodać słodką paprykę oraz curry. Wymieszać i gotować na małym ogniu przez 3-4 minuty. Gotową masę przelać na schab i równomiernie rozłożyć. Na wierzch zetrzeć na małych oczkach żółty ser. Schab wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 30 minut

My simple kitchen
Duszony schab w sosie własnym z ziemniakami oraz surówką z marchewki i jabłka 251

smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą lub olejem kokosowym nierafinowanym. Podsmażamy aż zrumieni się z dwóch stron. Marchewki do sosu obieramy i kroimy w plasterki. Do garnka wrzucamy podsmażony schab, dodajemy pokrojoną marchewkę i zalewamy wodą taki z 2 cm nad mięsem oaz dodajemy pokrojną w kostkę cebulę. Całość dusimy na niewielkim ogniu przez około 30-35 minut. Na koniec(...)jogurtu naturalnego lub śmietany, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru i mieszamy. Próbujemy na smak czy jest doprawione dobrze, jeśli jeszcze słabo to po prostu doprawiamy. W oddzielnym garnku gotujemy ziemniaki. Podajemy na talerzu z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z marchewki i jabłka

Gotuj z Mąką
SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 101

przygotowana na wzór grochówki, tylko zamiast grochu łuskanego dodałam czerwoną soczewicę. Gęsta i treściwa zupa z mięsną wkładką w postaci kawałków schabu oraz frankfurterek zadowoli z pewnością nie jednego faceta 😉 Wygląda i smakuje prawie jak grochówka, a gotuje się ją dużo szybciej, gdyż soczewica czerwona potrzebuje mniej czasu, aby była rozgotowana niż groch łuskany. Poza tym, czerwona soczewica to bogate(...)wrzucamy pokrojony schab. Gdy białko mięsa się zetnie dodajemy cebulę z czosnkiem. Chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy frankfurterki. Smażymy około 3-4 min. i całość zalewamy gorącą wodą w ilości 2-2,5 litra. Do garnka wrzucamy liścia laurowego i ziela angielskie. Zagotowujemy i dodajemy ziemniaki oraz soczewicę (wcześniej przepłukaną na sitku pod bieżącą wodą). Gotujemy do momentu, aż soczewica

Kuchnia MagdaLeny
SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 116

przygotowana na wzór grochówki, tylko zamiast grochu łuskanego dodałam czerwoną soczewicę. Gęsta i treściwa zupa z mięsną wkładką w postaci kawałków schabu oraz frankfurterek zadowoli z pewnością nie jednego faceta 😉 Wygląda i smakuje prawie jak grochówka, a gotuje się ją dużo szybciej, gdyż soczewica czerwona potrzebuje mniej czasu, aby była rozgotowana niż groch łuskany. Poza tym, czerwona soczewica to bogate(...)wrzucamy pokrojony schab. Gdy białko mięsa się zetnie dodajemy cebulę z czosnkiem. Chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy frankfurterki. Smażymy około 3-4 min. i całość zalewamy gorącą wodą w ilości 2-2,5 litra. Do garnka wrzucamy liścia laurowego i ziela angielskie. Zagotowujemy i dodajemy ziemniaki oraz soczewicę (wcześniej przepłukaną na sitku pod bieżącą wodą). Gotujemy do momentu, aż soczewica

Kuchnia MagdaLeny
schab zapiekany w kapuście kiszonej 977

danie stało się ostatnio naszym ulubionym obiadem. Oprócz schabu wypróbowaliśmy też wersję z szynką (była trochę bardziej soczysta). Żeby mieć obiad za jednym zamachem i nie gotować już ziemniaków to piekę je razem z mięsem w piekarniku, tylko na osobnej blaszce. Na niedzielny obiad, a nawet świąteczny to danie idealne.  Składniki: 5 plastrów schabu (lub innego mięsa wieprzowego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 138

sody oczyszczonej; sprawia, że schabowe są bardziej chrupiące ; w tym celu dodaj trochę sody oczyszczonej do tłuszczu, na którym będzie smażony schab na kotlety; pomaga pozbyć się intensywnego zapachu kalafiora ; dodaj 1 łyżeczkę sody oczyszczonej do wody podczas gotowania kalafiora; dzięki temu pozbędziesz się nie tylko charakterystycznego zapachu, warzywo utrzyma także śnieżnobiały kolor; za dużo octu w barszczu czerwonym

Trzeci talerz
Schab Duszony w Sosie Kurkowym 265

nich wcieramy sól i pieprz. Odkładamy na minimum godzinę, a nawet całą noc. K ażdy z kotlecików smażymy na niewielkiej ilości oleju do mocnego zrumienienia. Gdy już każdą porcje schabu podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły i zalewamy wodą tak aby całkowicie zakryła plastry mięsa. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, posiekany czosnek oraz szczyptę(...)dłuższej chwili dodajemy śmietanę . Gdyby sos okazał się zbyt gęsty dodajemy więcej wody, gdyby za rzadki możemy zagęścić go dodając do gotującego się sosu ok. łyżeczkę mąki pszennej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody. Schab przekładamy do przygotowanego sosu kurkowego.       Gotowy schab podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Schab pieczony w kapuście włoskiej 138

żyłki i odłożyłam na bok.   Na patelni rozgrzałam olej. Wrzuciłam pokrojony czosnek i świeże listki rozmarynu. Schab umyłam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, oprószyłam solą i obsypałam rozmarynem. Przełożyłam na rozgrzaną patelnię. Obsmażyłam z każdej strony, żeby się przyrumienił. Wlałam wino.   Gotowałam pod przykryciem   około 2-3 minuty.     Piekarnik włączyłam na 180 °C. Liście kapusty rozłożyłam

Kuchnia u Krysi
Mięso ze słoika na kanapki +konkurs 1166

Pyszne mięso, wprost rozpływa się w ustach, idealne na kanapki. Jedno gotowanie -a trzy smaki. Uwielbiam mieć takie zapasy. Zawsze pod ręką coś pysznego i zdrowego. Tym razem chude mięsko schab i szynka. Pasteryzowane metodą tyndalizacji (czyli trzykrotnej pasteryzacji w odstępach 24 godzin)dzięki czemu długo mogą stać w piwnicy. Bardzo prosty przepis i domowa szyneczka gotowana gotowa i wiesz

Swojskie jedzonko
Kalafior gotowany smażony w panierce 76

Kalafior gotowany smażony w panierce. Kalafior smażony na patelni w bułce tartej i jajku. Gotowany kalafior z bułą tartą to najpopularniejszy przepis. Ostatnio zapanowała moda na coś takiego jak ”schabowy z kalafiora ”. I ja postanowiłam wypróbować ten pomysł na kalafiora z patelni. Schabowy z kalafiora, schabowy z kani, schabowy z kurczaka. Może ja się czepiam, ale niech ktoś(...)powie…. gdzie kalafior lub kurczak mają schab? 🤔 Jak ugotować kalafior? Kalafior smażony w panierce, zapraszam na dalszą część. Kalafior Kalafior gotowany to bardzo popularne w Polsce warzywo, które swój największy bum ma właśnie latem. Pewnie, kalafior można kupić przez cały rok, ale ten w styczniu ( jak dla mnie) już nie smakuje tak samo jak latem. Teraz wystarczy warzywo ugotować

Dieta moja pasja