schab gotowany - 2318 przepisów (strona:55/155)

polędwica wędzona we własnej wędzarni 161

mięs, które do wędzenia nadają się wprost idealnie. Jedną tylko ma wadę, znika ze stołu o wiele szybciej, niż się na nim pojawia.  Składniki 4-5 kg mięsa schabu wieprzowego peklówka sól 1 łyżeczka pieprzu (w ziarnach) 1 łyżeczka gorczycy białej 1 łyżeczka majeranku 8 liści laurowych 10 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna jałowca 3-4 ząbki czosnku(...)gotującej się wody dodajemy gorczycę, liście laurowe, cukier, saletrę, oraz zmiażdżone nożem, ziarna jałowca, ziela angielskiego i pieprzu.  Całość gotujemy 15 minut, na koniec wrzucamy majeranek i studzimy. Do ostudzonej solanki, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku.  Ze schabu wieprzowego odcinamy warkocz i dzielimy go na kawałki o masie około jednego kilograma. Mięso wkładamy do kamionki, lub nierdzewnego garnka (absolutnie

Miód i pieprz
Schab w sosie koperkowym z marchewką 143

Schab w sosie koperkowym z marchewką  Jeśli nie macie pomysłu na obiad ze schabu , a znudziły się Wam tradycyjne schabowe, bardzo polecam mój pyszny schab w sosie koperkowym z marchewką - wymaga minimum składników i pracy. Kruchy schab w sosie wymaga tylko rozbicia mięsa jak na schabowe i zrumienienia go na patelni przed duszeniem. Jeśli macie ochotę, do sosu możecie(...)czas duszenia zależy od grubości kotletów.  Bitki schabowe w sosie śmietanowym z koperkiem dobrze smakują z ziemniakami, kluskami z gotowanych ziemniaków, kaszą lub ryżem, a także surówkami lub mizerią. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na schab :) Polecam również moje polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Schab w sosie

Lekcje w kuchni
Schab parzony 10 min 233

Składniki 1 kg schabu wody ok. 2,5 l 3 spore łyżki majonezu 3 łyżki majeranku 4 ząbki czosnku (dałam 2 przeciśnięte, 2 pokrojone w plastry) 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe Sposób przygotowania Wszystkie przyprawy wrzucamy do wody. Mięso związujemy sznurkiem lub nitką. Dodajemy do wody mięso i całość zagotowujemy. Gotujemy(...)wyłączamy gaz. Mięso pozostawiamy w garnku do kolejnego dnia. W kolejnym dniu znów całość zagotowujemy i gotujemy mięso 5 min. Pozostawiamy mięso do ostygnięcia w wywarze. Ja wyjmuję je kolejnego dnia. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/schab-parzony-10-min/ MieszamWGarnku   Artykuł Schab parzony 10 min pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Schabowe z pieczarkami i serem 136

Tradycyjne kotlety schabowe pod pierzynką z pieczarek i sera żółtego to kolejna propozycja na posiłek ze schabem w roli głównej. Danie dość ciężkie, syte ale od

Kocham..lubię..gotuję..
Rolada schabowa ze śliwką 114

szklanką bulionu lub wody. Podgotowujemy przez około 15 minut. Mięso po podpieczeniu z jednej i drugiej strony przykrywamy folią aluminiową aby schab nie wysechł. Gdy rolada będzie upieczona,  zlewamy płyn z pieczenia do garnuszka w którym gotowały się śliwki( możemy podlać trochę wody na blaszkę, wymieszać aby nic nam się nie zmarnowało). Podgotowujemy. Lekko miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem ewentualnie

Smaki Ewy
Gdzie zabrać rodzinkę na obiad? Łowisko Piorunów. Warto zjechać z trasy 214

Kiedy nie chce się gotować, a masz wielkiego głoda i potrzebę chwili wytchnienia od ciężkiej pracy i miejskiego zgiełku - jest miejsce blisko Warszawy gdzie nie dość

Kuchnia po mojemu
Żurek z gotowanym grochem 64

mnie w domu zazwyczaj żurek podawało się z jajkiem, tym razem będzie nieco mniej klasycznie, bo z gotowanym grochem. Żurek z gotowanym grochem - przepis na 8 porcji Do przygotowania żurku będą Ci potrzebne: ok. 500ml zakwasu żytniego, wędzona kość schabu, 3 marchewki, 2 pietruszki, 3 cebule, zielone liście pora, 30g suszonych grzybów, 3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego(...)dodaj obrane marchewki, pietruszki, cebulę, zielone liście pora (możesz związać je nitką, żeby później łatwiej było je wyjąć), wszystko zalej 2 litrami wody, dopraw zielem angielskim, liśćmi laurowymi i gotuj przez godzinę. 4. Pod koniec gotowania dodaj grzyby wraz z wywarem, który powstał podczas ich gotowania oraz zakwas i gotuj zupę jeszcze ok. 15 minut. 5. Wyjmij z garnka warzywa

Z notatnika dietetyka
SCHAB W GLAZURZE Z POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH I MIODU 114

winnego, 3 łyżki miodu, 2 łyżeczki soli, 5 listków bazylii (opcjonalnie), 3 ząbki czosnku. Przygotowanie: Umyty schab wkładam do naczynia, dodaję 2 łyżeczki soli, zalewam zimną wodą, odstawiam. W międzyczasie przygotowuję marynatę: w garnku zagotowuję powidła, sos sojowy, ocet winny oraz miód. Minutę gotuję na małym ogniu, mieszając, studzę. Mięso wyjmuję z wody, osuszam ręcznikiem papierowym. Dokładnie smaruję marynatą, układam

JejKuchnia
Schab w sosie śmietanowym z papryką 76

Schab w sosie śmietanowym z papryką  Jeśli nie macie pomysłu na obiad ze schabu , a znudziły się Wam tradycyjne schabowe, bardzo polecam mój pyszny schab w sosie śmietanowym z papryką - wymaga minimum składników i pracy. Kruchy schab w sosie  wymaga tylko rozbicia mięsa jak na schabowe i zrumienienia go na patelni przed duszeniem. Jeśli macie ochotę, do sosu(...)duszenia zależy od grubości kotletów.  Bitki schabowe w sosie śmietanowym z papryką  dobrze smakują z ziemniakami, kluskami z gotowanych ziemniaków, kaszą lub ryżem, a także surówkami lub mizerią. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na schab :) Polecam również moje polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Schab w sosie śmietanowym

Lekcje w kuchni
SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto, LCHF optymalny, bez glutenu i jajek) 453

makro LCHF Połączenie serka z sokiem z cytryny oraz musztardą daje znakomity efekt – delikatny, kremowy a zarazem wyrazisty smak sosu i soczyste mięso. Polecam gorąco! Składniki: 1 kg schabu wieprzowego 40 g masła klarowanego lub smalcu 50 g musztardy (można pomieszać łagodną francuską ziarnista z ostrą) 400 g mascarpone 30 ml soku z cytryny sól himalajska lub kłodawska pieprz(...)cytryny, całość wymieszać i gotować przez 2-3 minuty. Tak przygotowane mięso znakomicie komponuje się ze szparagami, brokułami, fasolkaĄ szparagową ale i innymi warzywami niskowęglowodanowymi. Smacznego! — BTW całości z użyciem wody (można podbić fat dodając więcej tłuszczu): 1530 g, 3247 kcal, B 260 g, T 238 g, W 15 g. Artykuł SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto

Ola la LCHF
Aromatyczny schab z wiosennymi warzywami / Aromatic pork chop with spring vegetables 127

Odstaw na 2 godziny do lodówki. Składniki na sos chrzanowy wymieszaj w miseczce, dopraw solą i pieprzem. Szparagi gotuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie około 4-5 minut. Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Ziemniaczki wyszoruj szczoteczką, ugotuj w osolonej wodzie. Schaby kładź na rozgrzaną patelnię grillową (lub zwykłą), zrumień z obu stron. Przełóż na blaszkę. Ugotowane ziemniaki przekrój

Delicious Place
Marynata do kotletów schabowych. Mięso nabiera aromatu, jest kruche i delikatne. PRZEPIS 1168

jeszcze pyszniejsze. To marynowanie mięsa w mleku i cebuli, dzięki czemu nabiera ono aromatu i wyjątkowej delikatności. Przepis na marynatę do kotletów schabowych Składniki: 4 około 2 cm plastry schabu wieprzowego, 1 duża cebula, mleko (około 3/4 szklanki), sól, pieprz. Jak zamarynować mięso na kotlety schabowe? Kotlety rozbij tłuczkiem do mięsa na grubość około 0,5 cm. Oprósz solą (nieco(...)przygotować mięso, aby były wielkie prawie na cały talerz? PRZEPIS Artykuł Marynata do kotletów schabowych. Mięso nabiera aromatu, jest kruche i delikatne. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Schab W Ryżwo- Maślankowej Panierce z Zapiekanymi Ziemniaczakami 186

camembert 0,5 kubka tartego Parmigianino Reggino 2 plasterki emmentalera Przygotowanie: przygotowujemy marynatę do schabu- czosnek i cebulę kroimy w kosteczki, mieszamy z maślanką i sosem, doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem, zalewamy kotlety odstawiamy do lodówki na całą noc  ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie camembert kroimy w plasterki wyjmujemy kotlety z lodówki, obtaczamy w mące ryżowej, moczymy

Luźna Kuchnia
Schab w ziołach z brukselką 210

schabu bez kości 40 dag brukselki 2 marchewki 1 cebula 1 kostka bulionowa 1/4 szklanki mąki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Cebulę kroimy drobno. Marchewki ucieramy na tarce do jarzyn. Rozgrzewamy w rondlu olej i smażymy razem przez 7-10 minut. Kostkę bulionową rozpuszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania