Przepis na : obiad
Mój mąż po zjedzonym obiedzie powiedział: „Dawno już żaden obiad nie smakował mi tak bardzo”. Domyślam się, że to zasługa tego, że dawno już nie przygotowywałam nic ze schabu, ale…. miałam też wyjątkowo dobre mięso. Rozdzieliłam je na kilka obiadów i każdy wyszedł przepyszny. Początkowo miałam zrobić tradycyjne schabowe po mazursku, czyli panierowane roladki ze schabu z jajecznym farszem, ale mąż zasugerował, że ma ochotę na roladki w sosie. No i zrobiłam w sosie i to był strzał w dziesiątkę! ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...