gałązki selera naciowego 1 liść naciowy 2 ziela angielskie sól, pieprz, papryka czerwona 25 dkg schabu wędzonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego koper świeży olej do smażenia Kapustę szatkuję, przekładam do garnka wlewam wodę, tyle żeby przykryła kapustę, dodaję liść laurowy i ziele angielskie, sól. Gotuję około 10 minut. Na patelni przesmażam pokrojoną cebulę, dodaję paprykę pokrojoną i dalej smażę
wesoła kuchniaSchab po cygańsku to bardzo prosta potrawa jednogarnkowa, jak dla mnie jest to przepyszne danie bez większego gotowania. Polecam wszystkim zabieganym osobą, które mają ochotę na tradycyjny obiad ze schabowym ziemniaczkami i marchewką. Czytaj więcej
Pychotkaaakwaszoną Royal Brand) Składniki: - 2 udka z kurczaka - mała cebula - 2 średnie marchewki - 1 łyżka śmietany 18% - sól, pieprz - przyprawa Schab po beskidzku z kapustą kwaszoną Royal Brand (papryka czerwona, cebula, kapusta kwaszona, czosnek, kapusta suszona) dodatki: - gotowany ryż Przygotowanie: Mięso z kurczaka zalewam wodą, dodaję drobno posiekaną cebulę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach
Kuchnia co dniapasztet ;) Pasztet tradycyjny Najlepsze mięso na pasztet powinno mieć trochę tłuszczu. Świetnie nadają się: łopatka, karkówka, szynka, biodrówka, udziec z drobiu. Schab lub pierś może sprawić, że pasztet będzie suchy. Żeby tego uniknąć, zawsze dodaję trochę wywaru z gotowania (nigdy nie odmierzałam, ale czasami chyba nawet ¾ szklanki). Resztę wywaru można wykorzystać do zupy lub sosu. Smak pasztetu dopełniają także grzyby
Pełny talerzbardzo smaczna, warto ją przygotować. SKŁADNIKI: ½ kg schabu bez kości, ½ główki kapusty, 1 cebula, 1 pomidor, sól, pieprz, oliwa, masło. PRZYGOTOWANIE: Schab kroję na porcję, rozbijam na cienkie kotlety. Oprószam solą i pieprzem. Podsmażam na oliwie. Kapustę szatkuję. Gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzam. Cebulę szklę na oliwie. Dodaję kapustę i chwilę podsmażam. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Wykładam połowę
Tradycyjna kuchnia Kasimakaronu tortellini z mięsem 1 świeży ogórek 1 puszka kukurydzy pęczek koperku przyprawa ziołowa do sałatek (np. knorr) 15 dkg wędzonego schabu (polędwica) 15 dkg suszonej kiełbasy (dobrej jakości i mocno ususzonej) ok. 3 łyżek majonezu Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórek i wędlinę kroimy w kostkę. Ogórek, wędlinę, kukurydzę, ostudzony makaron i drobno pokrojony koperek razem mieszamy
IMPRESJA SMAKUSchab zapeklowany na sucho i dwukrotnie sparzony, to doskonała domowa wędlina :) Mięso myjemy w zimnej wodzie i osuszamy... ...papierowym ręcznikiem lub na kratce. Nadmiar mięsa wykrawamy, żeby został nam ładny kawałek :) Pozostałe mięso kroimy w kostkę i robimy gulasz kliknij tutaj Dla uformowania przewiązujemy lub nie :) i przygotowujemy przyprawy peklujące. Na 1 kg: łyżka soli peklującej, łyżka(...)drugą stronę i pozbywamy się soków, które się pojawią. Po peklowaniu na sucho... czas na dalszą obróbkę...w garnku gotujemy wodę ...po zagotowaniu wkładamy zapeklowany kawałek, na 10 min do sparzenia. Po 10 minutach zdejmujemy garnek z kuchenki...schab zostawiamy w wrzątku. Studzimy całkowicie ...minimum 6 godzin, następnie ponownie parzymy na średnim ogniu... do czasu 10 minut od zagotowania
chleba naszegodysponowałam w tym momencie, a następnym razem będę próbować ze schabem lub karczkiem :) Składniki: 80 dag szynki z dzika sól, liść laurowy. pieprz ziarnisty, 2 ziarnka jałowca połowa cebuli, 3 ząbki czosnku papryka mielona ostra, pieprz mielony, cząber potrzebny jest tez rękaw do pieczenia, który tym razem wykorzystamy do gotowania Przygotowanie: Umyte mięso posmarowałam przecisniętym czosnkiem, posypałam papryką, pieprzem
Proste Potrawycukru 1 łyżka papryki ostrej mielonej 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego suszone śliwki do gotowania musztarda kremska (ok. 2 łyżki) Przygotowanie: Mieszamy sól, saletrę, czosnek, cukier, pieprz i paprykę, majeranek, rozdrobnione liście laurowe i ziele angielskie i nacieramy oba kawałki schabu mieszanką przypraw, wkładamy do kwadratowego szklanego naczynia z pokrywką i wstawiamy do lodówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcukru 1 łyżka papryki ostrej mielonej 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego suszone śliwki do gotowania musztarda kremska (ok. 2 łyżki) Przygotowanie: Mieszamy sól, saletrę, czosnek, cukier, pieprz i paprykę, majeranek, rozdrobnione liście laurowe i ziele angielskie i nacieramy oba kawałki schabu mieszanką przypraw, wkładamy do kwadratowego szklanego naczynia z pokrywką i wstawiamy do lodówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKotlety schabowe zapiekane z cebulą, pieczarkami, papryką pod dużą ilością sera. Składniki: schab - 7 kotletów, kawałek papryki zielonej i czerwonej, mała cebula, 7 pieczarek, 3
Lena GotujePomysł na to danie otrzymałam od mojej znajomej, wybornej kucharki P. Geni. Ona te placuszki przygotowuje ze schabem, albo mięsem mielonym- ja dziś zrobiłam je z
Kuchnia BeatyCzasem zostanie od obiadu trochę mięsa i nie bardzo wiadomo co z tym robić! Najgorzej chyba, gdy zostaje schab(wtedy schab po żydowsku, ale jak często
Kuchnia Beatyktóre kiedyś jedliśmy na imprezie w restauracji – w panierce z orzechami. Wyszły tak samo pysznie. Przepis na kotlety schabowe w panierce z orzechami Składniki: około 2 cm plastry schabu wieprzowego, mąka, jajka, bułka tarta, orzechy laskowe, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety schabowe w panierce z orzechami? Mięso rozbij tłuczkiem na grubość około 0,5 cm, oprósz(...)patelni. Zamiast orzechów laskowych do przyrządzenia panierki można użyć orzechów włoskich lub migdałów. Artykuł Kotlety schabowe inaczej: w chrupiącej panierce z orzechami. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polska