schab gotowany - 2318 przepisów (strona:60/155)

Zupa ostro-kwaśna 155

wodą, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, a grzybki kroimy w cienkie paski. Pędy bambusa również. Schab kroimy w cienkie paski, a marchewkę w słupki. Bulion doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy mięso, marchewkę i bambusa. Gotujemy przez 5 minut. W miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, mąkę, chili i przyprawy. Wlewamy do gorącej zupy, mieszamy. Gdy zupa się zagotuje

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem z buraka 103

schab ,marchew i palona cebula Sól,pieprz , kostka rosołowa liść laurowy  SPOSOB : Ugotowane i obrane buraki blendujemy razem ze schabem marchwia cebulka i bulionem W zaleznosc od konsystencji dodajemy tyle wywaru ile uwazamy za sluszne i smietane Gotujemy jeszcze z 20 min.na malym ogniu zeby zredukowac. Kochani zapomnijcie o dodawaniu ziemniakow zupa stanie sie nie jadalna Grzanki Do dekoracji

Viola cooks with passion
Schab w cieście francuskim (plastry) 197

  https://www.facebook.com/Di.gotuje       http://digotuje.blogspot.com    Znudziły się Wam tradycyjne schabowe? A może nie macie pomysłu na kawałek schabu? Takie mięsko

Di gotuje
ZRAZIKI SCHABOWE Z WARZYWAMI 88

solą, pieprzem, smarujemy musztardą. Pietruszkę i marchewkę oraz ogórka kroimy słupki. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na oleju. Do gotującego się bulionu przekładamy obsmażone roladki. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem. Gotujemy roladki ok 45 minut. Bulion z gotowania roladek

Z Majeczką w kuchni
Schab pod pierzynką 131

właśnie obiecałam komuś ten przepis i ten ktoś czeka. Mam nadzieję, że starczy mi sił na dalsze pisanie i gotowanie jeszcze przez jakiś czas. Jeszcze raz bardzo Wam wszystkim Kochani dziękuję. A dzisiaj mam dla Was pyszny schab pod pierzynką Składniki 500 g schabu bez kości 3 średnie cebule 3 średnie marchewki 1 korzeń pietruszki 200 ml śmietany (dałam

O kuchni z uczuciem
Konfitura z pomidorów z chili i kolendrą 122

nieco na łyżeczkę i pozwolić się „próbce” wystudzić – jeśli gęstnieje i zastyga – dodajemy chili i kolendrę, gotujemy jeszcze kilka minut na mniejszym ogniu. Konfiturę rozlewamy gorąca do słoików i natychmiast zamykamy. Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Makaron

Pociąg Do Kuchni
Obiad w 15 minut . 226

schab i trochę zapomnianych warzyw z lodówki .Taki sobie zwykły obiad. Składniki: dla dwóch osób Makaron szpinakowy ,cztery gniazdka Kawałek schabu ,pokroić w kawałki ,doprawić kawałek papryki czerwonej ,pokroić kawałek białej kapusty ,pokroić drobno mała cebulka ,pokroić Makaron gotujemy al dente . W tym samym czasie smażymy mięso z cebulką . Dodajemy paprykę i kapustę i dusimy jeszcze chwilkę , w razie potrzeby

Ladylaura.
Schab duszony 156

zeszklenia. Warzywa doprawiamy do smaku.    Dolewamy bulion, przykrywamy i dusimy 45-60 minut do miękkości mięsa. Schab jest gotowy.    Możemy go podać z ziemniakami, sosem brokułowym i dowolną surówką.    Sos brokułowy: -delikatne części brokuła gotujemy w niewielkiej ilości bulionu warzywnego -kiedy jest miękki miksujemy lub przecieramy przez sito -dodajemy ok. 1/4 szklanki słodkiej śmietany

Maminek kulinarny
GULASZ ZE SCHABU 141

obsypujemy solą i pieprzem (ja dałam ziołowy). Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor na sklarowanym maśle. Dodajemy pokrojony schab, podsmażamy mięsko ze wszystkich stron. Podlewamy niewielką ilością wody, do której dorzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 40 min, do miękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki śmietanki i posypujemy obficie koperkiem. Zjadamy

Walijskie Pichcenie
Gulasz z Mamałygą 39

gotowane we własnych sokach z dodatkiem wina, cebuli, czosnku, pomidorów i liści laurowych tworzy fantastyczne danie.  Oczywiście nie możemy pominąć Mamałygi, którą w Rumunii można zjeść niemalże ze wszystkim.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  👥 – 4-6-8 ⏰ – 180 minut 🇷🇴 – Rumunia Co potrzebujesz do zrobienia Gulaszu z Mamałygą 600 g schabu(...)grubym dnem. Wlej oliwę i wrzuć pokrojony na wielkości kęsa schab i karkówkę, podsmaż je przez chwilę. Teraz dodaj pokrojone na wielkość kęsa kiełbaski, wymieszaj i smaż kilka minut. Teraz dodaj cebulę, czosnek, tymianek, liście, pomidory, dopraw solą i pieprzem, wlej 150 ml wina, zmniejsz temperaturę, przykryj pokrywką i gotuj ok. 120-150 minut, aż mięso będzie miękkie. To jest

RafalCook
Schab w marynacie sojowo musztardowej 28

Schab w marynacie sojowo musztardowej. Jak mi podrzucono przepis na to mięso, to mnie się oczka zaświeciły, bo ja mięsko to lubię, ale wiedziałam, że Króliś ( doświadczalny ) to zachwycony nie będzie. Zaś będzie darcie kotów, że go chce zabić i inne brednie. W tym przypadku jednak byłam tak napalona na mięso, że stwierdziłam, że najwyżej Króliś będzie się pakował(...)poważaniu i ze smakiem pałaszowałam obiad. Ilość porcji / Servings – 4 Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 1 hr 2 hrs Czas całkowity / Total time: 3 hrs 15 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients: 1 kg schabu Na marynatę 200 g płynnego miodu sok z 3 pomarańczy 100 ml sosu sojowego

Spice things up
Sałatka z pieczoną wieprzowiną, kaszą bulgur, natką pietruszki i warzywami 78

miał być przepis na bloga, było już ciemno a to zdecydowanie nie moja pora na fotografowanie potraw. Gotowałam bez pośpiechu, tak jak lubię najbardziej, z pewnym smutkiem, że być może całkiem smaczny przepis tym razem nie trafi na bloga. Ugotowałam kaszę, upiekłam schab w przyprawach i musztardzie, pokroiłam dużo czarnych oliwek bo bardzo je lubię, dodałam natkę pietruszki, olej lniany(...)mogli się w nim zakochać. Składniki (na 2 bardzo duże porcje lub 4 średnie): 1/2 szklanki kaszy Bulgur + 1 szklanka wody 15-20 czarnych oliwek 150 gram schabu lub polędwicy wieprzowej marynata: sól, pieprz, łyżka śmietany 12%, łyżka musztardy, ewentualnie majeranek 1/2 cebuli cukrowej 1/2 pęczka natki pietruszki 10-15 żółtych pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 1/4 szklanki pestek dyni

Mango Papaja
Schab leśniczego, duszony z grzybami 60

5 / 5 ( 8 votes ) Schab leśniczego, duszony z grzybami Schab leśniczego to przepis sezonowy. Najlepiej smakuje jesienią, przyrządzony po grzybobraniu ze świeżutkich leśnych grzybów Oczywiście moje

Ogrodnik w podróży
Domowa lemoniada 150

Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wieprzowina z grilla (Schab i żeberka) 144

Wakacje, ach wakacje. Człowiek niby odpoczywa od gotowania, a cały czas trzeba coś przygotowywać do jedzenia, obowiązkowo z grilla :P. Zawsze na takie wypady zabieram ze sobą musztardę i przyprawy. Tym razem wzięłam z domu musztardę starofrancuską Dijon firmy Maille, oraz ostatnio upodobałam sobie przyprawę w młynku od Kotanyi- do steków i potraw z grilla. Jest to mieszanka naturalnych przypraw(...)pieprz, sól, czosnek, cebula, papryka, gorczyca, pietruszka, marchew, pasternak .Te dwa składniki plus oliwa stały się super marynatą do mięsa wieprzowego, w tym wypadku do schabu i żeberek. Mięso zamarynowane najpierw stało sobie jakąś godzinę w lodówce, a potem zostało grillowane, mięso było aromatyczne, bardzo kruche, pyszne. Generalnie nie używam gotowych przypraw do mięsa grillowanego, ale to jest w warunkach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania