Schab po cygańsku

Schab po cygańsku

Schab po cygańsku

Przepis na : obiad

Schab po cygańsku Kruche i aromatyczne kawałki mięsa zanurzone w wyrazistym słodko-kwaśnym sosie z pieczarkami i papryką. Fajny pomysł na obiad, który możemy przygotować od razu w większej ilości, ponieważ danie łatwo się odgrzewa, a na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Taki schabik możemy podać z ziemniaczkami, kaszą, kluskami lub z pieczywem. Polecam!     Składniki: ok 700g schabu 1 cebula ok 10 pieczarek 1 czerwona papryka 1-2 ogórki kiszone 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki pikanego ketch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.