czasie gotować z niej najróżniejsze potrawy i robić najróżniejsze surówki. Na blogu jest już przepis na bigos z młodej kapusty - wariacja nr 1 , bigos z młodej kapusty - wariacja nr 2 oraz lekki bigos z młodej kapusty - wariacja nr 3 . Dziś czas na wariację nr 4 :-) Zapraszam :))) Składniki: 1/2 kg schabu 200 g małych(...)kapusty 1 cebula koncentrat pomidorowy (ilość do smaku) sól pieprz słodka papryka olej koperek Wykonanie: Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 15 minut, po czym odcedzamy zostawiając odrobinę wody. Schab kroimy w paseczki, solimy, pieprzymy, posypujemy papryką i odstawiamy na 20 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i dość mocno
Walijskie Pichcenieduże kiszone ogórki 2 łyżki śmietany 18 % 1-2 łyżki mąki pszennej Schab oprószyć odrobinką soli i słodką papryką. Następnie rozgrzać głęboką patelnię z odrobiną oleju i obsmażyć mięso z obu stron. Gdy mięsko zmieni kolor zalać je wodą. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i gotować ok 20-30 minut aż mięsko zmięknie. Jeśli płyn bardzo odparuje dolać jeszcze wody
Monia miesza i gotujeświęta. Choć trochę pracy trzeba włożyć w jego przygotowanie to całość smakuje naprawdę wybornie. Schab można przygotować wcześniej i w większej ilości. Również ziemniaki potrzebne do przygotowania klusek śląskich mogą być wcześniej ugotowane. PRZEPIS SCHAB W SOSIE PIECZENIOWYM Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI Składniki: schab: ok 1kg schabu bez kości oliwa sól pieprz kaszubski ziołowy czosnek granulowany 1 cebula 2 liście laurowe(...)ziela angielskiego 1 kostka bulionowa wołowa dobrej jakości 1 łyżka mąki 1 łyżka masła kluski śląskie: 2 kg ziemniaków ugotowanych 500g mąki ziemniaczanej Jak zrobić schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi: Schab: Mięso kroimy w plastry jak na kotlety. Każdy kotlet oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Mocno rozgrzewamy patelnię i obsmażamy plastry mięsa z obu stron po pół
Dorota Smakujepraskę czosnkiem (2 ząbki z marynowania i dwa nowe), rozmarynem i gałką muszkatołową. Dodajemy pół łyżeczki soli i sporą szczyptę pieprzu. Do mleka wkładamy mięso. Gotujemy 1,5-2 godziny, często mieszając, bo schab lubi przywierać. Co jakiś czas zmieniamy stronę schabu. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy. Pozostałe mleko blendujemy i zagęszczamy mąką. Dodajemy musztardę i doprawiamy do smaku. Tak powstanie
Czerwona Porzeczkaniej kiełbasy, ani mięsa, bo ta pierwsza sama w sobie jest pyszna. No, ale jak się ma mięsożercę w domu to gotuje się trochę inaczej 😊 Tak więc dziś zapraszam na moją ukochaną młodą kapustę z dodatkiem schabu. Prosto, szybko i smacznie. My jedliśmy ją z chlebem, żeby było szybciej 😉 ale smacznie będzie także z ziemniakami. Składniki: główka(...)młodej kapusty 1/2 kg schabu 2 cebule oleju sól pieprz cukier ocet koperek Wykonanie: Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Kroimy w paseczki, wkładamy do garnka i zalewamy wodą z dodatkiem soli. Gotujemy do miękkości (ok 15 -20 minut na młodą kapustę wystarczy). Odcedzamy. W tym czasie na oleju podsmażamy pokrojone w kostkę cebule, kiedy stanie się szklista dodajemy pokrojony
Walijskie Pichcenieświęta -zebrałam dla was kilka najpopularniejszych wędlin na moim blogu-jeszcze jest troszkę czasu ,żeby wziąć się za ich przygotowanie-na pewno posmakują waszym bliskim Suszony schab dojrzewający-przepis znajdziecie TUTAJ Szyneczka gotowana-krucha i soczysta-przepis znajdziecie TUTAJ Suszony dojrzewający karczek-przepis znajdziecie TUTAJ Mięciutka szyneczka pieczona w niskiej temperaturze-przepis znajdziecie TUTAJ Mega kremowy
Swojskie jedzonkourozmaicone i smaczne. Gotowaliśmy w grupach ( nasza grupa to: Ania - Kuchennymi drzwiami , Ania - Kalorycznie , Beata - Smak i uczucie , Grażyna - Grażyna gotuje i ja) A takie smakowitości szykowaliśmy: - Schab z grilla marynowany z mango rozmarynem jałowcem i solą morską z dodatkiem białego wina - Polędwiczka wieprzowa marynowana w musztardzie francuskiej z miodem i żubrówka(...)otrzymali, znajdziecie również adresy sklepów w których mięso i wędliny możecie kupić - warto poszukać. Warsztaty to nie tylko okazja do dowiedzenia się wielu ciekawych rzeczy na temat produktów, technik gotowania, poznania nowych składników i dań. To również, a może przede wszystkim, okazja do spotkań ze starymi znajomymi i do poznania nowych fajnych ludzi. Tak było również tym razem. Pozdrawiam
Stare GaryKotlety wieprzowe, znane również jako schab smażony lub schab panierowany, to tradycyjne danie kuchni polskiej, które cieszy się ogromną popularnością wśród miłośników mięsa. Kotlet wieprzowy to
Ania i Marcin gotująPieczony schab, czyli domowa wędlina na kanapki i nie tylko, którą łatwo przygotujesz w domu. Pieczony schab jest kruchy i soczysty, gdyż przygotowuje się go w
Kuchcik gotujeSkładniki ( 2 porcje): 250 g schabu 1/2 szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu sambal oelelek 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki ( 2 porcje ): 500 g schabu bez kości 1 cebula sól, pieprz do smaku suszona, słodka papryka 1 łyżeczka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSkładniki (4 porcje): 600 g schabu 3 łyżki oliwy 1 duża cebula sól i pieprz 500 ml gorącego bulionu lub rosołu 2 łyżki sosu sojowego 3
Oka w rosole czyli KaFka gotuje(przepis autorski) Składniki: 0,5 kg schabu bez kości 1 garść suszonych grzybów mung sos sojowy imbir suszony chilli suszone czosnek suszony miód łyżeczka mąki ziemniaczanej
Oka w rosole czyli KaFka gotujeWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny schab z żurawiną, pieczony w rękawie. Mięso po upieczeniu jest delikatne, bardzo dobrze się kroi i jest bardzo smaczne
Uwaga Babcia Gotujeschab 300 g łopatka 800 g podgardle 400 g słonina 300 gram Przyprawy: peklosól 10g sól 15 gram pieprz biały 1 g pieprz czarny 1
Gotowanie jest łatwe