schab gotowany - 2387 przepisów (strona:24/160)

Pieczony schab 143

Ostatnio dostałam kawałek schabu,który postanowiłam zrobić inaczej niż w postaci kotletów schabowych. Ponieważ akurat miałam świeże śliwki węgierki, powidła i czerwone półwytrawne wino (choć bardziej

Mama Gotuje
Schab zapiekany z dodatkami 500

schabowym w roli głównej, dodatkowo farsz może posłużyć do okraszenia młodych ziemniaczków, które akurat teraz królują na stole Post Schab zapiekany z dodatkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Szybka grochówka 244

Wersja szybko gotującej się grochówki z połówek grochu. Taką grochówkę gotuję po wcześniejszym pieczeniu schabu lub chudego boczku , gdyż wykorzystuję do niej powstały sok. Wiem, że w grochówce powinna być kiełbasa i boczek, jednak w tej szybkiej nie ma - dlatego jest na pewno mniej kaloryczna. 1 1/2 szklanki połówek łuskanego grochu sok powstały po pieczeniu dowolnego mięsa lub wywar(...)suszonej pietruszki 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego pieprz  sól garnek 3 litrowy Garnek napełnić wodą do 3/4 wysokości, wodę zagotować, wrzucić groch i na małym ogniu gotować z 20 minut pod przykryciem. Ziemniaki, marchewkę, cebulę obrać i drobno pokroić.  Po 20 minutach gotowania grochu wrzucić wszystkie pozostałe produkty, oprócz soli i pieprzu. Gotować jeszcze

Kuchcik gotuje
Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi 101

Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 280 kcal Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi z dziurką. Schab bez kości i kluseczki ziemniaczane polane ciemnym pieczeniowym sosem. Składniki: SCHAB W SOSIE PIECZENIOWYM 600 g schabu wieprzowego bez kości 1 cebula 3 listki laurowe 3 ziela angielskie 2 łyżki słodkiej papryki 10 ziaren(...)/schab-i-kluski-slaskie-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/schab-i-kluski-slaskie-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/schab-i-kluski-slaskie-480x270.jpg"],"description":"Schab w sosie pieczeniowym z kluskami \u015bl\u0105skimi z dziurk\u0105. Schab bez ko\u015bci i kluseczki ziemniaczane polane ciemnym pieczeniowym sosem.","keywords":["m\u0105ka ziemniaczana","schab","ziemniaki"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished

ProstePesto.pl
Schab w sosie musztardowym z warzywami 182

wody wykonanie: W niewielkiej ilości wody namaczamy szafran. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie robimy sos. Do rondelka wkładamy tłuszcz spod schabu,wodę, masło i musztardy, podgrzewamy, dodajemy śmietanę roztrzepaną z mąką i gotujemy aż nieco zgęstnieje. Warzywa kroimy w grubą kostkę i grillujemy na maśle na patelni. Schab podgrzewamy w piekarniku w 150 stopniach (możemy podlać odrobiną

Sezonowy Garnek
Kotlet schabowy zapiekany z papryką i serem 61

tartego sera żółtego i papryki. Wcześniejsze namoczenie plastrów schabu w mleku powoduje że kotlety są niezwykle soczyste, nie pomijaj tego kroku przepisu, bo jest bardzo istotny. Warto również zwrócić uwagę na grubość plastrów schabu, lepiej jeśli będą nieco grubsze. Najlepszy schab kupisz w masarni, krojony i rozbijany na miejscu. Pakowany schab z marketu na pewno nie będzie tak dobry, jest(...)porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 230 kcal Kotlety schabowe zapiekane pod kołderką z sera żółtego i papryki. Wyjątkowy pomysł na obiad ze schabem. Schabowy w nowej odsłonie. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 plastry 2 schabu bez kości 200 ml 200 mleka sól i pieprz mąka pszenna 1 1 jajko bułka tarta olej

ProstePesto.pl
Schabowy zapiekany z warzywami (na szybko) 139

kalafiora lub brokułów proponuję je dołożyć do mięsa po ok.25-30 min. pieczenia. Dania Dania obiadowe , Schab Kuchnia Polska Porcje 3 porcje Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 70 minut Składniki 300 g schabu Sól Pieprz cytrynowy Papryka słodka mielona Czosnek niedźwiedzi suszony Bazylia suszona 200 g mrożonej mieszanki warzywnej np. na zupę jarzynową 2-3 łyżeczki masła Sposób przygotowania Schab

Przepisy Babci
Soczysty schab z sosem chrzanowym 400

Soczysty schab z sosem chrzanowym Klasyka polskiej kuchni , pyszny pieczony schab . No cóż , dzieci podeszły sceptycznie , szczególnie do sosu chrzanowego . Mięso super , ale ten sos jest do chrzanu – brzmiał wyrok . Hmm , a ja uwielbiam sos chrzanowy , więc niech się reszta chrzani " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)sosu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dobra dość chrzanienia o chrzanie , czas na gotowanie ! Składniki : 1 kg schabu – najlepiej grubego sól , pieprz do smaku 1 l mleka do moczenia kilka liści szałwi troszkę oleju do nacierania mięsa Sos : 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki

Ogrodnik w podróży
GOTOWANY SCHAB W SOSIE MARCHEWKOWYM 122

plastry. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ponad schabem ok 2cm. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler, sól i pieprz. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Następnie sos zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego. Podajemy z ryżem albo z ziemniakami

Mała w garnku miesza
Duszony schab z warzywami 68

Składniki; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ok 6 plastrów schabu 1 większa cebula 1 mały por 2 marchwie 1 łyżeczka przyprawy lubczyk 1 łyżeczka majeranku 700 ml bulionu mięsnego 3 ziela ang. 3 liście laurowe olej sól,pieprz ,czerwona papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie; Cebulkę kroimy w kostkę ,rumienimy w brytfance.Następnie por i marchew kroimy w plastry ,dorzucamy do cebulki,chwilę(...)minut.Pod koniec dodajemy majeranek i lubczyk,chwilę gotując.Sos zagęszczamy 1 łyżka maki rozprowadzoną w pół szklanki zimnej wody.Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Duszony schab z warzywami pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym 43

było innej opcji. Składniki: 500 g schabu 1 duża czerwona papryka 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów w kawałkach 100 ml passaty pomidorowej pół szklanki wody pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki 2 liście laurowe 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Schab kroimy w paski, doprawiamy solą, pieprzem(...)pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do redukcji wody z pieczarek. Kiedy cała woda z pieczarek wyparuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, smażymy chwilę. Do całości dodajemy usmażony schab, pomidory, passatę i wodę, gotujemy pod przykryciem jakieś 20 minut. Pod koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Artykuł Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym pochodzi

Kardamonovy
Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym 77

było innej opcji. Składniki: 500 g schabu 1 duża czerwona papryka 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów w kawałkach 100 ml passaty pomidorowej pół szklanki wody pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki 2 liście laurowe 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Schab kroimy w paski, doprawiamy solą, pieprzem(...)pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do redukcji wody z pieczarek. Kiedy cała woda z pieczarek wyparuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, smażymy chwilę. Do całości dodajemy usmażony schab, pomidory, passatę i wodę, gotujemy pod przykryciem jakieś 20 minut. Pod koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Artykuł Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym pochodzi

Kardamonovy
SCHAB W SOSIE KOPERKOWO-MARCHEWKOWYM 50613

plastry. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ponad schabem ok 2cm. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler. Dodajemy odrobiną vegety. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego. Podajemy z ryżem albo z ziemniakami

Walijskie Pichcenie
Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami 96

schabu to zapraszam i zachęcam do zrobienia. Pasuje zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek, sosów, chrzanu czy innych dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami Składniki 1,5 kg schabu bez kości 2 garście świeżego lub pół paczki mrożonego szpinaku 500 g pieczarek 1 łyżeczka śmietany sól pieprz olej 1 łyżka masła Instrukcje Schab(...)pieczemy około 1,5 godziny, od czasu do czasu obracając rękaw tak żeby mięso piekło się w swoim własnym sosie.:) Smacznego. Artykuł Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam