Przepis na : obiad
Schab w sosie orzechowym to można powiedzieć danie odrobine w stylu orientalnym. W przygotowaniu tej potrawy bardzo ważne jest odpowiednie zamarynowanie mięsa. Najlepiej jest to zrobić na noc, aby mięso stało w marynacie przynajmniej 10 godzin. Pieczony schab w sosie podaję wraz z kaszą pęczak z dodatkiem zielonej fasolki. Muszę Wam powiedzieć, że takie połączenie dodatków są bardzo, bardzo smaczne. Spróbujcie koniecznie. Składniki ok. 1,2 kg schabu 7 łyżek masła orzechowego szczypta słodkiej papryki odrobina ostre... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...