schab gotowany - 2209 przepisów (strona:17/148)

Schab otulony Szynką Parmeńską z RÓżOWĄ Sałatką 258

miodowej kilka gałązek świeżego tymianku 1 limonka 10 ziemniaków 3- 4 buraki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki miodu 2 szalotki sól pieprz Przygotowanie buraczki gotujemy, podobnie ziemniaki schab myjemy, osuszamy, doprawiamy pieprzem, świeżym tymiankiem, skrapiamy sokiem z limonki, smarujemy musztardą, owijamy plasterkiem szynki przygotowujemy sos do sałatki- mieszamy majonez, mod oraz jogurt, doprawiamy pieprzem szalotki szatkujemy

Luźna Kuchnia
Schab parzony do chleba 137

łyżeczki majeranku 1,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy wrzucić do garnka, zalać 1,5 l zimnej wody i zagotować. Po zagotowaniu przestudzić. Do tak przygotowanej zalewy włożyć schab, szczelnie przykryć folią i odstawić do lodówki na 24 godziny.   Po tym czasie wyjąć, postawić na gaz, zagotować. Zmniejszyć ognień i parzyć przez 10 minut. Wyłaczyć gaz i pozostawić(...)Mięso w sumie się wolnitko gotuje przez 20 minut. Proces parzenia trwa jednak dłużej, bo schab leżakuje  w wywarze aż do ostygnięcia po każdym gotowaniu.  Mięso jest soczyste, co w przypadu schabu nie zawsze jest osiągalne. Goraco polecam ten sprawdzony przepis i życzę smacznego

Gosia gotuje
Diabelski schab w panierce 165

Niby zwykły, panierowany schab, a jednak trochę inny. Przepis powstał z modyfikacji przepisu na karkówkę podpatrzonego  na blogu Di gotuje  . Tak przygotowany schab często gości na naszym stole. Przepis jest niezwykle praktyczny, gdyż mięso może sobie trochę poleżeć w marynacie. Po usmażeniu jest pyszne i kruche. 1 kg schabu bułka tarta smalec do smażenia Martnata: 2 jajka

Praktyczna pl
Schab w sosie z marchewką i porem 51

oregano, lubczyk opcja: świeży posiekany koperek 1 łyżka mąki pszennej i łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżka masła i 2 łyżki oleju rzepakowego/oliwy propozycja podania: puree ziemniaczane + buraki gotowane wymieszane z serem sałatkowym PRZYGOTOWANIE: Schab myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Pora przekrawam wzdłuż na pół i siekam w cienkie talarki/półksiężyce. W szerszym garnku rozgrzewam olej/oliwę z masłem, podsmażam pora, mieszam(...)paprykami i oregano. Zagotowuję, po czym zmniejszam gaz i gotuję pod lekko uchyloną pokrywką przez ok. 45 minut. Od czasu do czasu mieszam, lekko przewracam schab. Po tym czasie dodaję marchewkę z groszkiem, przyprawiam, gotuję na wolnym ogniu kolejne 30 minut do kruchości i miękkości mięsa. Zagęszczam sos: gdy mięso jest miękkie odlewam ok. 3/4 szklanki sosu, np. do głębszej

Zasmakuj Kuchni
Domowy schab parzony 225

mięsa zostawiamy je w garnku w wodzie w której się parzyło na minimum 8 godzin. Czy wiesz jak przygotować: Klasyczne pszenne bułki Smacznego! Artykuł Domowy schab parzony pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab pieczony z grzybami 93

mięsa. Jeśli używamy grzybów świeżych, należy je gotować przez około 10 minut.  Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek zaś pokroić w plasterki i lekko obsmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu.  Obsmażone plastry mięsa z każdej strony oprószyć solą i pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem. Schab wyłożyć na dno brytfanki lub żaroodpornego naczynia i na każdy kawałek(...)upieczony schab podawać z kaszą gryczaną polaną sosem, który powstał podczas pieczenia. Jeśli chcemy, aby sos był gęstszy, należy przelać go do rondelka i gotować do konsystencji nam odpowiadającej. Zobacz również: schab pieczony w rękawie

Kuchcik gotuje
Sałatka z brokułami i schabem w pikantnym cieście! Idealna na garden party! 70

Znajdziesz w niej pożywny makaron, możesz wybrać dowolną formę u mnie to penne. Jeśli w domu nie masz makaronu możesz zastąpić go młodymi gotowanymi ziemniakami, pieczonymi ziemniakami lub ryżem. W sałatce mamy pełnowartościowe białko w postaci schabu w pikantnym gęstym cieście naleśnikowym, smażonego w głębokim oleju rzepakowym. Mamy również lekkie brokuły(...)gotowane na parze i jeszcze kilka prostych składników, które na pewno masz w domu. To co? Robimy sałatkę? PRZEPIS NA: SAŁATKĘ Z BROKUŁAMI I SCHABEM W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM - 2 -3 porcje ugotowanego makaronu/ ryżu/ ziemniaków gotowanych lub pieczonych - 1/2 ugotowanego na parze brokuła - 4 -5 plastrów schabu - 1 jajko - 2-3 łyżki mąki pszennej/orkiszowej - 80 ml śmietanki - łyżeczka pikantnej przyprawy

SMYKWKUCHNI
Schab w sosie jak strogonow 72

surowizny, nie musi być zarumieniony. Wlać tyle wody żeby schab był prawie przykryty. Dodać obrane i pokrojone marchewki i ogórki pokrojone w kostkę. Doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu aż schab będzie miękki. W razie potrzeby podlać delikatnie wodą. Jak już schab jest miękki dodać serek topiony i śmietanę. Dalej gotować 5 minut i dokładnie wymieszać. Podawać

Kuchnia Pokoleń
Schab w galarecie. 106

Składniki: 1kg schabu bez kości, 3 marchwie, 1 pietruszka, kawałek selera, por, sól, pieprz, magii., żelatyna. Przygotowanie: Ugotować ok 2,5l rosołu razem ze schabem. Od zagotowania, gotować na bardzo wolnym ogniu ok.1h20min. Mięso wyjąć i pokroić na plastry. Rosół przelać przez sito i dodać żelatynę ( ja dodaję żelatynę na ciut mniej wywaru niż podają na opakowaniu). Schab rozłożyć

W kuchni u Moniki
Duszony schab z pieczarkami 8

spodoba się mój przepis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 kg schabu wieprzowego 300 g pieczarek cebula 150 ml śmietany kwaśnej 18% 1 kostka bulionu pieprz,sól,słodka czerwona papryka płaska łyżka majeranku 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Schab kroimy w grubsze plastry. Z obu stron solimy,pieprzymy i prószymy papryką.Kawałki mięsa pieczemy(...)zagęszczamy mąka rozprowadzoną w zimnej wodzie .Na koniec śmietanę zahartować z 4 łyżkami sosu i wlać do mięsa  z pieczarkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Duszony schab z pieczarkami pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Bigos świąteczny 136

jest na prawdę przepyszny. Jego zaletą jest również to, że można go przygotować wcześniej, bo jak powszechnie wiadomo - leżakowanie i odgrzewanie mu służy :) Składniki: 500 g karkówki 350 g schabu 2 kawałki kiełbasy śląskiej 1 kg kiszonej kapusty 850 g kapusty białej 15 g suszonych grzybów 80 g suszonych śliwek 20 g suszonej żurawiny 1 ząbek czosnku 4 łyżeczki koncentratu(...)czarnego pieprzu sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa do mięs, vegeta Grzyby namaczamy na 2 godziny po czym gotujemy do miękkości. Zachowujemy wodę, w której grzyby się gotowały. Karkówkę i schab kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz przyprawą do mięs. W dużym garnku rozpuszczamy łyżkę margaryny i wrzucamy mięso. Smażymy na średnim ogniu

My simple kitchen
Kotlet schabowy "Cygan" 128

W ramach wspólnego gotowania postanowiliśmy przygotować dziś coś powszechnego i zwykłego, jednak w zupełnie nowej, zaskakującej odsłonie - kotlet schabowy.  Gdy tylko zobaczyłam pomysł na to

Codzienne Gotowanie
Schab podwójnie grzybowy 173

tylko pieczarek, ale i farszu grzybowo-mięsnego, który pozostał mi z drożdżowych pierożków do barszczu. Bo przecież nic nie może się zmarnować ;) Składniki: 2 kg szerokiego schabu 500g pieczarek 100g gotowanego mięsa z kurczaka 20g suszonych grzybów leśnych 1 cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gajowego 1 łyżka przyprawy do steków 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 szklanki oleju(...)pozostawić na całą noc), a następnie gotujemy w nowej, lekko osolonej wodzie ok 40 minut. Grzyby przepuszczamy wraz z gotowanym mięsem z kurczaka przez maszynkę do mielenia. Smażymy na niewielkiej ilości masła. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. 2. Przygotowany schab nadziewamy z jednej strony pieczarkami, z drugiej przygotowanym farszem mięsno-grzybowym. Z oleju oraz przypraw robimy marynatę, którą nacieramy

Kuchnia w czekoladzie
Schab duszony w sosie własnym 53

sosie własnym Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Pieczona polędwiczka wieprzowa Zrazy z karkówki Przepis na schab duszony w sosie własnym Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 500 g schabu majeranek tymianek sól i pieprz mąka do obtoczenia mięsa średnia cebula 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego olej do smażenia Przepis(...)angielskiego. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około godzinę lub półtorej - należy sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie. 4 Następnie schab wyjmujemy z sosu, a liść laurowy i ziele wyrzucamy. Po czym blendujemy sos pozostały w garnku. Po zblendowaniu gotujemy sos do momentu, aż zbędna woda odparuje i konsystencja sosu zrobi się gęściejsza. Kiedy sos uzyska pożądaną, aksamitną konsystencję, wkładamy

Kuchnia Bazylii