Schab z gorczycą i kolendrą

Schab z gorczycą i kolendrą

Schab z gorczycą i kolendrą

Na święta robiłam schab z gorczycą i kolendrą. Kruchy z lekką pikanterią w smaku to idealny schabik na świąteczny stół ale nie tylko. Śmiało można go robić również poza okresem świątecznym i szybko zniknie. Składniki: 600 g schabu bez kości Marynata 1 l wody 2 łyżki soli do peklowania 3 ząbki czosnku 3 ziarenka pieprzu czarnego 5 ziarenek pieprzu czerwonego 3 ziarenka ziela angielskiego 3 listki laurowe 3 ziarenka jałowca 3 łyżeczki przyprawy do mięs z gorczycą i kolendrą Przygotowanie:  Marynata: Wodę z wszystkimi przyprawam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 9 maja 2014 22:32:18

wygląda smacznie:)

Krystyna Boner, 9 maja 2014 23:35:30

Taki schabik u mnie w domu ... zniknąłby szybko. Przepis zapisuję, bo chętnie go zrobię :)

Magdalena Cendrowska, 14 maja 2014 13:22:47

Bosko prezentuje się ten schab :)www.brulionspadochroniarza.pl

Konczi i Szpileczka, 16 maja 2014 14:21:37

Rewelacyjnie wygląda to mięsko