schab gotowany - 2387 przepisów (strona:20/160)

Smaczna codzienność z patelnią tytanową Woll Diamond 113

najmłodszych lat podpatrywałam Mamę i Babcię w kuchni. Ceniłam poświęcony czas i włożone serce w przygotowywanie domowych posiłków. Zawsze obserwowałam przygotowania do posiłków, gotowanie aż po czyszczenie naczyń i sprzętu po wspólnej, rodzinnej celebracji. Wyniosłam z domu radość z przygotowywania dań, dbanie o wspólne posiłki, szacunek do używanych sprzętów. Kiedyś może nie przekonywałabym nikogo do zakupu droższego sprzętu, ale gotując(...)gotuj ze mną;-) Schab w sosie z warzywami Soczyste kawałki schabu duszone w aromatycznym sosie z dodatkiem tartych warzyw to danie, które przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Podawaj je z puree ziemniaczanym, makaronem lub kaszą. Schab w sosie z warzywami przygotowany na patelni tytanowej Woll Diamond Ø 28 cm SKŁADNIKI: 720 g schabu bez kości – 10 plastrów

Zasmakuj Kuchni
Najpopularniejsze w 2019 roku 148

zachęcam do dalszego wspólnego gotowania :) A poniżej 10 przepisów, które cieszyły się największą popularnością w 2019 roku! Ciasto Popapnianiec Kostka Alpejska Sałatka z kurczakiem gyros Sałatka ziemniaczana Sernik gotowany z pierniczkami Schab pieczony w niskiej temperaturze Placki na maślance Naleśniki budyniowe Ciasto jogurtowe na gofrach Paprykowy kapuśniak

Lena Gotuje
Schab w sosie curry 192

stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Do mięsa wlewamy bulion i mleko kokosowe i dusimy pod przykryciem do miękkości. Paprykę podsmażamy  kilka minut na oliwie, dodajemy do schabu pod koniec gotowania. Sos doprawiamy pastą curry, solą i pieprzem. Podgrzewamy razem kilka minut. Podajemy posypane czarnym sezamem.  SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Schab 182

Roladki schabowe Schab w sosie cebulowo-jabłkowym Schab w sosie herbacianym Makaron z woka

NA MOIM TALERZU
Schab w sosie z granatu 118

Schab w bardzo ciekawej odsłonie. Wygląda bardzo wykwintnie i równie dobrze smakuje. Schab w sosie z granatu, może być bardzo ciekawą propozycją na świąteczny obiad lub inne uroczyste spotkania rodzinne. Sos bardzo aromatyczny, zawiesisty i wyjątkowo smaczny. Owoce granatu są doskonałym uzupełnieniem gotowego dania. Można podawać z ziemniakami czy kluseczkami w różnej postaci. Kieliszek dobrego francuskiego wina będzie dopełnieniem całości(...)smaku, dokładnie wymieszać. Ponownie do sosu włożyć usmażone kotlety i jeszcze chwilę dusić. Gotowe podawać polane sosem i posypane owocami granatu. Gotowe Smacznego:) Artykuł Schab w sosie z granatu pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Schab peklowany – chudy, dietetyczny 188

szklanki soli (w oryginale 3/4 szklanki) 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego   Wszystkie składniki solanki mieszamy w głębokim garnku i zagotowujemy. Do letniej solanki wkładamy schab, całość zagotowujemy i gotujemy 5 minut od momentu zagotowania. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1 dzień. Następnego dnia całość ponownie zagotowujemy i również gotujemy 5 minut. Odstawiamy w chłodne miejsce. To samo

Trzeci talerz
ROLADKI Z MARCHEWKĄ 117

było,ale ostatnio brakuje mi czasu. Mam trochę zaległych przepisów więc postaram się Wam je napisać. Zaczynam od przepysznych roladek,które możecie zrobić z szynki bądź ze schabu. Podałam je z gotowaną marchewką i fasolką,wszystko polane masłem. Jednym słowem palce lizać. Składniki: 4 plastry szynki bądź schabu 500 g marchewki 1 cebula 250-300 g fasolki szparagowej ( może być(...)roladki,można spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na smalcu,podlać rosołem bądź przegotowaną wodą i smażyć,aż mięsko będzie miękkie.  W międzyczasie zagotować posoloną wodę i wrzucić fasolkę z marchewką,gotować do miękkości.Odcedzić. Na patelni roztopić łyżkę masła,wrzucić warzywa i wymieszać.  Gotowe mięsko podawać z warzywami. Smacznego

Niespełnione zdolności kulinarne
Schab zapiekany z jabłkami 184

Pyszny schabik z jabłkami i cebulką w aromatycznym sosie. Do przygotowania tego dania użyłam  zestawu przypraw kulinarne inspiracje Kamis- polędwiczki z jabłkiem w sosie szałwiowym

Monia miesza i gotuje
szybkowar-soczysty schab pikantny do pieczywa... 90

Składniki: schab bez kości 1 kg, przyprawa do wieprzowiny pikantna 1 opakowanie, przyprawa w płynie 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, pieprz mielony 1 łyżeczka, smalec 1/2 kostki, cebula 1 sztuka, czosnek 1 główka, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 4 sztuki, woda 3 szklanki   Świeży schab, duża porcja opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, do miski wsypać przyprawę pikantną(...)pieprz mielony, do miski włożyć schab i mocno natrzeć marynatą, schować do lodówki na całą noc.   Do garnka szybkowara włożyć smalec i stopić, na gorący smalec włożyć schab z marynatą, z każdej strony mocno zrumienić.   Do schabu dodać cebulę, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 50 minut.   Wystudzony schab

W Mojej Kuchni Lubię
Rolady ze schabu z żurawiną i serem camembert 320

Bardzo łatwe i szybkie roladki, idealne na każdą okazję. Danie jest idealne, gdy musimy przygotować obiad dla większej ilości osób. Roladki przygotowujemy sobie wcześniej, a potem

Mania Gotowania
schab 147

Schab po kowalsku Przepis pochodzi z książki "Mięsa na święta i na co dzień" z serii Lubię gotować(...)SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju.                            ------------------------------------ SPOSÓB

w mojej kuchni
Schab w kapuście kiszonej 188

Gotuję dla męża i dwoje dzieci Schab w kapuście kiszonej Składniki: schab - 1,50 kg kapusta kiszona - 1 kg śmietana - 250 g cebula - 2 szt sól i pieprz bazylia oregano ziele angielskie - 4 ziarenka liść laurowy - 2 listki oliwa PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić na 12 kotletów, lekko rozbić. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor

Kuchnia Danusi
Schab w Sosie Śmietanowo-Kurkowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Kurkowym) 343

kotlecików obtaczamy w mące, a następnie smażymy na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia. Obraną marchew i pietruszkę kroimy w grube plastry, seler w grubą kostkę. Gdy już każdą porcje schabu podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy pokrojone warzywa i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa oraz plastry mięsa. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie(...)cytryny, doprawiamy pieprzem sola i szczypta tymianku oraz cukru. Podgrzewamy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu (nie gotuj emy). Na końcu dodajemy kwaśną śmietanę .   Schab w yjmu je m y z gotującego się wywaru i przekładamy do przygotowanego sosu kurkowego. Wszystko razem podgrzewamy przez kilka minut.     Gotowe bitki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami

Słodka Strona