Schab w cieście naleśnikowym

Schab w cieście naleśnikowym

Schab w cieście naleśnikowym

Kotlet smażony w grubym cieście naleśnikowym. Smakuje przepysznie, zdecydowanie różni się smakiem od klasycznego schabowego w panierce z bułki. Ogromnym plusem tej panierki jest to, że bez problemu możemy usmażyć kotlety wcześniej, a przed podaniem odgrzać je w piekarniku. Panierka nie zmienia swojego wyglądu. Kotlet na zdjęciach był usmażony kilka godzin wcześniej i czekał właśnie w piekarniku. Składniki: 6 kotletów schabowych 2 jajka 100ml mleka 50ml wody gazowanej 6-7 łyżek mąki papryka słodka sól i piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.