Schab w sosie własnym. Prosty przepis, tylko kilka składników i doskonały smak

Schab w sosie własnym. Prosty przepis, tylko kilka składników i doskonały smak

Schab w sosie własnym. Prosty przepis, tylko kilka składników i doskonały smak

Tak przyrządzony schab jest kruchy i pełen smaku. Lubimy go z jeszcze jednego powodu – przygotowanie jest naprawdę bardzo proste, a lista składników wyjątkowo krótka. Przepis na schab w sosie własnym Składniki: 5 plastrów schabu wieprzowego o grubości około 1,5 cm, mąka pszenna, olej pół na pół z masłem, 1 cebula, łyżka posiekanej natki pietruszki. sól, pieprz. Jak zrobić schab w sosie własnym? Mięso lekko rozbij tłuczkiem, najlepiej płaską stroną, oprósz solą i pieprzem, obtocz w mące pszennej. Na pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.