salatka z makaronem - 5739 przepisów (strona:147/383)

Cuda natury. Czosnek pospolity i jego właściwości 102

Możliwości wykorzystania tego naturalnego antybiotyku jest wiele, zatem każdy z nas powinien pamiętać o tym, by włączyć go do swego menu. A gdzie w składzie znajdziemy czosnek? Makaron z sosem śmietanowo szpinakowym Sałatka z brokułem fetą i prażonym słonecznikiem Chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym Wytrawna tarta ze szpinakiem i serem feta Makaron ze szpinakiem i słonym serem feta Chrupiąca

ProstePesto.pl
Pierogi z fetą i szpinakiem 152

szpinakiem : Pierogi z fetą i szpinakiem to według mnie jedne z lepszych pierogów. Szpinak i feta to zawsze pyszne połączenie. Szpinak uwielbiam w każdej postaci, w sałatkach, zapiekankach czy z makaronem. Dlatego postanowiłam w moim domu przygotować ze szpinakiem właśnie pierogi. I był to strzał w dziesiątkę, pokochali je wszyscy mieszkańcy. Polecam takie połączenie zdecydowanie dla wszystkich. Bez problemu również

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Burger z halloumi 83

trochę cebuli. Na samym końcu pokrop całość przygotowanym wcześniej sosem pomarańczowym. Przykryj drugą połówką bułki i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy na dania bez mięsa Makaron z masłem szałwiowym Sałatka ziemniaczana z groszkiem Buraki Wellington Chili z dynią Tortille z serem halloumi Naleśniki ryżowe Zobacz też najnowsze przepisy Burger z halloumi Gulasz cebulowy Serek z jogurtów Bułki bez drożdży

okolicepalnika.pl
Placki z gotowanych ziemniaków z rzeżuchą 64

czasu do czasu wysiewam rzeżuchę na kiełki i jak mi wyrośnie, to dodaję ją do wszystkiego. Uwielbiam kanapki z rzeżuchą, sałatki z dodatkiem rzeżuchy, makaron posypany rzeżuchą... Dziś zrobiłam placki z gotowanych ziemniaków również z rzeżuchą. Akurat przy Srodzie Popielcowej w sam raz na obiad czy kolację. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1szkl. ugotowanych ziemniaków 1 żółtko szczypta soli

Waniliowe Improwizacje
Ryż z krewetkami 119

grupy B. Krewetki możemy traktować jako zdrową przekąskę, ale także jako element posiłku. Możemy je smażyć, dusić, grillować i piec, a następnie dodać do zup, ryżu, makaronu czy różnego rodzaju sałatek. Ryż z krewetkami - przepis na 4 porcje Do przygotowania ryżu z krewetkami będziesz potrzebować: 20 krewetek, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oleju rzepakowego, cebulę, 2 jajka, 50g sosu

Z notatnika dietetyka
Sałatka z kurkami, suszonymi pomidorami i sosem musztardowo-konopnym 117

konopny nie nadaje się do smażenia, ponieważ w bardzo wysokiej temperaturze traci swoje cenne właściwości. Olej świetnie sprawdzi się jako składnik owsianek, past kanapkowych, koktajli i smoothie, sałatek, zup, dań z makaronem, a nawet deserów.  Z oleju konopnego można tworzyć także domowe kosmetyki. Składniki aktywne doskonale odżywią skórę i zapewnią jej optymalne nawilżenie, a przy codziennej pielęgnacji cera odzyska

My Chcemy Jeść
Cukiniowa babka z cytryną i bakaliami 80

Czas Przygotowania : 10 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1:10 h   Cukinię marynujemy albo kisimy, a dlaczego by nie upiec ciasta? Ja postanowiłama

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Pierogi z mięsem z rosołu 114

smaczne danie z jedzenia, które nam zostanie. Mięso po gotowaniu rosołu często wykorzystuję do zrobienia farszu do pierogów, pyzów czy naleśników, ale znakomicie sprawdza się również do sałatek czy do dań makaronowych – koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA PIEROGI Z MIĘSEM Składniki na pierogi z mięsem: ciasto: 2 szkl mąki łyżka masła szczypta soli ok szkl wody farsz: ugotowane mięso z rosołu

Dorota Smakuje
ZAPIEKANKA Z CIELĘCINĄ PRZEPIS DLA MARTY 125

Lubię robić na imprezy zapiekanki makaronowe lub ryżowe- bo można je przyrządzić wcześniej, wstawić do piekarnika i nie stać przy garnkach, kiedy przyjdą goście. Do zapiekanek i sałatek najczęściej używam drobnego makaronu przypominającego wyglądem ryż. Jakiś czas temu zrobiłam zapiekankę z cielęciną i zapomniałam jak. Marta kilka razy prosiła mnie o przepis, więc spróbowałam go zrekonstruować robiąc kolejną

Cytryna&Co.
Sałatka z kurczakiem i groszkiem 120

cienkie talarki. Jajka ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę koimy w kosteczkę, ziemniaki również. Tak przygotowane składniki mieszamy razem z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.  Przepis na sałatkę z kurczakiem i makaronem macie tutaj. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pesto z mielonymi migdałami 132

Delikatne, aksamitne, mocno aromatyczne, pesto z mielonymi migdałami. Jest doskonałym dodatkiem do makaronu i dressingiem do sałatek.  Składniki: 100 ml oliwy z oliwek 1 duża doniczka bazylii 50 g mielonych migdałów (polecam Skworcu ) 2 duże ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie Do kielicha blendera wlewamy oliwę oraz dodajemy listki bazylii, mielone migdały, ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę oraz sól

Smak mojego domu
Frittata z tuńczykiem i szparagami w wiosennych ziołach 165

Tuńczyk w oleju lub w sosie własnym to bardzo uniwersalna w zastosowaniu ryba. Można dodać ją do sałatki, do sosu do makaronu, do zapiekanki.... można by mnożyć  warianty pysznych dań. Wiadomo że najprostsze dania często  są najlepsze, najsmaczniejsze. Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie. I taką właśnie

Gotuj Sam!
Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i kurczakiem 126

Szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka o ciekawym smaku. Połączenie kurczaka, słodkiego ananasa, kukurydzy i czerwonej fasoli stworzyło pyszną sałatkę. 1,5 szklanki makaronu mini penne 1 puszka czerwonej fasoli (240 g) ½ puszki słodkiej kukurydzy 3 plastry ananasa z puszki 200 g fileta z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz 3-4 łyżki majonezu Filet z kurczaka koimy w kosteczkę

VioletoweKucharzenie
PESTO Z RUKOLI 136

niej pesto. Nie tylko pięknie wygląda, ale i pysznie smakuje. Jest lekko pikantne i niezwykle aromatyczne, dlatego dobrze sprawdza się w wielu codziennych daniach. Pasuje do kanapek, makaronu, pizzy, zup oraz sałatek. Idealnie podkreśla smak każdego dania i nadaje potrawom charakteru. Świetnie nadaje się na imprezy.  SKŁADNIKI 100 g rukoli 100 ml oliwy 1 ząbek czosnku 40 g blanszowanych

cool and minty