Spaghetti z rzepy – czyli rzephetti :-). Można jeść na zimno, jak sałatkę i na ciepło, jak klasyczny makaron. Jest pyszne i niskokaloryczne. Czas : 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Rzephetti jest niesamowicie zdrowym daniem. Rzepa (a właściwie biała rzodkiew, bliska kuzynka rzepy, o bardzo podobnych właściwościach) ma mnóstwo witamin, działa przeciwzapalnie i przy tym wszystkim ma niewiele więcej kalorii niż
Niedzielny kucharzSAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie
Martyna CooksSAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie
Martyna CooksSałatka z cebulką marynowaną i makaronem to propozycja na pyszną i pożywną kolację albo lekki obiad. Składniki 500g makaronu muszelki 200g cebulki marynowanej 500g piersi z kurczaka 500g brzoskwiń ze słoiczka pęczek szczypioru majonez Przygotowanie Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w kostkę posypać przyprawami i podsmażyć na malutkiej ilości oleju. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić(...)kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Składniki przełożyć do miski, dodać cebulkę marynowaną, majonez (wg uznania) i całość wymieszać. Autor przepisu: Kasienka Kurkowski Artykuł Sałatka z cebulką marynowaną pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisywersja makaronowej sałatki, jest to bardzo pożywna sałatka z uwagi na występowanie makaronu, stanowi doskonały dodatek, kolorowy, smaczny i zdrowy, a także prosty i szybki w wykonaniu... Składniki: 200 gram makaronu rurki 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 średnia cebulka czerwona 2 ugotowane na twardo jajka 1 papryka czerwona 1 łyżka majonezu pieprz czarny(...)sól do smaku Wykonanie: Gotujemy makaron al dente, studzimy, przekrawamy rurki na pół. Kukurydzę, fasolę czerwoną odcedzamy na sitku przepłukując wodą zimną, zostawiamy do odsączenia. Ser feta, paprykę oczyszczoną z nasion, obraną cebulę oraz jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą przyprawiamy i dodajemy majonez. Dekorujemy według uznania. Wymieszaną dobrze sałatkę odstawiamy najlepiej na całą
kgwjanczewomoich ulubionych sałatek- do czasu aż nie zdałam sobie sprawy z tego, ile świństwa jest w "sproszkowanych" zupkach. Pomyślałam jednak, że skoro tak mi smakuje, to czemu jej nie zmodyfikować..? Tak w głowie zrodził się pomysł na to, by zamiast proszku dodawanego do zupek użyć po prostu bulionu. Nie popełnicie też żadnej zbrodni, jeśli makaron zalejecie po prostu rosołem- pozostałym(...)gyros. Studzimy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Kukurydzę przelewamy zimną wodą i dobrze odsączamy z jej nadmiaru. Wszystkie te składniki dodajemy do makaronu, łączymy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę (każdą jedną) możemy podać w salaterce, porcjując np. do malutkich słoiczków tak, by każdy miał swój obok siebie oraz napełnić nią upieczone z ciasta
Kuchnia w czekoladzieoliwek i sałatka gotowa! Fuzja smaków i barw! Uwielbiam przygotowywać dla Was nowe przepisy! To najlepsza sałatka makaronowa jaką do tej pory zrobiłam! Sałatka makaronowa z owocami i mozzarellą / 1 porcja Składniki: 100 g makaronu kokardki (inaczej motylki czyli farfalle) 1 morela 2 garście malin 2 łyżeczki oliwy z oliwek 3 grube plastry mozzarelli 2 łyżeczki posiekanej natki(...)zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy i odkładamy do całkowitego ostygnięcia. Przekładamy do miski. Mozzarellę rozrywamy na mniejsze kawałki i dodajemy do makaronu. Z moreli usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do pozostałych składników. Sałatkę mieszamy z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ułożonymi na wierzchu malinami. Zamiast mozzarelli można dodać inny włoski
Moja smaczna kuchniaSzybka, łatwa i smaczna takie sałatki są najlepsze. 80 g makaronu małe kolanka 500 g brokułu 1 puszka czerwonej fasolki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Brokuły podzielić na malutkie różyczki i gotować na parze przez 5 minut (gotowanie na parze
Jadło i czytadłoSałatkę warstwowa z kurczaka i jajkiem. Co prawda przygotowanie jej nie jest bardzo szybkie, a to za sprawą kurczaka, które trzeba usmażyć i ugotowania jajek. Zaczynamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Taka szybka i łatwa sałatka to najlepszy sposób na zrobienie czegoś smacznego i pożywnego dla niespodziewanych gości. Można ją urozmaicić innymi dodatkami, np. szyn ką, ugotowanym
Anioszek w kuchniBardzo syta i prosta w zrobieniu sałatka. Wszystkie składniki idealnie pasują do siebie a ogórek nadaje sałatce dodatkowej chrupkości. 300 g makaronu ryżowego (o kształcie ryżu) 1 puszka kukurydzy 1 ogórek szklarniowy 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 5 ugotowanych jajek Szczypiorek do dekoracji 6 czubatych łyżek kremowego majonezu FOLWARK Sól Pieprz Olej do smażenia Makaron gotujemy
VioletoweKucharzenieobiad bez gotowania w postaci sałatki z wędzonym łososiem to moje ulubione danie letnią porą. Szybki obiad bez gotowania to konieczność, gdy słońce wręcz przypala. Co prawda u nas dzisiaj deszczowo ale sałatkę zjadłam z chęcią. Jakie są Wasze sprawdzone przepisy na obiad bez gotowania? Często przyrządzam sałatkę makaronową na zimno. Głównie zużywam resztki makaronu z poprzedniego dnia. Podobnie jest
codojedzeniaZapraszam na moją "włoską" wersję makaronu Lubella Świdry . W połączeniu z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i bazylią tworzy pyszną sałatkę. #lubelloveinspiracje #lubella #fetowanielata Składniki: 400 g makaronu Lubella Świdry 125 g mozzarelli w kulkach 200 g pomidorów koktajlowych świeża bazylia 6 łyżek oleju rzepakowego (lub oliwy) 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneLekko czosnkowa, delikatna, świeża sałatka makaronowa z ogórkiem, kukurydzą konserwową i koperkiem. Składniki: 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) 1/2 długiego ogórka lub 2 ogórki gruntowe puszka kukurydzy konserwowej duża garść pokrojonego koperku 3 ząbki czosnku 2 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórka obieramy
Smak mojego domugotowego ze słoiczka bo to już niestety nie będzie to samo. Z podanych składników wyjdzie nam go trochę więcej niż potrzeba dla tej ilości makaronu. Można go wykorzystać do innej sałatki. Spokojnie wytrzyma w lodówce kilka dni. Serki kremowe Arla Apetina są idealne do przygotowywania takiego majonezu. Ja od dziś będę już robić go sama. Szeroka
Wiem co jem