ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:306/442)

Pomidorowa ze świeżych pomidorów 103

1,5 kg pomidorów różnych odmian, 200 ml bulionu – najlepiej domowego, cukier, sól Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, przecięciem do

królestwo garów
Kurczak zapiekany z mozzarellą i pomidorkami 314

Dziś mam dla Was jeden z moich ulubionych pomysłów na filety z kurczaka!Zainspirowany znaną chyba wszystkim sałatką caprese czy ułożonymi naprzemiennie pokrojonymi pomidorami , mozzarellą z

Ostra na Słodko
TROFIE CZYLI LIGURYJSKI MAKARON ZE SCHABEM W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM 385

Uwielbiam wynajdować w sklepach makarony o ciekawym kształcie bądź składzie. A z tym w UK nie ma żadnego problemu, bo półki uginają się od oryginalnych włoskich

Walijskie Pichcenie
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 215

jest za rzadki dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. 3. Do tak przygotowanego sosu dodajemy mięso i jeszcze chwilkę wszystko razem dusimy. Składniki do „surówki” czyli warzyw po chińsku: pół kapusty pekińskiej pół opakowania mieszanki chińskiej (w oryginale m archewka pokrojona w pół księżyce 40 gr i cukinia 40 gram w plasterki) 4 łyżki oleju arachidowego do podsmażenia(...)wlać bulion, przykryć i gotować ok. 10 minut , aż wszystko zmięknie ale zachowa jędrność. Odkryć, odparować, dodać sos balsamiczny, pomieszać, podawać. Idealnie do tego zestawu pasuje makaron ryżowy albo ryż. Smacznego

Mama z miasta
Cukinia faszerowana 227

Warzywa + mięso - wszystko co jest potrzebne do zdrowego, sycącego obiadku ! Taką cukinię miałam zamiar zrobić już dawno, bo bardzo byłam ciekawa jak to w ogóle może smakować, no i wyszukałam podchodzący dla mnie przepis na jednym z blogów, trochę urozmaiciłam przepis i coś tam wyszło. Jak dla mnie była nawet dobra, ale rodzinki kubki smakowe potrzebują chyba czegoś innego :) Składniki(...)pieprz, bazylia, tymianek i inne ulubione przyprawy. 1 torebka ryżu (opcjonalnie) Przygotowanie : Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Gotową przełożyć do miseczki. To samo robimy z pieczarkami. Mięso podsmażamy, mieszając co jakiś czas żeby nie było dużych grudek - ma być rozdrobnione. Dodać posiekany drobno czosnek, pieczarki, cebulę, ugotowany ryż, przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Wszystko jeszcze chwilę podgotować

charlotte gotuje
Papryka faszerowana 2200

Lato jest wspaniałe, mimo upałów, daje nam tyle warzyw i tyle możliwości kuchennych!:) Niech się nie kończy!:)  Długo zbierałam się do faszerowanej papryki, najpierw brak czasu, potem odstraszyła mnie cena, ale w końcu się udało ;) Powyższe zdjęcie jest jeszcze przed pieczeniem. Jeśli chcesz zrobić szybki i efektowny obiad, to jest to pomysł w sam raz dla Ciebie.  Należy(...)całkiem solidna porcja obiadowa ;) Co do farszu to zrobiłam jeden z kaszą gryczaną, jeden z ryżem, nie umiem zdecydować, który lepszy, bo oba bardzo mi smakują ;) Życzę smacznego! :) Składniki: 4 sztuki papryki 500g mięsa mielonego 4 pomidory mały por cebula 2 ząbki czosnku torebka ryżu torebka kaszy gryczanej 10 sztuk pieczarek oregano bazylia tymianek sól, pieprz 4 cienkie plasterki masła

Czerwona Porzeczka
Fusilli z czereśniami i bazylią tajską 205

Ostatnie dni miałem ciężkie, po pracy padałem zmęczony i wstawałem 2-3 w nocy i już spać nie mogłem :) I tak kilka dni.. Trudno w

Parowar Faceta
Łosoś z "makaronem" z cukinii i quinoą 149

tego względu jest on przygotowany bez soli, ale jeśli aktualnie się nie oczyszczacie, to oczywiście polecam jej użyć w umiarkowanych ilościach ;) Uwielbiam ten program, bo pozwala mi trzymać w ryzach moją wagę, a do tego jest świetnie skomponowany i bezpieczny. Jeśli chcielibyście go wypróbować kupując bezpośrednio u producenta ze rabatem, to piszcie śmiało służę pomocą i linkiem zniżkowym ;) Podaję(...)ktoś nie jest na programie oczyszczającym C9) Wykonanie: Z łososia usuwamy skórę, nacieramy go imbirem i skrapiamy sokiem z cytryny. Skórę z cukinii tniemy na szerokie wstążki obieraczką do warzyw (resztę cukinii warto wykorzystać do innego posiłku). Pomidorki i plasterki pora przekrawamy na połówki. Nerkowce podprażamy na suchej patelni, następnie zdejmujemy je i na patelnię wlewamy łyżkę oliwy, kładziemy łososia

Quinoa Raz!
Filet w sosie chili 172

minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Filet w sosie chili Potrawka którą można podać np. z ryżem , makaronem. Delikatne mięso z kurczaka z paprykami w pikantnym sosie.   Składniki: ·        ½ fileta   z kurczaka(...)Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Papryki kroimy w drobne paseczki. 6.    Dodajemy do grzybów. 7.    Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy do warzyw. 8.    Doprawiamy chili. 9.    Wlewamy sos sojowy

Kulinarna Chwila
Piątek: Kasza gryczana po meksykańsku 134

nadaje się do mrożenia. Poza wszystkim kasza gryczana jest znacznie zdrowsza od ryżu (na pewnych polach konkurować z nią może dziki ryż). Przepis zrobiony na podstawie przepisu na ryż po meksykańsku w Damndelicious.com Składniki: 1/2 szklanki kaszy gryczanej 2 małe filety z kurczaka lub jeden duży 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku pokrojone w kostkę 1 mała cebula(...)pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju. Wysyp na olej cebulę i marchew. Smaż na średnim ogniu przez 3 minuty. Pokrój filety w małe paski. Dodaj do warzyw. Podkręć temperaturę, ale tak żeby nie spalić cebuli. Smaż przez kilka minut aż mięso będzie brązowe. Krok 2 Wsyp do rondla pół szklanki kaszy, zamieszaj i smaż przez chwilę

Niedzielny kucharz
Piątek: Kasza gryczana po meksykańsku 130

nadaje się do mrożenia. Poza wszystkim kasza gryczana jest znacznie zdrowsza od ryżu (na pewnych polach konkurować z nią może dziki ryż). Przepis zrobiony na podstawie przepisu na ryż po meksykańsku w Damndelicious.com Składniki: 1/2 szklanki kaszy gryczanej 2 małe filety z kurczaka lub jeden duży 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku pokrojone w kostkę 1 mała cebula(...)pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej w rondlu łyżkę oleju. Wysyp na olej cebulę i marchew. Smaż na średnim ogniu przez 3 minuty. Pokrój filety w małe paski. Dodaj do warzyw. Podkręć temperaturę, ale tak żeby nie spalić cebuli. Smaż przez kilka minut aż mięso będzie brązowe. Krok 2 Wsyp do rondla pół szklanki kaszy, zamieszaj i smaż przez chwilę

Niedzielny kucharz
Pomidorowe risotto z boczkiem, cukinią i szparagami 192

Risotto to popularna potrawa   północnej kuchni włoskiej i moja jak już wiecie też. Idealnie kremowe z mnóstwem warzyw, teraz na straganach zaczynają pojawiać się szparagi więc dodajemy je do dania.  W wersji pomidorowej, dzięki dodatkowi koncentratu pomidorowego Pudliszki   jest wyraziste w smaku i doskonale skomponowane, potrawa jest sycąca i doskonale sprawdzi się zamiast dwudaniowego obiadu(...)smakiem, zapachem oraz wyglądem a pomidorowe risotto takie właśnie jest.  Przekonajcie się,  że z prostych składników można przygotować pyszny obiad. Składniki na 4-5 porcji: 30 dag ryżu arborio 20 dag wędzonego chudego boczku 200 ml białego wytrawnego wina ½ kg szparagów zielonych 1 czerwona papryka 3 pomidory najlepiej malinowe 1 cukinia 1 duża cebula 3 ząbki czosnku

Wanilia i Kardamon
Surówka colesław 556

Surówka colesław - świetnie smakuje zarówno z ryżem jak i ziemniakami. Pasuje zarówno na rodzinną imprezę jak i do podania na co dzień. Jej sekret tkwi w prostocie - jest pyszna, tania a jej przygotowanie zajmie wam zaledwie 5 minut. SURÓWKA COLESŁAW. Składniki: pół główki kapusty, 1 cebula, 1 marchewka, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki cukru pudru(...)zetrzeć na tarce, cebulę  drobno posiekać. Od kapusty odsączyć nadmiar wody i wymieszać z pozostałymi składnikami. Przygotować sos: jogurt, majonez, cukier, ocet sól i pieprz razem wymieszać. Warzywa połączyć z sosem. Surówkę można podawać zaraz po przygotowaniu - wtedy jest chrupiąca, lub po czasie gdy zmięknie, wtedy należy ją odłożyć na ok 2h do lodówki

Pani domowa
Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz 184

kostkę, podobnie jak seler naciowy i obrane z gniazd papryki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokroje cebulę i czosnek i smażymy aż cebula się zeszkli. Wtedy dodajemy pokrojone warzywa oraz wszystkie przyprawy, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 15 minut bez przykrycia, co jakiś czas mieszając. Następnie, wrzucamy opłukaną i odcedzoną czarną soczewicę, odcedzoną fasolkę(...)odparuje i nasze chilli zgęstnieje. Im dłużej będziemy gotować, tym więcej czasu mają przyprawy, żeby się uwolnić, a gulasz będzie lepiej smakować. Podajemy z pieczywem np. plackami roti lub ryżem. Smacznego! Artykuł Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl