ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:30/178)

Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami 307

Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami to danie lekkie, zdrowe i smaczne, które nie wymaga od nas zbyt wielu umiejętności kulinarnych. Wartościowy i sycący posiłek bez nadmiaru przypraw – smak łososia jest tutaj najważniejszy. Pamiętaj, aby nie trzymać ryby zbyt długo w piekarniku gdyż mięso się wysuszy i nie będzie już takie smaczne. Łosoś pieczony w piekarniku: Składniki

ale Pysznie
BURGERY RYBNE ( BEZ GLUTENU I NABIAŁU ) 148

pieczonej ryby :P Bez zbędnego pisania... przejdźmy do przepisu ! : SKŁADNIKI : 200 g białej ryby (dorsz, mintaj)  1 ugotowany batat  1/2 marchewki  1/2 pora  koperek  mieszanka ziół sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę doprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny - gotujemy na parze , lub pieczemy w foli . Batata kroimy w ćwiartki i pieczemy w piekarniku

Marcepanowa kuchnia
Pstrąg cytrynowy na ruszcie z marchwi 221

połówki 1 łyżka masła sól, pieprz, przyprawa do ryby – do smaku Rybę wypatroszyć, oczyścić z łusek, wykroić oczy - n ie odcinać łbów, bo ryba podczas pieczenia za bardzo wyschnie . Posolić, popieprzyć i przyprawić od środka oraz z wierzchu. Odstawić pod przykryciem z folii spożywczej do lodówki na godzinę, aby ryba przeszła przyprawami. Marchew umyć, obrać i pokroić w długie pasy(...)piekarnika – bez termoobiegu, na środkowym poziomie, grzałka góra-dół. Uwaga! Czas pieczenia zależy tu od wielkości ryb - przy wielkich sztukach trzeba ten czas trochę wydłużyć . Na ostatnie 15 min pieczenia odkryć pokrywkę - aby ryba i czosnek przyrumieniły się z wierzchu . Rybę na obiad podawałam z ugotowanym na sypko pęczakiem , polanym wywarem zebranym z dna naczynia po upieczonej rybie oraz pieczoną

Grunt to przepis!
Zapiekany dorsz z pietruszkowym pesto podany na młodych ziemniakach w aromatycznym sosie pomidorowym 146

Pieczony filet z dorsza podany z niezwykle aromatycznym pesto na bazie pachnącej natki pietruszki, chrupiących orzeszków ziemnych i orzeźwiającej limonki to ciekawy pomysł na podanie klasycznej ryby w nowatorskiej odsłonie. Całość zapieczona na młodych ziemniakach z pachnącym pomidorowym sosem to świetny przepis na smaczny, sycący obiad z rybą w roli głównej. Składniki: 600g fileta z dorsza 800g młodych ziemniaków(...)posiekaną natkę z pietruszki, kolendrę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 5. Tak przygotowany sos wylać na ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, ułożyć rybę,  posypać oliwkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 25-30 minut. 6. Po tym czasie dorsza polać pesto i posypać kolendrą

Szalona Kuchnia Eweliny
Pstrąg Pieczony z Orzeszkami Pinowymii, Pietruszką, Rozmarynem,Szałwią, Cytryną i Czerwonym Pieprzem 193

Pamiętacie jak mi smakował Pstrąg pieczony z pistacjami ? Postanowiłam spróbować go w podobnej wersji, ale z orzeszkami piniowymi, aromatyczną szałwią i znowu wyszło pysznie! Poza tym taki obiad to szybki i mało pracochłonny obiad.  Rybkę podałam z młodymi ziemniakami gotowanymi w łupinkach, pomidor, który uwielbiam i kefir z koperkiem, taki zestaw lubię bardzo. Każdy czerwony wyraz(...)resztę posiekanych orzechów piniowych, skórkę otartą z cytryny i wymieszałam. Mieszanką z drugiej miseczki polałam pstrągi z wierzchu, posypałam ziarnami czerwonego pieprzu. Owinęłam ryby folią aluminiową i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam je 30 minut. Zachwyciliśmy się smakiem tego połączenia.  SMACZNEGO  życzy  BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Tołpyga z zielonym curry i mlekiem kokosowym 293

czosnku przeciśniętych przez praskę 4 cm świeżego imbiru pokrojonego w cienkie słupki 2 łyżeczki oleju rzepakowego   WYKONANIE Rybę oczyszczamy (skrobiemy, obcinamy płetwy i ogony) i czyścimy ją na mniejsze kawałki. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki marynaty do ryby. Każdy kawałek ryby dokładnie obtaczamy w marynacie i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Gotujemy ziemniaki na pół twardo. Studzimy. Mieszamy(...)warzyw. Cukinię i bakłażana kroimy w plastry. Paprykę kroimy w paski, a cebulę w łódki. Dokładnie rozprowadzamy warzywa w marynacie. Odstawiamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C (grzanie góra-dół). W naczyniu do pieczenia układamy kawałki ryby i zalewamy je marynatą. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej: z jednej strony – warzywa, z drugiej strony

OstryKęs
Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego 189

pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą prowansalską i skropić olejem. Odstawić na min. godzinke ja odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnie rybę ułożyć na foli aluminiowej, formując gniazdko. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20-30 minut. W tym czasie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić jarmuż. Smażyć aż zmięknie. Gdy jarmuż będzie miękki dodać

Monia miesza i gotuje
Ryba z pieca w sosie bordelaise, ryba z pieca w sosie brokułowym FROSTA 132

Rybę z pieca od Frosty ! Ryba z pieca z sosem Bordelaise Składniki:  Filety z mintaja 50% sos bordelaise 50% woda  mąka pszenna  masło 7%  cebula olej słonecznikowy zioła - pietruszka, koperek sól skrobia ziemniaczana cukier papryka czosnek koncentrat soku cytrynowego drożdże pieprz kajeński pieprz czarny glukoza zioła - papryka, kurkuma Przygotowanie: Piekarnik - 40 minut Mikrofalówka - 13 minut. Rybka(...)Samą rybkę tak, ale z tym sosem nie. Chyba, że dla męża. Ryba z pieca z sosem brokułowym Składniki: filety z mintaja 50% sos brokułowy 50% brokuły 17% śmietana ser mąka pszenna masło woda olej słonecznikowy cebula sól drożdże kwasy: mlekowy, L-winowy, cytrynowy czosnek suszony Przygotowanie: Piekarnik - 40 minut Mikrofalówka - 13 minut Uwielbiam brokuły i od razu wiedziałam

My World by Dagmara Rek
Brokuly i dorsz pieczony z rozmarynem i czerwonym pieprzem 258

szynke i umiescic na rozgrzanej patelni z reszta marynaty.Smazymy krotko z obydwu stron,po czym przykryc patelnie,zeby ryba doszla.Mozemy rowniez upiec ja w piekarniku.Nalezy piec 15 minut w temperaturze 200 ° C.Gdy filet jest pozbawiony skory lepiej upiec go w piekarniku,poniewaz trudno wowczas  obrocic rybe na patelni.Moja ryba rozsypywala sie niestety przy odwracaniu.Dodatkiem do dzisiejszego dania jest brokul.To

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś w sosie ogórkowym 209

Smaku Siemens w Warszawie. Łosoś był upieczony w piekarniku, a podany z pysznym sosem ogórkowym, przyrządzonym na bazie kiszonych ogórków. Sos z kiszonych ogórków był idealny, zaskakująco smaczny,  zachwycił  chyba wszystkich. Polecam  przepis na łososia w sosie ogórkowym, nie tylko za smak, ale i za prostotę wykonania. Łososia można zastąpić inną ryba np. dorszem. Składniki: 4 filety z łososia około(...)tymianek sól morska, grubo mielony czarny pieprz Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Nacieramy marynatą rybę i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Zamarynowaną rybę układamy na blaszce, na niej układamy gałązkę tymianku, pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sos ogórkowy: 4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki masła 2 pokrojone w kostkę szalotki 4 obrane, oczyszczone i pokrojone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dorada w pomidorach 300

Kto na wiosnę nie myśli o diecie ręka w górę! No właśnie… Nawet jeśli człowiek nie ma nic do zrzucenia (nie mówię tu akurat o

Mama z miasta
Dorsz pieczony na pierzynce z pora 181

Ryba zawsze dobry pomysł na obiad. Nie byłabym sobą gdybym znowu coś nie pokombinowała. Zapraszam do wypróbowania. Dorsza umyć i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odłożyć na bok. Jeżeli chcecie ograniczyć kalorie w tym daniu to można upiec dorsza na pierzynce z pora, bez uprzedniego podsmażania. Przygotowanie pora – pora umyć i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać(...)wszystko z patelni i rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Na górę położyć płaty dorsza, i troszeczkę masełka. Obsypać posiekaną natką pietruszki. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 10-15 minut. Długość pieczenia zależy od grubości ryby. Moja była dosyć cienka

Kuchnia Pokoleń
Dorsz smażony w curry 134

drugą stronę i smażyć jeszcze przez około 1,5 minuty. Usmażoną rybę odkładać na ręczniki papierowe. Powtórzyć z resztą ryby, uprzednio wycierając ostrożnie patelnię ręcznikiem papierowym i dając nowy tłuszcz do smażenia. Ziemniaki i pieczarki z pieca: Piekarnik nagrzać do 240 stopni C. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę (do czasu pieczenia trzymać w zimnej wodzie aby nie ściemniały). Pieczarki(...)oregano i skropić oliwą. Wymieszać dłońmi i rozłożyć po całej blaszce. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut, do czasu aż ziemniaki będą miękkie i lekko zrumienione, w połowie pieczenia raz przemieszać. Ziemniaki z pieczarkami wymieszać z porwaną bazylią i podawać razem z rybą oraz sosem pomidorowym

KUCHNIA POLSKA
Pstrąg z warzywami 202

Dziś przepis na pstrąga pieczonego z warzywami.  Danie szybkie jak również i łatwe do zrobienia. Do tego bardzo smaczne, zdrowe i kolorowe. Idealne na piątkowy obiad . Składniki: 2 pstrągi 500 g warzyw marchewka, kalafior(...)czosnek w plasterki. Ryby umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć z wierzchu jak również i w środku. Do środka każdej ryby włożyć koperek, plasterek cytryny i plasterki czosnku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ryby. Pstrągi naciąć z wierzchu, ułożyć na nich kawałki masła i po plasterku cytryny. Dookoła ryby wyłożyć warzywa, posolić, popieprzyć

magiczna kuchnia Kasi