ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:21/178)

Pesto z nerkowców i rukoli oraz dorsz pieczony z suszonymi pomidorami, czyli prosto i wykwintnie 227

Był pstrąg, był łosoś, był tuńczyk, więc pora na dorsza. Delikatne, chude mięso zapiekane z suszonymi pomidorami, czyli pyszny i niezwykle aromatyczny posiłek, którego przygotowanie to

peanutbuttermonster
Makrela z pieczonymi ziemniakami, czyli prosty obiad z piekarnika 196

przygotowałam też ziemniaki w aromatycznej wersji z dodatkiem oleju kokosowego. Całość zajmuje niewiele czasu, a w połączeniu jest bardzo smaczne. Polecam wszystkim miłośnikom ryb i nie tylko ;) Makrela z pieczonymi ziemniakami, czyli prosty obiad z piekarnika świeże płaty/filety z makreli sól, pieprz, koperek, suszona cebula 6-7 średniej wielkości ziemniaków  ulubione zioła (u mnie mieszanka ziół(...)odstawić na blaszce.  Ziemniaki pokroić w kostkę, umieścić w osobnej torebce do pieczenia, dodać zioła i olej kokosowy. Zamknąć torebkę, dobrze wstrząsnąć, aby rozprowadzić przyprawy po ziemniakach, nakłuć  kilku miejscach i położyć na blaszce. Ziemniaki piec w 180 stopniach około 30-35 minut, a rybę 10-15 minut

FitKot
Karp wigilijny smażony i pieczony w piekarniku 150

wigilijny smażony i pieczony w piekarniku Płaty karpia kroimy w paski o szerokości około 3-4 cm., przekładamy krążkami cebuli, lekko solimy, oprószamy pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia na patelni rozgrzewamy kilka łyżek klarowanego masła, najpierw rumienimy na nim cebulę, kiedy nabierze złotego koloru zdejmujemy cebulę z patelni. W międzyczasie rybę skrapiamy sokiem z cytryny(...)kawałki karpia przekładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy podsmażoną cebulą i wiórkami masła (zwykłego, nie klarowanego), przykrywamy naczynie pokrywką i wstawiamy na około 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Serwujemy z gorącym pęczakiem i porcją musu chrzanowego Przepis na mus chrzanowy proporcje dla 8-10 osób 500 g sera naturalnego w wiaderku 2 łyżeczki żelatyny 100 ml śmietany

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczony dorsz z ziemniakami w pesto i surówką z kiszonej kapusty 143

Możemy podać ją nawet z pieczywem, a gdy mamy chwilę to np. z pieczonymi ziemniakami w pesto. Ja jak zawsze rybę podaję z surówką z kiszonej kapusty i jabłka. To takie moje małe, zdrowe uzależnienie ;) Polecam! polędwice z dorsza (ok. 450g) łyżka oleju (do ryb używam oleju słonecznikowego z pieprzem cytrynowym) łyżeczka pieprzu cytrynowego pół cytryny pół głowki czosnku(...)ryba nie była wysuszona, a pozostała soczysta (lekko rozmrożoną rybę piekę około 15-20 minut). Ziemniaki mieszamy z pesto i również wkładamy do piekarnika. Kapustę siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a jabłko – grubych. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie skladniki na surówkę mieszamy […] Artykuł Pieczony dorsz z ziemniakami w pesto i surówką z kiszonej kapusty pochodzi

Mienta blog
Kruche paszteciki z rybą 164

wyszło 8 rybek ( czyli trzeba zrobić 16 prostokątów) Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować za pomocą pędzelka każdą rybę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Rybki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut. Artykuł Kruche paszteciki z rybą pochodzi z serwisu Cooking for Emily

Cooking for Emily
Ryba zapiekana ze szpinakiem i beszamelem 201

zagotuje zmniejszamy ogień i gotujemy aż uzyska konsystencję gęstej śmietany. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszamy z serem. Gotowy sos wylewamy na rybę ze szpinakiem i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy aż sos uzyska konsystencję budyniu i delikatnie przyrumieni się na brzegach (ok 30 minut). Smacznego!!! Artykuł Ryba zapiekana ze szpinakiem i beszamelem pochodzi

sierotka maRysia w kuchni
Pieczone zielone szparagi ze stekami z tuńczyka. Obiad w 20 minut! 161

sposób pieczenia zależy od piekarnika, ale u mnie najlepiej sprawdza się góra piekarnika i termoobieg Szparagi umyj, obierz odetnij końcówkę. Ułóż je na blaszce do pieczenia, polej oliwą i syropem z agawy, oprósz solą, na szparagi połóż steki z tuńczyka, skrop oliwą. W naczyniu ułóż pomidorki i pokrojoną w ćwiartki szalotkę. Skrop oliwą. Pieczemy do momentu kiedy ryba będzie dobra(...)tuńczyka masz cienkie to wystarczy im zaledwie kilka minut w piekarniku, więc wtedy dodaj je na blaszkę po upływie 5 -10 minutach pieczenia warzyw. Jak widzisz na zdjęciu szparagi nadal zachowały swój piękny zielony kolor, nie są spalone ani przesuszone. Tak powinny właśnie wyglądać po upieczeniu ;-) Pieczone szparagi z tuńczykiem i pomidorkami możesz zjeść jako danie, lub podać

SMYKWKUCHNI
Pieczona ,faszerowana makrela 146

Pieczona, faszerowana makrela Pieczona , faszerowana fetą i smażoną cebulką makrela jest po prostu obłędna . Kiedyś już miałam styczność ze świeżą makrelą ale wtedy robiłam na sposób kreolski i niestety mi jakoś nie podeszła . Ten przepis uważam za genialny ,a ryba wychodzi po prostu wyśmienita . Bardzo prosta w wykonaniu , najwięcej cierpliwości , wymaga filetowanie i usuwanie ości co przy odrobinie(...)pieczenia . Na górnym filecie nacinamy skórę i spryskujemy olejem , doprawiamy cytrynowym pieprzem . Wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika z funkcją opiekania . Pieczemy do czasu aż wierzch ryb będzie przyrumieniony . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami . Smacznego ! Artykuł Pieczona ,faszerowana makrela pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Talarki – zapiekane ziemniaczki 254

Talarki – zapiekane ziemniaczki Rumiane i chrupiące z zewnątrz oraz mięciutkie w środku, bardzo aromatyczne ziemniaczki pieczone w piekarniku. Idealne jako dodatek do mięsa czy ryby lub jako samodzielny posiłek podane np. z domowym sosem czosnkowym lub ketchupem. Proste, szybkie i smaczne danie, polecam! Składniki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki oleju przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka(...)czosnek. Dokładnie mieszamy *** *** Olejem z masłem i przyprawami polewamy ziemniaczki i wszystko dokładnie mieszamy *** *** Ziemniaczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 45 minut. Co 15 minut ziemniaczki delikatnie mieszamy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ Pieczone ziemniaczki harmonijkowe PRZEPIS TUTAJ Ziemniaczki pieczone w ziołach PRZEPIS TUTAJ Artykuł Talarki – zapiekane ziemniaczki

Blog z Apetytem
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso 212

warzywniaczka zerwałam ostatnie malutkie cukinie. W lodówce miałam dorsza. Wrzuciłam wszystko na blaszkę, doprawiłam i zapiekłam w piekarniku. I tak powstał ten pyszny obiadek.składniki:700 g filetów z dorsza500 g malutkich cukiniisól ziołowa majeraneksuszone pomidory z czosnkiem i bazyliąolej rzepakowyser żółty do posypaniapesso pszenno-kukurydziane WodzisławFilety dorsza podzielić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą ziołową i odrobiną majeranku. Odstawić(...)lodówki na godzinkę. Małe cukinie dokładnie umyć, odkroić końce, większe sztuki przekroić na pół. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć kawałki ryby oraz cukinie. Dobrze skropić olejem i posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać 40 minut. Pod koniec pieczenia kawałki dorsza posypać startym serem, ja posypałam nie dużo więc

Monia miesza i gotuje
DIETETYCZNE PULPETY Z DORSZA 201

PRZYGOTOWANIE :  Dorsza myjemy, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 % C. Rybę po upieczeniu studzimy i rozdrabniamy widelcem.  Do dużej miski przekładamy rozdrobnione mięso dorsza, dodajemy jajka, pokrojone w kostkę-  chleb tostowy, paprykę, por, cukinię, posiekany koperek i natkę pietruszki. Wszystko dobrze mieszamy i lekko ugniatamy(...)minut.  Z masy formujemy małe pulpety które dobrze dociskamy w dłoni aby się nie rozpadły. Obtaczamy je w bułce tartej i układamy na lekko naoliwionej blaszce z piekarnika. Pieczemy 20 minut w temperaturze 190 % C. Po 10 minutach obracamy je łopatką na drugą stronę. Po upieczeniu wykładamy na talerz.   Bataty obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w wodzie

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczony dorsz z pomidorami pod mozzarellą 159

Rybę obtaczamy w mące ziemniaczanej i układamy na blaszce wysmarowanej olejem rzepakowym. Na każdy kawałek nakładamy porcję sosu pomidorowego. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę, posypujemy rybę mozzarellą oraz suszonym oregano i zapiekamy przez kolejne 5-10 minut

Qchnia po prostu
Łosoś pieczony z pieczarkami i fetą pod pierzynką 238

układamy naszą rybkę i nacinamy ciasto z boków, zawijamy boczne paski ciasta do środka,żeby przykryły dokładnie rybę,wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 200 stopniach przez ok 30-35 min (ja po wyłączeniu piekarnika jeszcze potrzymałam rybę w piekarniku ok 10 min )     Gotowe-Smacznego

Swojskie jedzonko
Pieczona makrela z frytkami (seler i marchewka) 150

rozmarynu i plasterków czosnku włożyć także do środka ryby. Skórę ryby natrzeć domową mieszanką do ryby wymieszaną z oliwą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie-góra, środkowa półka) i pieczemy około 30 minut. Rybę podałam z oliwkowym pesto i warzywnymi frytkami

ClauditteMissCooking