ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:20/178)

FIRINDA BALIK, czyli ryba z pieca 138

plasterek cytryny. Pokropić oliwą i włożyć do folii. Pokroić warzywa w kostkę. Przyprawić i dodać resztę oliwy. Włożyć do folii z rybą. Folię w kilku miejscach poprzekłuwać igłą. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 °C i piec około 45 min. Potem rozerwać folię i dopiec rybę do zrumienienia około 5 min. Artykuł FIRINDA BALIK, czyli ryba z pieca pochodzi z serwisu

Tureckie Przepisy
Paszteciki rybne- ekspresowo 141

rolkę) karp lub inna ryba cebula cytryna Przygotowanie: Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, posolić- zostawić na godzinę. W naczyniu posmarowanym masłem ułożyć rybę, dodać pokrojoną cytrynę, posypać siekaną cebulką. Całość podlać kilkoma łyżkami bulionu. Piec w piekarniku (180 stC) 45 minut. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i nadziać wystudzoną rybą, wcześniej upieczoną w piekarniku

Tradycyjna Kuchnia
Szczupak z kaszą gryczaną 159

można farszu upychać), zaszyć otwór przy głowie. Rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować roztopionym masłem lub olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć. Jeżeli szpikulec wyjęty po 10 sekundach będzie ciepły oznacza, że ryba jest gotowa.    talerz

królestwo garów
86.Jesienna symfonia: czyli pieczone na dyni i chili polędwiczki z dorsza, chrupka panierka, camembert i świeża kolendra! 267

razu staje się głodny.. Jeśli lubicie delikatne rybie mięso, dynię pieczoną na ostro, rozpływającego się camemberta, świeżą kolendrę i bardzo chrupiącą panierkę to zapraszamy Was dziś do nas na zdrowy i bardzo smakowity obiad: Składniki:  (dla 2 osób) 2 z polędwiczki dorsza lub innej preferowanej ryby ( po 150g każda) 200/50g obranej i pozbawionej miąższu i pestek dyni(...)cząstki dyni wraz z dodatkami, gałązki romarynu i polędwiczki rybne, na których wierzch wsmarowujemy chrupiącą panierkę. Całość posypujemy jeszcze całymi orzeszkami ziemnymi i pieczemy ok. 45 minut ( w zależności od piekarnika - należy obserwować kiedy zaniknie surowość ryby w przekroju, ponieważ podpieczeniu ulegnie tu jedynie panierka). 10 minut przed końcem pieczenia do reszty składników dołączamy obtoczony w kolendrze ser camembert - dzięki

Symfonia Smaków
Lin pieczony w folii 187

natki pietruszki. Tak przygotowaną rybę zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wrzucić na grill, lub do piekarnika. Piec około 20-30 minut w temperaturze 200°C Uwagi Aby ryba lepiej przeszła smakami należy ją piec „brzuchem do góry”. Łusek nie trzeba skrobać, zostawiamy jak jest po upieczeniu skóra lepiej

Mr. Taste
PIECZONY ŁUPACZ 317

Wykonanie jest bardzo proste. Filet ułożyłam na blasze do pieczenia,skropiłam cytryną i polałam go niewielką ilością oleju. Doprawiłam przyprawami i wstawiłam do piekarnika. Piekłam około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Rybę podałam z pieczonymi ziemniakami w ziołach  i szpinakiem z czosnkiem. Smacznego

potrawyregionalne
Pieczony łosoś z miodowej marynacie 192

Upieczenie łososia do trudnych rzeczy nie należy. Jednak, aby nadać mu wyjątkowy smak bardzo ważna jest marynata. Pieczony łosoś z miodowej marynacie jest delikatnie słodki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorsz pod pierzynką (w sosie musztardowym) 212

naczynia wysmarować masłem i rozłożyć kawałki ryby. Przygotowanie ryby – dymkę pokroić drobno i obsmażyć na patelni na odrobinie masełka. Jak tylko dymka zmięknie, ale nie zbrązowieje rozłożyć na rybie. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i porozrzucać po całej powierzchni naczynia. Przygotowanie sosu – na patelnię dodać dwie łyżki masła i roztopić. Dodać mąkę i szybko wymieszać, wlać wywar warzywny(...)Dodać serek, podgrzewać aż serek się roztopi. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Polać sosem przygotowane ryby.Obsypać posiekanym koperkiem. Zostawić trochę koperku do dekoracji. Pieczenie – wstawić formę do nagrzanego piekarnika do 220 C i piec 20 minut. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
paprykarz z pieczonej makreli 188

przechowywać. Po wtóre,  mięso krótko pieczonej ryby, będzie delikatniejsze i bardziej soczyste od uwędzonego. Po trzecie zaś w ten sposób wykonam produkt, o wiele bardziej zbliżony do oryginału ( w którego składzie nigdy nie było ryby wędzonej), kiedy to w czasach PRL-u, statki chłodnie przywoziły z południowych łowisk bloki zamrożonych ryb i z nich to właśnie powstał paprykarz(...)ewentualnie dodatkowo 1 łyżka maggi lub sosu sojowego sposób wykonania Rybę myjemy,  oprószamy pieprzem oraz solą, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Wyjmujemy studzimy i obieramy rybę z ości. Ryż gotujemy na sypko. Cebulę obieramy, drobna ją kroimy, lub ścieramy na tarce, a następnie wrzucamy na dużą patelnię ( z przykrywką

Miód i pieprz
OBIAD ROBOTNIKA #3: HALIBUT PIECZONY Z ZIEMINIAKAMI, KALAFIOREM, SELEREM I SOSEM MIODOWO-CZOSNKOWYM 224

pieczenia. Ziemniaki wyszorować i pokroić na połówki. Kalafiora, marchew, pora i cytrynę umyć, pokroić i razem z ziemniakami poukładać w wolnych przestrzeniach dookoła kawałków ryby. Cebulę pokroić w piórka i rozsypać na całości razem z listkami bazylii. Sos robimy z kilku łyżek oliwy, łyżki miodu, pieprzu i pokrojonego w kosteczkę czosnku. Polewamy nim rybę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

GRUBY WAŁEK
PURE Z SELERA, PODANE Z ŁOSOSIEM I PIECZONĄ DYNIĄ. 101

piure. Rybę doprawiamy solą i pieprzem, następnie pieczemy w piekarniku około 20 minut.  Dynię kroimy w kostkę i podpiekamy na odrobinie oleju z tymiankiem.  Pietruszkę obieramy i kroimy na cieniutkie paseczki, które pieczemy na oleju aż powstaną chipsy.  Na talerz układamy porcję piure, na to kładziemy łososia i kiełki. Z boku kładziemy pieczoną dynię i chipsy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka ziemniaczana do grilla 409

Najlepsza sałatka do grilla! Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i ryb z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Smakuje wybornie i pięknie prezentuje się na stole. Polecam!   Składniki: 0,5 kg ziemniaków 3-4 kiszone ogórki pęczek rzodkiewek pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz

Blog z Apetytem
Karp z chrzanem. 166

cukrem. Zagotować i doprawić śmietaną , chrzanem, sokiem z cytryny i wymieszać dokładnie. Masłem wysmaruj żaroodporne naczynie, włóż rybę. Resztę masła roztop i polej nim rybę. Wstaw do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec około 30 minut. Jajka obierz, pokrój w kostkę , posyp nimi karpia, zalej przygotowanym wcześniej sosem i zapiec. Gdy na wierzchu zacznie robić się zrumieniona skórka to znak

Przepisy i porady kulinarne
Okonki pieczone w folii 131

pieczenia, maczana w nim bagietka smakowała wyśmienicie :). Okonki pieczone w folii okonki masło ziołowe ( u mnie pietruszkowo-czosnkowe ) zielona pietruszka masło sól, pieprz cytryna Oczyszczone i osuszone okonie natrzeć solą, pieprzem, skropić cytryną i odstawić na 20 minut aby nieco przeszły. Folie aluminiową złożyć na pół, miejsce gdzie położymy rybę posmarować zwykłym masłem. Brzuch okoni nafaszerować kawałkiem zmrożonego masła(...)natki, przykryć drugą połową folii i pozaginać brzegi w kieszonkę. Zapakowane ryby ułożyć na blasze i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25 minut. Czas należy wydłużyć jeżeli mamy większe okazy, moje nie były zbyt duże, więc ten czas był wystarczający. Artykuł Okonki pieczone w folii pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 188

zagrzanym smażymy rybę na złoto – w zależności od grubości filetów – po 4-6minut z każdej strony. Zdejmujemy na blachę, wstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika (120⁰C wystarczy, ryba nie musi się piec, ma tylko zostać gorąca) lub przykrywamy folią aluminiową żeby ryba za mocno nie wystygła. Patelnię czyścimy papierowym ręcznikiem, rozpuszczamy na niej masło. Powinno lekko zbrązowieć

Karo in the Kitchen