ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:12/178)

Obiad w 30 minut – Pieczony pstrąg z białym winem i cytryną 163

Pieczony pstrąg to idealne otwarcie weekendu. Kiedy w piątek po pracy podpierasz się nosem ze zmęczenia, a ostatnie o czym chce Ci się myśleć jest gotowanie, kup rybę, koperek i cytrynę, dopraw lekko białym winem, wsadź do piekarnika i … zdrzemnij się pół godzinki, albo pobaw się z dzieckiem. A później, z rodziną, ciesz się rozpoczynającym się weekendem(...)wierzchu i obok połóż cząstki cytryny. Wstaw do piekarnika na 180° na minimum 30 minut. Podawaj z zieloną sałatą, pieczywem lub pieczonymi ziemniakami . Wystarczy, jeśli wstawisz je do piekarnika 10 – 15 minut wcześniej niż ryby. drukuj przepis Smacznego! Zapisz Zapisz Przepis dodaję do akcji:   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Obiad

Patchwork
morszczuk pieczony z cytryną 233

obok niej plasterki warzyw i cytryny. Natkę pietruszki posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać je z masłem. Masło pokroić na kawałki i ułożyć na rybie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Na upieczoną rybę zetrzeć na drobnych oczkach jajko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Obiad w 30 minut – Pieczony pstrąg z białym winem i cytryną 151

Pieczony pstrąg to idealne otwarcie weekendu. Kiedy w piątek po pracy podpierasz się nosem ze zmęczenia, a ostatnie o czym chce Ci się myśleć jest gotowanie, kup rybę, koperek i cytrynę, dopraw lekko białym winem, wsadź do piekarnika i … zdrzemnij się pół godzinki, albo pobaw się z dzieckiem(...)cząstki cytryny. Wstaw do piekarnika na 180° na minimum 30 minut. Podawaj z zieloną sałatą, pieczywem lub pieczonymi ziemniakami . Wystarczy, jeśli wstawisz je do piekarnika 10 – 15 minut wcześniej niż ryby. drukuj przepis Smacznego! Zapisz Zapisz Przepis dodaję do akcji:   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Patchwork
makrela pieczona z masłem czosnkowym 194

pęczka pietruszki sok z połowy z cytryny 2 łyżki  masła  sól, pieprz sposób przygotowania Myjemy ryby (możemy je również pozbawić głów, ale należy pamiętać że ryba pieczona w całości jest bardziej soczysta), oprószamy  solą, oraz skrapiamy sokiem z połowy cytryny i odstawiamy na co najmniej dwie godziny w chłodne miejsce. Wyjęte z lodówki makrele nacinamy lekko(...)oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość ze sobą mieszamy a następnie nacieramy czosnkowym masłem tuszkę ryby , wcierając masło szczególnie dokładnie w wykonane nacięcia. Następnie zawijamy ryby w aluminiową folię  i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Makrele pieczemy  w temperaturze 180 stopni, przez 20 min.  Następnie rozchylamy arkusz folii, zmniejszamy temperaturę do   170 stopni i pieczemy dalsze 10 minut

Miód i pieprz
HALIBUT pod PISTACJOWYM PESTO, MUS z RZEŻUCHY i BROKUŁOWY RYŻ – FISH FRIDAY 176

oczyścić, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć solą i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Składniki do pesto umieścić w malakserze i zmiksować na ziarnistą masę. Pesto wyłożyć na rybę i wstawić do piekarnika. Ja używam funkcji pieczenia z parowaniem (specjalnie do rybki), jeśli nie macie takiej możliwości, rybę przykryjcie folią (żeby nie wyschła) i pieczcie 30 minut w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie

Dietolog
Pstrąg pieczony w piekarniku. 262

odstawiamy do zamarynowania się na 4 godziny do lodówki.  Do środka ryby gdzie są plasterki cytryny wkładamy cienkie plastry masła i zawijamy rybę w folię aluminiową, a następnie pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min.  Smacznego

Kuchnia Łukasza
Łosoś teriyaki z bok choy i shiitake 211

225ºC na funkcję grilla, jeśli masz taką opcję w piekarniku. Pokrój łososia na 4 porcje, posól i skrop sokiem z limonki. Przekrój wzdłuż bok choy. Pokrój grzyby. Ułóż rybę, bok choy i shiitake w żaroodpornym naczyniu. Wymieszaj składniki na sos i wylej na rybę, bok choy i grzyby. Piecz przez 25 minut w zależności od grubości łososia. 25 minut zazwyczaj(...)wystarczy. Ryba powinna być lśniąca w środku, wtedy jest soczysta i smaczna. Bok choy i grzyby wyjmij po 15 minutach. Podkręć piekarnik do 250ºC i piecz łososia do 25 minut. Podaj rybę z ryżem, soba lub tylko z bok choy i shiitake. Polej sosem, posyp uprażonymi nasionami sezamu i pociętą w piórka dymką. Smacznego!   The post Łosoś teriyaki

codojedzenia
Okoń z tymiankiem i cytryną 162

solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny, układamy na rybach świeży tymianek i skrapiamy olejem. Układamy w formie żaroodpornej do pieczenia bez przykrywania z góry. 2. Rybę pieczemy w rozgrzanym do 200 C. piekarniku przez ok. 15-20 minut. Po upieczeniu ściągamy skórę i delektujemy się delikatnym lekko ziołowym smakiem ryby

Apetyczna babeczka
Dorada pieczona z warzywami 266

ryby i na wierzch. Odstawić na godzinę. Ziemniaki obrać i pokroić na małe części lub talarki, a cebulę skroić w piórka. Warzywa te skropić oliwą z oliwek, przyprawić solą i tymiankiem. Dokładnie wymieszać, aby wszystko było obtoczone oliwą z przyprawami. Wyłożyć na dno formy do zapiekania i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez(...)boki, a na środku położyć przygotowaną wcześniej rybę. Obłożyć ją pokrojonymi na ćwiartki pomidorami, które oprószyłam solą i tymiankiem. Wstawić ponownie do piekarnika, już bez przykrycia i piec przez ok 30 min w zależności od wielkości ryby. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Obiad

https:KKuchniaMniam
Dorsz pod marchewka z piekarnika 135

skrapiamy sokiem z cytryny , opcjonalnie solimy. Marchew trzemy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do niej pastę z kurkumy, koncentrat pomidorowy, mieszamy i nakładamy na rybę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy około 25 minut. Podajemy z surówka :-) i frytkami z ziemniaków z piekarnika :-) Frytki : Kroimy ziemniaki 🥔. Wkładamy do miski. Wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, dodajemy kurkume(...)pastę i ulubione zioła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 35 minut, pod koniec można załączyć termoobieg lub funkcję grillowania by były chrupiące. Ja wstawiam najpierw frytki na górna półkę, po 10 minutach dokładam rybę na półkę środkowa. W czasie gdy dorsz i frytki się pieka przygotowuje surówkaę z świeżych warzyw, dodaje prażone pestki i nasiona oraz

Szkrab Je Sam
Halibut niebieski- dzwonko- pieczony z herbatą 187

oliwą z oliwek Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Naczynie , w którym będziemy piec rybę smarujemy oliwą z oliwek. Kładziemy naszą rybę, solimy i dodajemy czosnku ,niewiele,teraz skrapiamy mlekiem i winem. Lyżeczkę herbaty Basilur z górnej puszki rozcieramy w dłoniach na mniejsze kawałeczki i posypujemy nią rybę. Kładziemy plastry pomidora, posypujemy solą i kolejną łyżeczką roztartej w dłoniach herbaty. Przykrywamy(...)Modeny. Kto nie lubi dodaje sok z cytryny.  Podlewamy delikatnie białym winem. Przykrywamy folią i dajemy do piekarnika na ok. 15 minut, po czym ściągamy folię i pieczemy w sumie do 25 minut,ale już bez folii. Kiedy ryba jest miękka , jest gotowa.Wykładamy na talerze, dosmaczamy glassą sojową z octem balsamicznym i podajemy z grzankami. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Poniedziałkowy "fit" - Dorsz pieczony pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi 225

nowo zrobił furorę. Fakt faktem jest on banalnie prosty i szybki, gdyż rybka piecze się w piekarniku sama, a jej przygotowanie to zaledwie kilka minut. Całość wygląda bardzo apetycznie, myślę że skusi się na nią niejeden smakosz ryb...  Dorsz pieczony pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi SKŁADNIKI :  400 g dorsza 10 pomidorków koktajlowych 125 g mozzarelli pieprz czarny(...)Mozzarellę kroimy w plastry. Rybę oprószamy solą ziołową, pieprzem czarnym i tymiankiem.  Następnie układamy plastry pomidorków oraz mozzarelli na dorszu.  Zawijamy rybę w folię aluminiową. Pieczmy w nagrzanym do 180  stopni piekarniku przez 30 minut. Na ostatnie 5 minut otwieramy folię i pozwalani przyrumienić się mozzarelli.  Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Łosoś na pierzynce z dyni i ziemniaków 172

rozłożyć kawałki łososia na warzywach. Obsypać świeżo posiekanym koperkiem. Zmniejszyć temperaturę do 200 C. Włożyć blaszkę do piekarnika i piec kolejne 12-15 minut. Tak długo ja piekłam, ale musicie sami ocenić kiedy łosoś jest przepieczony. Czas pieczenia zależy od grubości ryby. Na talerz wyłożyć warzywa i łososia, udekorować gałązką kopru. To jest pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
szczupak pieczony z masłem czosnkowym 171

pieprz, sól oraz masło. Całość ze sobą mieszamy a następnie nacieramy czosnkowym masłem tuszkę ryby , wcierając masło szczególnie dokładnie w wykonane nacięcia. Do wnętrza ryby, wkładamy nać pietruszki i układamy szczupaka na blasze, wyłożonej folią. Nakrywamy rybę, drugim kawałkiem aluminiowej folii i wstawiamy, do nagrzanego piekarnika Pieczemy szczupaka przykrytego folią,  w temperaturze 200 stopni, przez 30 min.  Następnie(...)zdejmujemy górny arkusz folii, zmniejszamy temperaturę do   180 stopni i pieczemy dalsze 15 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, zastawiając w nim rybę jeszcze przez 10 minut.  Następnie wyjmujemy szczupaka, dzielimy go na porcję, wzdłuż wykonanych wcześniej nacięć, i podajemy, z pieczywem i surówką, lub z innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Ryba po grecku 217

ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy z obu stron. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 2 łyżki wody i wkładamy rybę. Można układać ją warstwowo. Naczynie zamykamy. Tak przygotowaną rybę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 175 stopniach (Piekarnik elektryczny, grzałka dolna + grzałka z termoobiegiem.) Przygotowanie warzyw: Cebulę i pora kroimy w kostkę, solimy do smaku i podsmażamy(...)cukier. Całość mieszamy, przykrywamy i dusimy, aż warzywa będą miękkie. Podczas duszenia, warzywa doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Warzywa nie mogą być mdłe.  Tak przygotowane warzywa i rybę (jeszcze ciepłe) układamy na zmianę w półmisku. Na spód naczynia wykładamy trochę warzyw, na to kładziemy rybę, którą również przykrywamy warzywami. I tak, na zmianę, aż do wykorzystania składników. Ostatecznie

Smak mojego domu