ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:29/178)

Karp pieczony z pieczarkami / Carp baked with mushrooms 177

ilości pieczarek z pietruszką, zapieczony z masełkiem. W rezultacie otrzymujemy rozpływające się w ustach, delikatne mięso z karpia z aromatycznymi grzybami. Polecam! Scroll down for recipe in English Karp pieczony z pieczarkami (4-6 porcji) Składniki: 1 1/2 kg karpia w całości (oczyszczonego i bez głowy) 300 g pieczarek, przekrojonych na połówki 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżki(...)Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 5 minut, po czym wlej wino i smaż aż odparuje dopraw solą i pieprzem i wyłóż na rybę. Polej całość masłem i włóż do nagrzanego do 180 oC piekarnika. Piecz przez 30 minut, wyjmij i podawaj posypanego resztą pietruszki. Smacznego! English version Carp baked with mushrooms (4-6 servings) Ingredients

karmelowy
Fish Burger 189

jajku i w bułce tartej zmieszanej z otrębami pszennymi (w jajku i w bułce możemy obtoczyć podwójnie)2.  Rybę pieczemy w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia) w temp. 180 stopni ok. 15 - 20 min (termoobieg, środkowy poziom piekarnika)3. Pod koniec pieczenia na patelni podpiekamy przekrojone połówki bułki (żeby były ciepłe i chrupiące, wedle uznania)4. Na połówkę bułki kładziemy

Malowane smakiem
Piątkowe danie, czyli ryba w porach 182

umieszczamy na kawałku folii aluminiowej, na wierzch ryby kładziemy pora z cebulką, lekko dociskamy dłonią do ryby. Folię składamy tak, aby ryba wraz z porem była całkowicie przykryta (robimy coś w rodzaju koperty). Pieczemy na blasze piekarnikowej w piekarniku nagrzanym do temp. 170 stopni przez około 30 minut (mniej więcej 10 minut przed końcem pieczenia rozwijamy folię

KulinarneImpresje.pl
Pietruszkowy dorsz z puree z bobu 209

blenderem, dolewam stopniowo olej. Na końcu doprawiam solą, pieprzem. Kawałki ryb przekładam do naczynia do zapiekania, smaruję pastą pietruszkową. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni potem zmniejszam do 170 stopni i wstawiam naczynie i piekę około 10-15 minut. Moja ryba była cienka, jak za długo będziemy piec wysuszy się. Rybę podaję z sosem ziołowym, pure, cytryną, ziarnami bobu, posypuję zmielonym

wesoła kuchnia
Sandacz z ostrym, maślanym sosem 206

jeszcze zapas domowej roboty sosu chili (  klik  ) postanowiłam  zrobić sos do ryby na jego bazie. Sos wyszedł znakomity. Trzeba sprawdzać ostrość w trakcie szykowania - wszystko zależy od ostrości sosu którym będziemy doprawiać. Filety możemy przygotować w dowolny sposób. Ja piekłam je w piekarniku, ale równie dobrze, można je ugotować na parze, lub usmażyć na patelni. Warto też(...)świeżego imbiru, drobno startego zielona cebulka, pokrojona sok z 1 limonki 2 łyżki pokrojonych liści kolendry przygotowanie Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Rybę opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na blaszce wyłożonej  folią aluminiową, skórą do dołu. Skropić olejem. Piec ok 15 - 25 minut, do czasu aż mięso będzie równomiernie białe i łatwo będzie się rozdzielać przy

Stare Gary
Kotlety rybne z pieczonego dorsza 232

oliwek z obu stron ,dobrze posolić i popieprzyć. Piec przez około 15 do 20 minut . Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Pomagając sobie widelcem,podzielić rybę na bardzo drobne kawałki, skórę wyrzucić (nie używać robota kuchennego.) Pokrojoną cebulę zeszklić na łyżce oliwy, dodać czosnek i chwilę smażyć razem, aż zmiękną. Rybę umieścić  w  misce. Dodać zeszkloną cebulę z czosnkiem(...)kotletów.  Każdy obtoczyć w tartej bułce. Nadmiar bułki strząsnąć. Na patelni rozgrzać olej.  Smażyć kotlety na złoty kolor. Usmażone osączyć na ręczniku papierowym. Podawać gorące z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i sałatą Smacznego

Stare Gary
Łosoś pieczony w ziołach toskańskich, aromatyczny, soczysty z piekarnika. 261

osuszyłam. Podzieliłam na porcje, każdy kawałek ryby posmarowałam delikatnie przy pomocy pędzelka olejem, posypałam z dwóch stron solą, pieprzem i ziołami. Kawałki ryby przełożyłam do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego, naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekłam bez przykrycia ok. 25-30 minut, w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Ryba pieczona z pomidorkami, z surówką z selera i marchewki 237

jedną połowę naczynia do zapiekania, polać octem, posolić i posypać szczyptą ostrej papryki, wymieszać. Kawałki ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, upewnić się, że nie zawierają ości. Posolić, posypać ostrą i słodką papryką, ułożyć w naczyniu obok pomidorków. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 – 180ºC, piec około 8 – 13 minut, zależnie od grubości kawałków. Kawałek obranego selera wrzucić do garnuszka(...)pomidorki można skropić jeszcze odrobiną oliwy. Jeśli kawałki ryby są cienkie i nie wymagać będą dłuższego pieczenia, to można początkowo zapiec same pomidorki (przez około 5 – 7 minut), a następnie wyjąć naczynie, ułożyć w nim kawałki ryby i ponownie wstawić do piekarnika. By danie było zgodne z dietą paleo, należy użyć jogurtu bezmlecznego i bezzbożowego, np. kokosowego, migdałowego

Even Better Food
Dorsz w ziołach 161

Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie smaczną rybkę , jaką jest dorsz.W tym wydaniu jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy.Śmiało mogą się skusic na

Ostra na Słodko
Łosoś pieczony w papilotach z pastą chili, limonka i mięta oraz frytki z batata 155

kawałki i nacieramy powstałą pastą. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem z każdej strony i układamy na kawałku papieru do pieczenia, który zwijamy dość szczelnie. Tak przygotowanego łososia wkładamy do piekarnika na 9-10 minut. Wyciągamy i odkładamy na 4-5 minut, by ryba odpoczęła. Frytki z batata Ziemniaka obieramy, kroimy w plastry o grubości 0,5 cm i następnie paski

Mango Papaja
Łosoś na szpinaku w cieście francuskim 168

położyć kawałki osolonego i popieprzonego łososia. Skropić lekko sokiem z cytryny. Ciasto naciąć po bokach na grube paski i "zapleść" je na rybie. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Włożyć do rozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi.  Ja dodatkowo polałam go sosem czosnkowym. Smacznego

Jemy Pijemy
Pieczony pstrąg 230

Przepis zalega w moim przepiśniku od dłuższego czasu, więc pora, aby ukazał się na świetle dziennym. Bardzo lubię ryby, mogłabym je jeść codziennie przygotowywane na różne sposoby. W dzisiejszym wpisie prezentuje pieczonego pstrąga z piekarnika. Pycha! Składniki: 2 średnie pstrągi 1 duża cytryna 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól folia aluminiowa Sposób przygotowania: Jeśli pstrąg jest wypatroszony(...)środka, na spód i wierzch. Pstrągi wkładamy do lodówki na całą noc, aby nabrały większego smaku i aromatu. Po opłyniętym czasie ryby przekładamy do foli aluminiowej, ale wcześniej nasmarujemy ją masłem, aby nic nie przywarło. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Pstrąg pieczony w folii 198

Bardzo delikatna i ziołowa ryba. Nie wymaga wielu przygotowań, piecze się szybko. Mój pstrąg był malutki - to porcja dla jednej, średnio głodnej, osoby. Ale jeżeli oprócz sałaty dołożymy np. frytki  - taki mały pstrąg będzie wystarczającym obiadowym daniem.  składniki (1 porcja) 180 g - 200 g  pstrąg patroszony 1 łyżeczka masła gałązka tymianku parę gałązek kolendry plasterek cytryny sól(...)pieprz młotkowany z kolendrą przygotowanie piekarnik nagrzać do 200 st  Rybę umyć osuszyć. Posypać solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Skórę ryby lekko ukośnie naciąć po 3x z każdej strony. Do kieszonki po wypatroszeniu włożyć masło, zioła i cząstkę cytryny. Tak przygotowaną rybę położyć na folii aluminiowej. Brzegi folii unieść do góry,  tworząc luźny, pakunek - szczelnie zamknąć

Stare Gary
Dorada pieczona z ziemniaczkami i rozmarynem w białym winie 140

leżały. Dookoła ułożyć ziemniaczki. Powtykać dookoła czosnek pokrojony w plasterki. Skropić je oliwą z atomizera i posypać rozmarynem oraz solą morską. Na każdej rybie ułożyć płatki masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 8-9 minut. Po tym czasie otworzyć drzwiczki, wlać delikatnie wino na spód blaszki i piec kolejne 8-9 minut. Następnie przełączyć na opiekanie

KUCHNIA POLSKA
Pieczone bataty z piekarnika 192

redukcyjnych. Dla porównania zwykłe ziemniaki gotowane mają IG=60, a pieczone IG= 80. Najsmaczniejsze są upieczone w piekarniku. W ten sposób przygotowane są smacznym dodatkiem do wykwintnego drugiego dania, szczególnie ze smażną rybą lub drobiem. Przepis na bataty Hasselback pieczone w całości z rozmarynem i czosnkiem znajdziesz   tutaj . Składniki: 2-3 ziemniaki 2 łyżki oleju sól

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!