ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:38/178)

Dorsz z koperkiem pieczony w folii 207

resztę posypałam po wierzchu. Na grzbiet ryby nałożyłam pokrojone w kosteczkę masełko, zawinęłam w folię. Zapiekałam przez 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku do 200 stopni. Żeby ryba mi nie przywarła na dół folii położyłam papier do pieczenia

Darcia w kuchni
Pstrąg z pieca w koprze i cytrynie 270

mnie propozycja jakże standardowa i smaczna zarazem. Pstrąg pieczony w koprze i cytrynie. Nic prostszego i smaczniejszego. Mój Syn uwielbia to danie. Składniki (dla 2-4 osób):  2 pstrągi patroszone 1/2 pęczka kopru  4 plastry cytryny 1 łyżka masła sól, pieprz czarny pieprz cytrynowy Przygotowanie: Rybę skrobiemy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą, pieprzem(...)lekko posypujemy pieprzem cytrynowym. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na jakiś czas do wchłonięcia przypraw. Przed pieczeniem podkładamy pod każdą z ryb plastry cytryny. Do środka wsypujemy posiekany koper i wkładamy po plastrze cytryny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20-25 minut - w każdym razie niezbyt długo by nie wysuszyć rybki. Podajemy na szpinaku

Kuchnia po mojemu
Warzywa korzeniowe z piekarnika 294

przygotowanych warzyw to prostota i praktycznie żadnego wysiłku,bo robia się same.Są świetnym dodatkiem do każdego obiadu,smakują wyjatkowo dobrze z rybami lub delikatną piersią z kurczaka.Przygotowałam je równocześnie z łososiem,na dolnej szynie piekarnika piekłam warzywa (przepis tutaj) na środkową szynę pod koniec pieczenia dołączył łosoś.Składniki na 4 porcje:4 duże marchewki2 korzenie pietruszki2 korzenie pasternaku2

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami 248

piekarniku przez 30 minut w 200 stopniach – mieszając od czasu do czasu. W tym czasie wymieszać masło z połową posiekanego koperku i szczyptą soli. Rybę umyć, osuszyć. Środek ryby natrzeć masłem z koperkiem. Wierzch skropić cytryną. Całość posypać solą i pieprzem. Gdy ziemniaczki będą już zarumienione, ułożyć na nich rybę(...)piec kolejne 20 minut. Przed podaniem posypać rybę resztą posiekanego koperku. Krok po kroku: 1. Pokroić ziemniaki 2. Pokroić cebulę i czosnek 3. Wymieszać cebulę, czosnek, przyprawy i oliwę 4. Przełożyć ziemniaki i cebulę do naczynia żaroodpornego 5. Wysmarować rybę masłem z koperkiem 6. Skropić rybę cytryną i doprawić 7. Ułożyć rybę

KuchniaWeDwoje.pl
Łosoś w sosie serowym 273

Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, które wcześniej smarujemy połową ilością podanego masła. Rybę solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. 2. Pozostałe masło roztapiamy w rondlu, wsypujemy mąkę, mieszamy i powoli wlewamy mleko, cały czas mieszając do momentu aż sos zgęstnieje. 3. Rybę posypujemy startym serem, następnie na ser układamy pokrojonego w plasterki pomidora. 4. Naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika

Szefowa kuchni
Duszony łosoś z koperkiem 241

stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą i zieloną sałatą z jogurtem naturalnym. Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni. Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Duszony łosoś z koperkiem 243

stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą i zieloną sałatą z jogurtem naturalnym. Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni. Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ryba w pomarańczach z warzywami 196

obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba w pomarańczach z warzywami pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ryba w pomarańczach z warzywami 246

obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba w pomarańczach z warzywami pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ryba po grecku w wersji ostrej 241

ostro. Jest to uniwersalne danie, które sprawdzi się praktycznie na każdą okazję. Czego zatem będziemy potrzebować do przygotowania ryby po grecku w wersji ostrej? Składniki: dwa filety ulubionej ryby, dwie marchewki, korzeń pietruszki, nieduży kawałek selera, siedem łyżek przecieru pomidorowego, łyżka pasty z ostrej papryki, olej, mąka, pieprz cayenne i sól. Wykonanie: warzywa obieramy i ścieramy na tarce, po czym(...)żaroodpornego tłuszczem, po czym wyłożenie go usmażonymi filetami rybnymi. Na warstwę rybną kładziemy warstwę warzywną. Na koniec wstawimy naczynie żaroodporne do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C i pieczemy przez około kwadrans. W zależności od naszych preferencji rybę po grecku można jeść na ciepło lub na zimno. W obu wersjach smakuje wybornie

Trochę smaku
Warzywa z piekarnika – do obiadu 179

uczucia ciężkości. Ten przepis możecie traktować także jako oddzielne danie lub serwować je także z rybą czy wegetariańskim falafelem. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Surówka z sałaty rzymskiej i rzodkiewki Przepis na warzywa z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki 2 średnie ziemniaki czerwona papryka pół średniej cukinii średnia cebula łyżka

Kuchnia Bazylii
Dorsz z piekarnika na kołderce z bakłażanem i pomidorków 288

posypać wszystko delikatnie mieszanką z suszonych ziół oraz skropić rybkę sokiem z cytryny ( nie jest to konieczne ) Podobno cytryna wzbogaca smak ryby Wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika do 200 C i zapiekać 12-15 minut. Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń