ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:42/178)

Wiosenny pstrąg z pieczonymi ziemniakami 129

czasie , ziemniaki posypujemy przyprawami , solą , pieprzem do smaku i brązowym cukrem ,żeby ładnie się rumieniły podczas pieczenia . Obkładamy gałązkami rozmarynu dla aromatu . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C z włączonym termoobiegiem i pieczemy przynajmniej 20 minut zanim wstawimy tam również pstrąga . Ryby oczyszczamy , nacinamy poprzecznie , solimy odstawiamy . Masło mieszamy z wyciśniętym praską czosnkiem , solą i pieprzem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)skórą . Pozostałe plastry układamy na wierzchu , niezbyt dużo . Wystarczy po połówce lub dwóch na rybę . Zapiekamy w takiej samej temperaturze jak ziemniaki , do momentu aż skórka stanie się przypieczona . Jest to około 15 minut , ale zależy od wielkości ryby . Serwujemy na gorąco , koniecznie razem z pieczonymi ziemniakami .. Pychota i poezja , mam nadzieję że i dla Was , proste dania

Ogrodnik w podróży
Dorsz, migdały, parmezan i aioli 256

czosnku. Oczywiście mowa o majonezie domowej roboty . Aioli idealnie pasuje do ryb i pieczonych mięs. Można go doprawić na różne sposoby, ale o smak sosu decyduje głównie czosnek. Do aioli dodałam pieczony czosnek. Czosnek w całości i owinięty w aluminiową folię wkładam do piekarnika (225ºC, grill) na 30 minut. Ostudzony czosnek wyciskam z łupinek i mieszam z majonezem

codojedzenia
Ryba. Soczewica. Migdały. 160

momentu zagotowania należy ją gotować około 20-25 minut. Najlepiej sprawdzić czy jest już wystarczająco miękka. Odcedzamy. Rybę osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym filecie rozsmarowujemy po 1 łyżeczce masła. Wkładamy po piekarnika na około 20 minut w temperaturze 180 °C. W tym czasie    podsmażamy na oleju posiekaną dymkę

Przysmaki Karolki
Tołpyga w sosie chrzanowym ze szpinakiem 192

oleju, dodaję wino i redukuję, dolewam śmietany i chwile podgrzewam. Na końcu dodaję chrzan, doprawiam, solą, pieprzem. Sos wylewam na rybę. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 stopni góra dół, wstawiam naczynie i zmniejszam do temperatury 170 stopni. Piekę 15 minut. Przed podaniem posypuję koperkiem, i pokrojonymi pomidorami suszonymi

wesoła kuchnia
Łosoś w kremie chrzanowym 184

krem i przyprawić solą i pieprzem. Następnie rybę posmarować delikatnie chrzanem i rozsmarować na nim pozostały krem chrzanowy. Na około ryby ułożyć umyty i obrany w różyczki brokuł, po czym nałożyć pokrywę naczynia i włożyć do piekarnika. Piec około 20-25 minut, aż brokuł odpowiednio zmięknie. Podawać od razu z wybranymi dodatkami. #sprytnieizdrowo #krakus

Passions hobbies life
Maślany leszcz zapiekany w folii 191

Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie rybę posypujemy posiekanym koperkiem i układamy na niej kilka małych wiórek masła i plasterek cytryny. Ryby zawijamy w folię (każdą osobno). Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy ok 15 minut, następnie odkrywamy folię i pieczemy kolejne

e-PrzepisyKulinarne
Roladki rybne ze szpinakiem 330

równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pasek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę. Następnie nakładamy ostudzony farsz i całość zawijamy. Smarujemy rozmąconym jajkiem wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego!         Przygotuj: Świeże filety z piersi kaczki Miód Musztarda

MarcinChef
PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 120

praskę czosnkiem  i włożyć po łyżce do środka każdej ryby. Odstawić na około dwie godziny do lodówki. Wstawić pstrągi do nagrzanego do 220 stopni piekarnika  i piec około 20-30 minut. Pstrąga można zawinąć w folię i upiec również na grillu. Można podawać np.z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

potrawyregionalne
Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem 210

Przez długi czas nie jadłam mięsa czerwonego ani nawet drobiowego, ale z ryb nie zrezygnowałam nigdy. Bardzo lubię ryby a łososia szczególnie, bo nie ma ości :) Bardzo szybko można go przygotować. Można łososia piec w piekarniku lub smażyć na patelni bez obracania. Efekt podobny - bardzo smaczny :) A jaką przyprawę łosoś lubi najbardziej? Rozmaryn :) Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem Składniki

Pyza i Surówka
Kostka rybna ze szpinakiem w cieście francuskim 195

podzielić na 6 kawałków. Podwójne posolone kostki rybne ułożyć na cieście francuskim a na nich rozłożyć szpinak. Pozostałymi kawałkami ciasta przykryć rybę ze szpinakiem i pozaklejać wzdłuż i na rogach. Ponakrawać wierzch ciasta w trzech miejscach. Piec w piekarniku nastawionym na 200-220 stopni ok 30 minut. Trochę martwiłam się czy 2 kostki rybne dojdą, rozmrożą się

MarciochaKucharzy
Ryba pieczona pod ziołową kruszonką - czarniak 224

skórkę otartą z cytryny, sól i pieprz. Całość wymieszać i wstawić do zamrażalki na 15 minut.  Zimną masę wyłożyć na rybę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C, po 7 minutach zwiększyć temperaturę do 200 C i piec kolejne 7 minut, aż kruszonka będzie chrupiąca

SzczyptaSmaQ
Pstrąg z masłem pietruszkowym 270

Dzisiaj proponuję pstrąga pieczonego z masłem pietruszkowym.Rybę najpierw opiekłam na silnym ogniu( zapobiega to wyciekaniu cennego soku, a co zatym idzie wysuszeniu), a następnie dopiekłam w niższej temperaturze.Dobrym rozwiązaniem jest pieczenie w folii aluminiowej, ryba tak przygotowana nie ma wprawdzie chrupiącej skórki, ale jest lekkostrawna i niskokaloryczna.Składniki:2 pstrągi2 duże gałązki natki pietruszki1 cytrynasól morskaświeżo zmielony pieprzmasło(...)wysuszonego pstrąga nacieramy solą i pieprzem . Do środka wkładamy natkę pietruszki.Składniki masła pietruszkowego ucieramy na jednolitą masę. Rybę układamy na folii aluminiowej wysmarowanej masłem pietruszkowym.Wierzch obkładamy plasterkami cytryny.Zawiniętego w folię pstrąga wkładamy do nagrzanego piekarnika (220st.)i pieczemy 20-25 minut.Pstrąga polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem i podajemy z białym pieczywem i koniecznie z  surówką

Gorący kąsek
Klopsiki rybno – brokułowe, rewelacyjne 134

Rewelacyjne klopsiki, można je usmażyć na patelni lub upiec na blaszce w piekarniku. Wtedy będą idealne dla osób na diecie. Do garnka wlać wodę, dodać vegetę zagotować.Doprawić do smaku solą. Do wrzątku wrzucić kawałki ryby i gotować minutkę. Ryba musi się ugotować. Wyjąć rybę z wody i odcedzić. Marchew i korzeń pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o dużych(...)patelni rozgrzać olej i obsmażyć klopsy na złoty kolor. Nie trzeba smażyć zbyt długo ponieważ warzywa i ryba była podgotowana. Drugi sposób mniej kaloryczny to – naczynie żaroodporne lekko posmarować olejem. Położyć klopsy i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C i piec 35 minut. Klopsiki muszą się zarumienić. Podawać z ziemniakami lub sałatką warzywną. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Łosoś pod pierzynką śmietanowo-chrzanową podany z pieczonymi ziemniakami i smażonymi szparagami 136

pieczone ziemniaki 4-5 sztuk średniej wielkości młodych ziemniaków odrobina oleju przyprawa chilli, np. w młynku sól smażone szparagi 1 pęczek zielonych szparagów 2 łyżki masła szczypta soli Na samym początku przygotować ziemniaki: dokładnie wyszorować, przeciąć wzdłuż na 4 części i przyprawić solą oraz chilli. Polać odrobiną oleju i dokładnie wymieszać. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec(...)Rybę przyprawić solą oraz pieprzem, skropić odrobiną soku z cytryny i posypać posiekanym koperkiem. Śmietanę wymieszać z chrzanem. Przygotowany sos rozsmarować na wierzchu łososia. Blaszkę z łososiem wstawić do piekarnika i piec około 17 minut, aż do zmiany koloru łososia. Uwaga: podczas wkładania łososia do piekarnika, z naczynia żaroodpornego (tam, gdzie pieką się ziemniaki) należy zdjąć pokrywkę - i piec

Ugotować
Dorada pieczona z batatami 198

mała cebula cytryna sól pieprz cytrynowy Przygotowanie: Doradę płuczemy i osuszamy. Z jednej strony robimy 3 nacięcia nożem. Rybę oprószamy solą i pieprzem cytrynowym w środku i na zewnątrz. W nacięcia wkładamy 3 połówki plastrów cytryny. Do środka ryby wkładamy ząbek czosnku, plaster cytryny, gałązkę tymianku i pietruszki oraz masło. Odstawiamy na około 1/2 godziny. Bataty obieramy i kroimy(...)pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Doradę wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Obok ryby układamy podsmażone bataty, cebulę pokrojoną w ćwiartki i ząbki czosnku w łupinkach oraz gałązki tymianku. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Pod koniec pieczenia można na 2 minuty włączyć funkcję grill aby skórka miejscami się zrumieniła

Kuchnia bezglutenowa Loli