ryba pieczona w piekarniku - 2658 przepisów (strona:34/178)

Ryba pieczona z włoszczyzną 233

Ryba pieczona z włoszczyzną to pomysł na szybkie do przygotowania i lekkie danie na niedzielny obiad. Wystarczy wszystkie składniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i całość upiec w piekarniku. Ryba po upieczeniu będzie soczysta oraz idealnie skomponuje się z upieczonymi kawałkami warzyw (paskami: marchewki, pietruszki oraz selera i talarkami pora).   Nie ukrywam, że w swojej kuchni wykorzystuje mrożone warzywa(...)wsypać połowę mrożonej włoszczyzny w paskach. Całość delikatnie oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ułożyć przyprawione kawałki ryby i posypać je połową startego sera. Na sam koniec, rybę przykryć pozostałą włoszczyzną, posypać resztą startego sera, dodać kawałki masła i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Piec pod przykryciem około 35 minut w 210°C. Ewentualnie 5-10 minut pod koniec pieczenia zdjąć

Ugotować
Pstrąg z piekarnika w 20 min. - szybki przepis 322

półplasterki cytryny oraz kilka gałązek koperku. Na wierzchu ryby układamy 2 kawałki masła i jedną połówkę cytryny. Pieczemy w temp. ok. 200 o C przez 15 min. Po tym czasie włączamy w piekarniku termoobieg i pieczemy jeszcze 5 min. Skórka pstrągów stanie się lekko chrupiąca. Pstrągi można podawać z pieczonymi ziemniaczkami. Pstrąg z piekarnika

Pyza i Surówka
Dorsz w panierce z krakersów. 224

solą i pieprzem. W niedużej miseczce lub małym talerzyku wymieszaj pokruszone krakersy z pozostałą częścią roztopionego masła. Powstałą mieszanką obtocz każdy kawałek ryby. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym, wstaw do nagrzanego piekarnika  ( 180 C ) i piec około 25 minut. Następnie wyjmij z piekarnika, odstaw do lekkiego przestygnięcia. Tuż przed podaniem skrop filety świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny

Przepisy i porady kulinarne
Dorsz zapiekany, z sosem jogurtowo – koperkowym 232

Składniki: Filety z dorsza ze skórą Sól Masło Jogurt naturalny Koperek 1 ząbek czosnku Cukier Wykonanie: Dorsza układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyprawiamy solę. Na każdy kawałek ryby wykładamy niewielką ilość masła. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 o C przez około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. W naczyniu umieszczamy jogurt naturalny. Koperek drobno siekamy, dodajemy

Smaki Ewy
Flądra pieczona 241

Nawiązując do 4 grupy produktów spożywczych, o dziwo ryba! Flądra pieczona z cytrusami i podana z kaszą gryczaną. Składniki: -3szt flądry -sok z połowy cytryny -4 łyżki oliwy -sól, świeżo mielony pieprz -100g kaszy gryczanej -1/2brokuła -2 łyżka masła Przygotowanie: 1. Flądrę opruszyć solą i pieprzem z każdej strony, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (posmarowanym łyżką(...)kroimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Na rozgrzanej patelni roztapiamy pozostałe masło, podsmażamy ugotowany brokuł, dodajemy kasze. 6. Rybę polewamy sokiem z cytryny połączonym z oliwą, pieczemy przez ok. 30min w piekarniku rozgrzanym do 180'C, do momentu aż się zarumieni. Smacznego! FLĄDRA: -przede wszystkim źródło wielonasyconych kwasów omega-3 i -6 (obniżenie poziomu lipidów

FITBUuK
Pstrąg pieczony z pieczarkami 160

Pieczarki oczyścić, umyć. Pokroić wzdłuż na pół a następnie w półplasterki. Podsmażyć na 2 łyżkach masła. Śmietanę wymieszać z żółtkami. Formę do pieczenia wysmarować masłem.    Ułożyć rybę, obsypać pieczarkami. Zalać śmietaną, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.   zastawa

królestwo garów
Flądra pieczona 316

plastry2 łyżki masła2 łyżki posiekanego świeżego koperkusólpieprz cytrynowy Przygotowanie:Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Koperek wymieszałam z masłem. Powstałą pastą posmarowałam flądry w środku, a z wierzchu obsypałam je solą i pieprzem.Ryby przykryłam plastrami cytryny i zawinęłam w folię aluminiową.Piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Podawałam z surówką z kiszonej kapusty i sałatką

Kulinarny Pamiętnik
Pstrąg w sosie terijaki z fasolką po chińsku 255

sojowy - ocet słodki - ząbek czosnku - łyżeczka miodu - olej sezamowy - kasza kuskus Wykonanie pstrągi: Pstrągi osuszamy ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem, układamy rybę polaną sokiem z cytryny, posypujemy chili i polewamy sosem terijaki. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni C.  Fasolka po chińsku: Fasolkę blanszujemy. Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy fasolkę, i utarte

SMYKWKUCHNI
Łosoś w sosie bazyliowym 193

Lekka dietetyczna ryba z piekarnika z sosem bazyliowym. Moja rodzina uwielbia łososia i często go robię. Jest to szybki i prosty obiad a do tego zdrowy. Nie pieczcie za długo łososia bo będzie suchy. Oczywiście to zależy jeszcze d grubości ryby ale 20 minut powinno wystarczyć, a cieńszy nawet krócej. 2 kawałki łososia 2 gałązki rozmarynu 1 garść listków bazylii(...)koktajlowe olej 200 g śmietany 18 % ukwaszonej Łososia solę, posypuję pieprzem, majerankiem i odstawiam na 30 minut. Przekładam na folię aluminiową dodaję gałązki rozmarynu, zawijam i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 15-20 minut. Cebule obieram i kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję śmietanę , listki bazylii chwilę podgrzewam na wolnym ogniu i miksuję sos blenderem. Doprawiam solą

wesoła kuchnia
Muszelki z ryba i rozowym puree 178

oliwa z oliwek sól pieprz 200 g makaronu muszelki #Lubella 0,5 łyżeczki kurkumy Piekarnik nastawiamy na 170 stopni termoobieg lub 180 góra / dół. Pietruszkę i ziemniaki dokładnie myjemy, buraki obieramy ze skóry. Nakłuwamy wszystkie warzywa widelcem. Do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia wlewamy do środka 2 łyżki oliwy i 1 łyżkę masła (najlepiej klarowanego - będziemy mieć pewność(...)Blaszkę smarujemy oliwą z oliwek, układamy na niej rybę i wstawiamy do piekarnika na 5 - 6 minut, na półkę o 1 wyżej niż środkowa. Na talerz wykładamy 2 łyżki puree, na którym kładziemy plastry pstrąga. Obok układamy makaron. Polewamy go oliwą z pieczenia ryby. Całość posypujemy koperkiem, wedle uznania oprószamy solą i pieprzem. Smacznego! #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą  #makaronlubella  #lubellauwielbiam

Kuchnia od dwojga
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowo-sezamowym ze szpinakiem w zalewie serowo-czosnkowej 211

mieszamy z 50 ml wody i 200 ml śmietany. Wymieszanym sosem zalewamy rybkę w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 25-30minut w piekarniku 180stopni z termoobiegiem lub 200stopni bez termo. Na 5 minut przed końcem pieczenia, wysuwamy naczynie z rybą i delikatnie posypujemy rybkę bułką tartą i sezamem. Pieczemy kolejne 5 minut. W czasie gdy robi nam się ryba, przyrządzamy szpinak

upichcona
Pstrąg pieczony z masłem i koperkiem 481

Lubicie ryby? My bardzo, pod każdą postacią, marynowane, smażone, wędzone, na parze, pieczone....  Tym razem podzielę się z Wami przepisem, na pysznego pstrąga pieczonego w piekarniku, z masłem i koperkiem.  Użyjcie prawdziwego masła, pstrąg i masło to duet idealny:)  2 pstrągi tęczowe świeże polecam z KLIK sok z cytryny pieprz cytrynowy sól masło KLIK koperek(...)skrapiam sokiem z cytryny. Następnie nacieram solą i    pieprzem cytrynowym. Odstawiam na 10 minut,(ryba szybko ”łapie” smaki)    po czym do każdej rybki wkładam plastry masła i po dwie, trzy gałązki zielonego koperku. Masło wykładam też na wierzchu. Rybki piekę w 180 st.C     25 minut. smacznego

Takie tam pichcenie
Dorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi 299

Dorsz w sosie z pomidorkami koktajlowymi to proste, a zarazem wykwintne danie. Odpowiednio połączone składniki stworzą niepowtarzalny smak tej potrawy. Nie wiem czy wiecie, ale ryba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim 322

smaku doprawić solą czosnkową. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozwinąć ciasto francuskie, przekroić na dwa kawałki. Na każdym, przy jednym boku ułożyć kawałek łososia. Na rybie ułożyć przesmażony szpinak. Ciasto złożyć na pół i przykryć rybę tworząc paczuszkę. Boki skleić dociskając widelcem. Wierzch posmarować mlekiem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20-30 minut

Monia miesza i gotuje
Dorsz pieczony w sezamie na puree z kalafiora i kolorowa sałatka z komosą ryżową 252

Przepis na danie rybne, którego gwiazdą jest polędwica z dorsza pieczona w sezamie na delikatnym puree z kalafiora. Do tego barwna sałatka na bazie kolorowych warzyw pokrojonych w kosteczkę i komosy ryżowej, inspirowana tabbouleh. To świetna alternatywa dla fileta smażonego w grubej panierze i puree z ziemniaków – rybę można przyrządzić zdrowiej, w dodatku ograniczając ilość nasyconych tłuszczów(...)żeby sezam się podprażył. Zrumienione na wierzchu, ale surowe w środku kawałki ryby, przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 20 minut. W czasie, kiedy ryba się piecze, pokroić w drobną kostkę wszystkie warzywa do sałatki – kolorową paprykę, obrane ze skórki ogórki, czerwoną cebulkę i wyfiletowane pomidorki koktajlowe (pokroić sam miąższ

Dietolog