Dorada pieczona z ziemniaczkami i rozmarynem w białym winie

Dorada pieczona z ziemniaczkami i rozmarynem w białym winie

Dorada pieczona z ziemniaczkami i rozmarynem w białym winie

Składniki : • 2 dorady • 1,5 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki oliwy • 2 łyżki soku z cytryny • sól morska • odrobina masła pokrojonego w płatki • 2 płaskie łyżeczki musztardy • 1 ząbek czosnku • 2/3 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu • ok. 500 g ziemniaków • 1-2 łyżki oliwy • 3 ząbki czosnku • 1/2 szkl białego wina półwytrawnego • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu • 2 łyżki kwaśnej śmietany • papryka słodka Przygotowanie : Dorady opłukać i osuszyć. Z jednej strony na boku ryby zrobić po trzy ukośne nac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.