roladki - 9750 przepisów (strona:370/650)

Deserki tiramisu 139

posyp wierzch deserów. Odstaw na 3 godziny do lodówki. *Czym zastąpić amaretto? Zamiast amaretto możecie dodać olejek o zapachu amaretto lub syrop do kawy o smaku amaretto. Zobacz również Rolada tiramisu oraz Shake tiramisu Wioleta Gargula

MamaOskarka
Beza Pavlova z owocami pyszny i prosty przepis 102

zrobi się brązowa. Będzie za zimno beza nie będzie upieczona. A co można dodać do bezy ? Oj wszelkie owoce, ale np popcorn i masę karmelową . Możesz zrobić z białek roladę bezową . U mnie dzisiaj kolejny pomysł na bezę Pavlova. Przygotuj poniższe składniki i za 3 godziny maks będziesz mieć piękną i pyszną bezę gotową. A.. bezę możesz upiec dzień

Kuchnia na wzgórzu
Pierś kaczki z tymiankiem 96

też uroczystości, potrawa jest elegancka i smaczna. Przygotowywanie smażonej, czy też pieczonej kaczki opanowałam do perfekcji. Polecam kilka przepisów na dania z kaczką: kaczka smażona z kolorowym pieprzem. Majonezowe roladki z botwiną i kaczką Kaczka pieczona z jabłkami Kaczka pieczona z sokiem pomarańczowym Kacze piersi zaczynamy smażyć na zimnej patelni, wtedy tłuszcz wytapia się ze skórki całkowicie, skórka pozostanie rumiana

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżówki z dżemem marchewkowym 89

podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta (30x45cm) smarujemy grubo dżemem (przepis na dżem marchewkowy znajdziecie na moim blogu, można też użyć każdego innego ulubionego). Ciasto zwijamy jak roladę w rulon, ostrym nożem dzielimy je na 3-4cm kawałki. Każdy kawałek nacinamy pośrodku do połowy i wywijamy boki na zewnątrz formując serce. drożdżówki układamy na blaszce na której

Gotowanie moimi oczami
Bułeczki cynamonowe z jabłkami 102

roztopionym masłem, pozostawiając przy brzegach około 1 cm wolnej przestrzeni.  Posypuję cukrem wymieszanym z cynamonem, nakładam jabłka i zwijam w rulon wzdłuż dłuższego boku. Powstałą w ten sposób roladę kroję na 12 do 15 równej grubości plastrów. 6. Plastry ciasta układam w wyłożonej papierem do pieczenia formie, przykrywam ściereczką i pozostawiam do wyrośnięcia na kolejne 40 minut. 7. Wyrośnięte

Cztery Fajery
Karkówka zapiekana z kapustą pekińską 72

przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około godzinę. [caption id="attachment_8867" align="aligncenter" width="1024"] Karkówka zapiekana z kapustą pekińską[/caption] Zobacz inne przepisy na karkówkę: Roladki Z Karkówki Zapiekane W Sosie Pomidorowym Karkówka Pieczona Z Warzywami – Prosty Przepis Na Domowy Obiad Karkówka Z Pieczarkami I Cebulą Karkówka Po Cygańsku Z Pieczarkami I Papryką Karkówka Pieczona

e-PrzepisyKulinarne
Buraczki z czosnkiem 114

Możesz podawać od razu po przygotowaniu, ale sałatka zyska bardziej na smaku, jeśli odstawisz ją na parę chwil, by składniki się przegryzły.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarne S.O.S.
Buraczki z czosnkiem 114

Możesz podawać od razu po przygotowaniu, ale sałatka zyska bardziej na smaku, jeśli odstawisz ją na parę chwil, by składniki się przegryzły.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Sałatka z komosą ryżową, kozim serem, granatem i gruszką 108

jeść zdrowiej i ograniczają spożywanie mięsa.  Składniki na 2 porcje: 1/4 szklanki surowej komosy ryżowej 2 garście świeżego szpinaku 1/2 dużego, dojrzałego granata 1 duża, miękka gruszka 1 rolada sera koziego (100 g) Komosę ryżową ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (po ugotowaniu powinna być sypka) . Szpinak umyć, osuszyć. Z granatu wyjąć pestki. Gruszkę obrać ze skórki, usunąć gniazda

Ugotować
Gołąbki z kiszoną kapustą i kaszą gryczaną podane z sosem pieczarkowym 82

razem wymieszać, doprawić na dość ostro. Do każdego liścia nakładać farsz ok. 1.5-2 łyżki w zależności od wielkości liści. Zawijać najpierw boki liści, a potem bardzo ściśle w roladki. Dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty (gołąbki nie przypalą się).Gołąbki ułożyć garnku na liściach, zakończeniem liścia do dołu. Gołąbki muszą być bardzo ciasno ułożone, aby się nie rozwaliły. Gołąbki zalać

Krylowa Kuchnia
Krokiety z mięsem z rosołu 115

mięsa. Do mięsa dodać również przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Na naleśniki nakładać po kopiatej łyżce farszu i zawijać w krokietowe roladki. Jajka rozmącić z mlekiem, sola i pieprzem. Krokiety panierować w jajku, następnie bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu, ze wszystkich stron na złoto. Serwować gorące na przykład

Krylowa Kuchnia
Roladki z czerwonej kapusty pekińskiej nadziewane grzybami i kurczakiem 128

ostudzić. Następnie wymieszać farsz z jajkiem i ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem Na każdy liść nałożyć porcję farszu i delikatnie zawijać ciasneroladki jak na gołąbki (tylko dużo mniejsze). Roladki ciasno ułożyć w brytfance, zalać je bulionem . Piec pod przykryciem w 180 st C przez 35/40 minut. Podawać gorące z ziemniakami lub kaszą. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem 83

Koncentrat pomidorowy wymieszać z oliwą i przyprawami. Ciasto rozwinąć i posmarować sosem. Ułożyć na cieście plastry sera i szynki, posypać 3 łyżkami parmezanu. Ciasto zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku i ostrym nożem pociąć na 2 cm plasterki. Ułożyć ślimaczki na papierze do pieczenia i posypać je pozostałym parmezanem Piec przez 15 minut. Podawać na zimno lub ciepło. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Cytrynowe ciasteczka z domowym dżemem truskawkowym 98

długości ok 60 cm i szerokości ok 6 cm. Na najdłuższy brzeg nałożyć połowę dżemu i zwinąć jak roladę. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Gotowe roladki podzielić na 10-11 części. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec przez 20 minut. Gorące jeszcze ciasteczka posypać cukrem pudrem.Smacznego

Krylowa Kuchnia
Sałatka z radicchio i owocami 89

Ciekawe połączenie smaków. Gorzkawa cykoria, owoce i słodki dressing.  Składniki:     główka radicchio   250 g jeżyn   250 g malin   150 g koziego sera ( rolada )   truskawkowy dressing   syrop z agawy   Przygotowanie: Listki radicchio opłukałem, osuszyłem a następnie porwałem na mniejsze kawałki. Rozłożyłem je na talerzu. Dodałem do nich jeżyny i maliny. Posypałem pokruszonymi

R'n'G Kitchen