roladki - 9750 przepisów (strona:363/650)

Tarta z łososiem i cukinią – genialna 91

wszystko. W kolejnym kroku wyjmujemy z lodówki tartę, na dnie układamy pory. Potem wylewamy masę śmietanową. Następnie cukinie kroimy w cieniutkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw, zwijamy w roladki i układamy w tarcie. Potem łososia kroimy w male kawałki i układamy na wierzchu. Tartę pieczemy w 180st przez ok 50-60 min. Artykuł Tarta z łososiem i cukinią

Dorota Smakuje
Drożdżówki makowe 134

wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką, delikatnie zagnieść i podzielić ciasto na równe kawałki. Porcję ciasta rozciągnąć palcami, formując placek, posmarować nadzieniem, zawinąć w roladkę, mocno zlepić wszystkie końce, aby nadzienie nie wyciekło podczas pieczenia. W ten sam sposób uformować resztę bułeczek. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową, przykryć czystym ręcznikiem kuchennym i odstawić

Smaki Armine
UDZIEC Z INDYKA FASZEROWANY PIECZARKAMI 142

lekko rozbić tłuczkiem. W misce wymieszać olej z przyprawą czosnkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć mięso z obu stron. Na mięso rozłożyć podsmażone pieczarki, mięso zawinąć w roladę, przełożyć do naczynia żaroodpornego Piekarnik nagrzać do 180'C. Piec mięso przez 45 minut pod przykryciem, następnie zdjąć pokrywkę i piec kolejne 15 minut

Zrób to smacznie
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KAPUSTĄ KISZONĄ I PIECZARKAMI 75

ciasta francuskiego * 1 jajko Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół. P rzygotowany farsz układać wzdłuż na środku dwóch kawałków ciasta francuskiego. Boki zawinąć i skleić ze sobą, roladę odwrócić łączeniem do dołu. Pokroić na mniejsze około 2 cm kawałki. W miseczce rozklepać jajko. Za pomocą silikonowego pędzelka posmarować każdego pasztecika jajkiem. Paszteciki ułożyć na blachę wyłożoną papierem

Zrób to smacznie
Frytki po amerykańsku – frytki z serem 160

Frytki po amerykańsku – frytki z serem[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z frytkami: Frytki Belgijskie Z Piekarnika Domowy Gyros Na Talerzu Z Frytkami Kapsalon – Wyśmienity Fastfood Dietetycznie: Roladki Z Kurczaka Ze Szpinakiem I Frytki Z Marchewki I Selera (337 Kcal) Artykuł Frytki po amerykańsku – frytki z serem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
szpinakowo-czosnkowe z mozzarellą drożdżowe ciasto... 85

wymieszać z pieprzem, solą, oregano. Wyrośnięte ciasto parę razy wyrobić ręką, podzielić na dwie części, na blacie podsypanym mąką rozwałkować 2 placki, na każdy nałożyć szpinak, zawinąć w roladę. Ułożyć w formie na papierze do pieczenia, wierzch ciasta posmarować roztrzepanym żółtkiem, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 35-40 minut. Ciasto smakuje i na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowane ślimaczki z polędwiczki wieprzowej 117

pomocą obieraczki do warzyw *** *** Na rozbitym płacie mięsa układamy plasterki cukinii *** *** Na cukinii układamy plasterki boczku wędzonego *** *** Następnie układamy w rzędach pokrojoną w paseczki paprykę *** *** Mięso zwijamy tworząc roladę i tniemy na ok 2 cm plastry *** *** Zrolowane plastry polędwiczki nakłuwamy na patyczki do szaszłyków – po 3 krążki na każdy patyczek *** *** Szaszłyki układamy na specjalnej tacce do grillowania i pieczemy

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis 80

ręczniku papierowym.   [caption id="attachment_9140" align="aligncenter" width="1200"] Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis[/caption] Zobacz inne przepisy na mielone: Soczyste Kotlety Mielone – Sprawdzony Przepis Roladki Z Mięsa Mielonego W Sosie Pulpety Jaglane W Sosie Pomidorowym Klopsy Zapiekane W Sosie Pieczarkowym Kotlety Mielone W Sosie Musztardowym Kotlety Mielone Z Ziemniakami I Kapusta Zasmażana   Artykuł Kotlety mielone

e-PrzepisyKulinarne
Quesadille ze szpinakiem 72

sztuk 500 g świeżego szpinaku 10 połówek suszonych pomidorów 1 mała cebula 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 ząbek czosnku 1 puszka kukurydzy opcjonalnie 120 g sera koziego typu roladka 150 g żółtego sera sól, pieprsz do smaku Instructions Szpinak umyć i pokroić na drobno. Cebulę i suszone pomidory pokroić w kostkę. Oliwę i masło rozgrzać na patelni, dodać szpinak

SprawdzonaKuchnia.pl
Figi zapiekane z kozim serem 73

octu balsamicznego jest naprawdę fantastyczne. Zabierając się za przygotowanie dania, trzeba zaopatrzyć się w dojrzałe soczyste figi i dobrej jakości ser kozi. Kozi ser może być w formie rolady lub dobrego kremowego serka do smarowania. Pamiętajcie też o dobrej jakości occie balsamicznym, oczywiście najlepszy podobno jest ten z Modeny. Można użyć również zredukowanego czerwonego wina, a jak to przygotować

SprawdzonaKuchnia.pl
Rolada z łososia 68

się nie rozsypała, można zrobić, to zwykłym bawełnianym sznurkiem, tasiemkami silikonowymi lub sznurkiem papierowym. Można roladę owinąć cienkimi, chudymi plastrami boczku wędzonego i dopiero, wtedy całość związać sznurkiem. Roladki owinięte właśnie boczkiem, to przysmak kuchni włoskiej i tam zaczerpnęłam inspiracji. Koniecznie spróbujcie, proste, a jednocześnie wykwintne danie podane z pysznymi brokułami w maśle…pyszności. Print Rolada z łososia .wprm

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka z melonem i kozim serem 65

Polska Keyword melon, orzechy Prep Time 15 minutes Cook Time 5 minutes Total Time 20 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 1/2 dużego melona 150 g sera koziego typu rolada miękka 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki cukru trzcinowego 1 opakowanie rukoli młode listki buraczków lub dowolna mieszanka sałat 2 średnie ogórki ze skórką opcjonalnie sól do smaku pieprz

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka jesienna 71

średnia cebula 100 ml czerwonego wina 2 łyżki cukru trzcinowego 4 sztuki pomidorów suszonych najlepiej z oleju kilka kaparów 50 g wędzonego łososia 50 g sera koziego typu rolada rukola roszponka sól do smaku pieprz do smaku olej rzepakowy - tłoczony na zimno Instructions Liście rukoli i roszponki umyć, pozostawić na sicie aby ociekły z wody. Cebulę obrać, przekroić

SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry z cukinii 81

średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 średnie jajka 4 łyżki mąki pszennej w wersji bezglutenowej należy zastąpić mąką ryżową, gryczaną lub mieszanką bezglutenową 100 g sera koziego typu rolada 1 łyżeczka tymianku świeżego sól do smaku pieprz do smaku 3 łyżeczki szczypiorku siekanego olej do posmarowania gofrownicy Instructions Cukinię umyć, a następnie 1 sztukę zetrzeć na tarce o grubych oczkach

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułeczki św. Marcina 76

ciasto wyłożyć na podsypany mąką blat, rozwałkować na prostokąt około 50x35 cm, na całej powierzchni rozsmarować nadzienie. Zwinąć rulon zaczynając od szerszego boku prostokąta, po zwinięciu lekko uciskać roladę dłońmi formując równy rulon. Pokroić na 16 kawałków, każdy z kawałków wziąć w dłonie i trzymając przecięciem do góry skręcić ciasto w "ósemkę", układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

SprawdzonaKuchnia.pl