roladki - 9750 przepisów (strona:356/650)

Kartoflaniki – grzybowe paszteciki 74

mąki, a następnie wyrabiamy na gładką masę. Na folii spożywczej z połowy ciasta tworzymy placek. Następnie na krawędzi układamy cienką porcję nadzienia i podnosząc folię zwijamy „roladkę”. 3. Kroimy na 6 – 7 cm kawałki i smażymy z jednej i drugiej strony na niewielkiej ilości tłuszczu na rumiano. Na koniec osuszamy na ręcznikach papierowych. Podajemy z ulubioną surówką

Kuchnia Na Wypasie
Szynka z indyka z majerankiem 61

pysznych, parzonych wędlin domowym sposobem. Jest prosty w obsłudze i pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego. Dzięki pojemnej komorze przygotujemy w nim boczek, szynkę lub aromatyczne rolady. To specjalne naczynie służy do przyrządzania soczystych mięs obiadowych oraz różnego typu wędlin i potraw wegetariańskich - zdrowych i pozbawionych dodatków chemicznych. Produkt nadaje się do każdego typu kuchenek.   Mocne

Kulinarne przygody Gatity
Makowiec bez jajek i glutenu 89

przed chwilą obliczyłam, makowce dotąd piekłam jedynie trzy razy, a było to w czasach, gdy do wypieków używałam białego cukru i mąki. Dwukrotnie spod moich rąk wyszła makowa rolada drożdżowa, która choć bez zarzutu w smaku, to nieestetycznie pękała, tracąc swój piękny kształt. Innym razem upiekłam klasyczny makowiec, który okazał się tak kruszyć, że zamiast ciasta otrzymałam formę pełną sypkiego

Even Better Food
Drożdżówki z makiem 78

godzinę, do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu zagnieć lekko ciasto i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach ok. 45 x 25 cm. Posmaruj go masą makową. Zwiń ciasto w roladę, zawijając dłuższy bok i przekrój na 12 części. W każdym kawałku zrób mocno wgniecenie za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki z drewnianym trzonkiem, tak żeby boki uniosły się do góry. Ułóż drożdżówki

Na-talerzu.pl
Efektowne torty sałatkowe: TOP 10 przepisów 82

tort sałatkowy , który doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje. 1. Tort sałatkowy z kiełbasą morlińską przepis na: Kuchnia Szeroko Otwarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Sałatka tortowa ze szpinakową roladką na pieczarkowym cieście przepis na: Kolorowy Przepisownik 3. Tort sałatkowy na krakersach z jajkami i ryżem przepis na: Wanilia i Kardamon 4. Sałatkowy tort z tuńczykiem przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Kluski śląskie - kulinarny recycling 63

przygotowania. Wygniecione, sprasowane, czy jak tam robicie puree, kartoszki muszą być wystudzone, a to zabiera trochę czasu. I dlatego takie mięsne dania w sosach jak gulasz, zrazy, bitki czy rolady, jemy raczej z dodatkiem kaszy, pampuchów lub puree. A przecież kluski z uroczą małą dziurką pełną pysznego sosu są chyba dla nich najdoskonalszym dodatkiem.  Spróbujcie sami :) #kluskislaskie #wykorzystanieziemniakow #podstawykuchni

I tu będę miała takie te
Przekąski na Święta – TOP 10 Propozycji na Świąteczne Przystawki 319

znikną ze świątecznego stołu najszybciej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Domowe paszteciki z mięsem Przepis na: przepiski.pl 2. Rolada szpinakowa z szynką Przepis na: kulinarneprzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Roladki z szybki konserwowej Przepis na: zrobtosmacznie.pl 4. Pasztet z kurczaka z żurawinami Przepis na: mniammniam.com 5. Mini przekąski na krakersach Przepis na: kulinarnyswiatkoncziiszpileczki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przekąski na Święta

Damusia.pl
Makowiec zawijany 94

brzegów dłuższych – całość zwijamy dość ścisło w rulon (mój niestety był zawinięty zbyt luźno i przez to po wyrośnięciu ciasta powstały luki pomiędzy ciastem a makiem) Gotowe rolady makowe przekładamy do wysmarowanych masłem keksówek i odstawiamy do wyrośnięcia ( na o 30 minut). Wierzch ciasta smarujemy białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy ok 35 minut. Smacznego

Fascynacje Ani
Zakręcona baba drożdżowa z kakao 52

Uwielbiam drożdżowe wypieki i niezawodny przepis na ciasto drożdżowe z dodatkiem kremówki, mój ulubiony. Tym razem prosta baba drożdżowa, zakręcona niczym rolada, z cukrem i kakao w środku, upieczona w formie z kominem. Można również upiec na blasze, w formie wieńca. Polecam serdecznie :) Składniki: 3 szklanki mąki  100 g masła 25 g drożdży świeżych 0,5 szklanki mleka

Kocham..lubię..gotuję..
Piersi z kurczaka w ziemniaczanej panierce 178

tych pysznych kotletów. Zachęcamy Was do sprawdzenia innych naszych przepisów na kurczaka w różnym wydaniu. Są to min. delikatne „frytki” z piersi kurczaka , bardzo chętnie oglądane pyszne roladki z piersi , oraz soczyste kotlety drobiowe z żółtym serem . Zapraszamy zatem na przepis z nadzieją, że ten pomysł na panierkę Was co najmniej zaciekawi i spróbujecie wykorzystać go przy następnym

Kuchnia Na Wypasie
Przekąski z Ciasta Francuskiego – TOP 15 Najlepszych Przepisów na Imprezę 112

wersji na słono. Tworząc poniższe zestawienie, staraliśmy się wybrać różnorodne przepisy, aby trafić w gusta każdego z Was. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Smacznego! 1. Roladki z ciasta francuskiego z łososiem Przepis na: winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem Przepis na: przyslijprzepis.pl 3. Przepis na ślimaki z ciasta francuskiego z szynką kindziuk

Damusia.pl
Roladki z szynki z serkiem topionym i prażonym słonecznikiem 84

serka topionego pół szklanki łuskanych pestek słonecznika Na suchej patelni prażymy słonecznik na złoty kolor,dodajemy serek topiony.Mieszamy do połączenia się składników. Smarujemy plasterki szynki i zwijamy roladki. Można podawać od razu. Smacznego

Przepisy mojej mamy
Rolada z piersi kurczaka z boczkiem 68

proszku  Piersi kroję jak na kotlety,rozbijam tłuczkiem i układam ciasno obok siebie ,tak aby wyszedł prostokąt.Posypuję solą,pieprzem,papryką i nakładam ciasno plastry boczku.Zwijam mięso w roladę i obwijam  ciasno sznurkiem lub nitką.Mięso wkładam do worka lub naczynia żaroodpornego,(musi być przykryte)podlewam troszkę wodą i piekę w 190 st.C przez ok.40-45 minut

Przepisy mojej mamy
Tort serowo - kawowy spiralkowy 64

posypujemy posiekanymi czekoladami. Tniemy na paski o szerokości około 4 - 5 cm. Pierwszy pasek zwijamy jak roladę i ustawiamy na środku spodu tortownicy. Kolejne paski zawijamy wokół tej roladki, łącząc początek każdego kolejnego, z końcem poprzedniego paska. Zapinamy obręcz tortownicy, jeśli ślimak wypełnił całą formę. Jeśli nie, owijamy go paskiem folii aluminiowej, by tort był ściśnięty zastygając. Wkładamy

Kronika Piekarnika