roladki - 9750 przepisów (strona:356/650)

Makowiec bez jajek i glutenu 96

przed chwilą obliczyłam, makowce dotąd piekłam jedynie trzy razy, a było to w czasach, gdy do wypieków używałam białego cukru i mąki. Dwukrotnie spod moich rąk wyszła makowa rolada drożdżowa, która choć bez zarzutu w smaku, to nieestetycznie pękała, tracąc swój piękny kształt. Innym razem upiekłam klasyczny makowiec, który okazał się tak kruszyć, że zamiast ciasta otrzymałam formę pełną sypkiego

Even Better Food
Drożdżówki z makiem 84

godzinę, do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu zagnieć lekko ciasto i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach ok. 45 x 25 cm. Posmaruj go masą makową. Zwiń ciasto w roladę, zawijając dłuższy bok i przekrój na 12 części. W każdym kawałku zrób mocno wgniecenie za pomocą drewnianej łyżki lub łopatki z drewnianym trzonkiem, tak żeby boki uniosły się do góry. Ułóż drożdżówki

Na-talerzu.pl
Efektowne torty sałatkowe: TOP 10 przepisów 91

tort sałatkowy , który doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje. 1. Tort sałatkowy z kiełbasą morlińską przepis na: Kuchnia Szeroko Otwarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Sałatka tortowa ze szpinakową roladką na pieczarkowym cieście przepis na: Kolorowy Przepisownik 3. Tort sałatkowy na krakersach z jajkami i ryżem przepis na: Wanilia i Kardamon 4. Sałatkowy tort z tuńczykiem przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Kluski śląskie - kulinarny recycling 69

przygotowania. Wygniecione, sprasowane, czy jak tam robicie puree, kartoszki muszą być wystudzone, a to zabiera trochę czasu. I dlatego takie mięsne dania w sosach jak gulasz, zrazy, bitki czy rolady, jemy raczej z dodatkiem kaszy, pampuchów lub puree. A przecież kluski z uroczą małą dziurką pełną pysznego sosu są chyba dla nich najdoskonalszym dodatkiem.  Spróbujcie sami :) #kluskislaskie #wykorzystanieziemniakow #podstawykuchni

I tu będę miała takie te
Przekąski na Święta – TOP 10 Propozycji na Świąteczne Przystawki 338

znikną ze świątecznego stołu najszybciej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Domowe paszteciki z mięsem Przepis na: przepiski.pl 2. Rolada szpinakowa z szynką Przepis na: kulinarneprzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Roladki z szybki konserwowej Przepis na: zrobtosmacznie.pl 4. Pasztet z kurczaka z żurawinami Przepis na: mniammniam.com 5. Mini przekąski na krakersach Przepis na: kulinarnyswiatkoncziiszpileczki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przekąski na Święta

Damusia.pl
Makowiec zawijany 100

brzegów dłuższych – całość zwijamy dość ścisło w rulon (mój niestety był zawinięty zbyt luźno i przez to po wyrośnięciu ciasta powstały luki pomiędzy ciastem a makiem) Gotowe rolady makowe przekładamy do wysmarowanych masłem keksówek i odstawiamy do wyrośnięcia ( na o 30 minut). Wierzch ciasta smarujemy białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy ok 35 minut. Smacznego

Fascynacje Ani
Zakręcona baba drożdżowa z kakao 62

Uwielbiam drożdżowe wypieki i niezawodny przepis na ciasto drożdżowe z dodatkiem kremówki, mój ulubiony. Tym razem prosta baba drożdżowa, zakręcona niczym rolada, z cukrem i kakao w środku, upieczona w formie z kominem. Można również upiec na blasze, w formie wieńca. Polecam serdecznie :) Składniki: 3 szklanki mąki  100 g masła 25 g drożdży świeżych 0,5 szklanki mleka

Kocham..lubię..gotuję..
Piersi z kurczaka w ziemniaczanej panierce 187

tych pysznych kotletów. Zachęcamy Was do sprawdzenia innych naszych przepisów na kurczaka w różnym wydaniu. Są to min. delikatne „frytki” z piersi kurczaka , bardzo chętnie oglądane pyszne roladki z piersi , oraz soczyste kotlety drobiowe z żółtym serem . Zapraszamy zatem na przepis z nadzieją, że ten pomysł na panierkę Was co najmniej zaciekawi i spróbujecie wykorzystać go przy następnym

Kuchnia Na Wypasie
Przekąski z Ciasta Francuskiego – TOP 15 Najlepszych Przepisów na Imprezę 117

wersji na słono. Tworząc poniższe zestawienie, staraliśmy się wybrać różnorodne przepisy, aby trafić w gusta każdego z Was. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Smacznego! 1. Roladki z ciasta francuskiego z łososiem Przepis na: winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem Przepis na: przyslijprzepis.pl 3. Przepis na ślimaki z ciasta francuskiego z szynką kindziuk

Damusia.pl
Roladki z szynki z serkiem topionym i prażonym słonecznikiem 91

serka topionego pół szklanki łuskanych pestek słonecznika Na suchej patelni prażymy słonecznik na złoty kolor,dodajemy serek topiony.Mieszamy do połączenia się składników. Smarujemy plasterki szynki i zwijamy roladki. Można podawać od razu. Smacznego

Przepisy mojej mamy
Rolada z piersi kurczaka z boczkiem 71

proszku  Piersi kroję jak na kotlety,rozbijam tłuczkiem i układam ciasno obok siebie ,tak aby wyszedł prostokąt.Posypuję solą,pieprzem,papryką i nakładam ciasno plastry boczku.Zwijam mięso w roladę i obwijam  ciasno sznurkiem lub nitką.Mięso wkładam do worka lub naczynia żaroodpornego,(musi być przykryte)podlewam troszkę wodą i piekę w 190 st.C przez ok.40-45 minut

Przepisy mojej mamy
Tort serowo - kawowy spiralkowy 69

posypujemy posiekanymi czekoladami. Tniemy na paski o szerokości około 4 - 5 cm. Pierwszy pasek zwijamy jak roladę i ustawiamy na środku spodu tortownicy. Kolejne paski zawijamy wokół tej roladki, łącząc początek każdego kolejnego, z końcem poprzedniego paska. Zapinamy obręcz tortownicy, jeśli ślimak wypełnił całą formę. Jeśli nie, owijamy go paskiem folii aluminiowej, by tort był ściśnięty zastygając. Wkładamy

Kronika Piekarnika
Dwukolorowy wieniec drożdżowy 64

wykładamy równo, na całej powierzchni, rozciągając od brzegu do brzegu ciasto kakaowe. Rozwałkowujemy razem na równy prostokąt, o grubości około 3 mm. Rolujemy wzdłuż dłuższego boku i  powstałą roladę zawijamy w pierścień, zlepiając dokładnie ze sobą końce. Wieniec kładziemy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i nacinamy brzegi ostrym nożem, co 2, 3 cm. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego

Kronika Piekarnika
Sernik na zimno z białą czekoladą 62

masy serowej. Na środek masy wykładamy ściętą na talerzu konfiturę z galaretką ( delikatnie odrywamy ją z folii na którą była wylana, jak papier od biszkopta przy pieczeniu rolady odwracając ją do góry nogami ). Zalewamy drugą częścią masy serowej. Ciasto wkładamy do lodówki, na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch ozdabiamy tężejącą galaretką brzoskwiniową. Jeśli nie macie cierpliwości do przygotowywania wkładki

Kronika Piekarnika