roladki - 9750 przepisów (strona:352/650)

Ślimaczki z pieczarkami i szynką z ciasta francuskiego 160

wykładamy na nie pieczarki z cebulką, szynkę oraz ser. 3 Ciasto zwijamy w rulon, dobrze go dociskając, zaczynając od szerszej strony ciasta, aby powstało więcej ślimaczków. Następnie tak powstałą roladę kroimy w plasterki o szerokości około 2 cm. 4 Ślimaczki kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dość sporych odstępach, ciasto francuskie zwiększy swoją objętość. 5 Pieczemy

Kuchnia Bazylii
Drożdżówka z kremem czekoladowym i granolą 73

lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut aby wyrosło. Ciasto rozwałkować posmarować kremem czekoladowym i posypać granolą. Przepis znajdziecie w tym linku . Następnie zwinąć w roladę a następnie przekroić na pół. Zaplatamy wieniec. Wierzch drożdżówki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną drożdżówkę układamy na plaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

I LOVE LIFE
Karnawałowe menu :) 74

kilka moich propozycji na karnawałowy stół 🙂 Miodownik Ciasto makowo-kokosowe z kremem Sałatka z serem i ananasem Roladki z szynki

czarrna od kuchni
Czerwona kapusta duszona z suszonymi śliwkami 63

Czerwona kapusta (modro kapusta) to tradycyjny dodatek do śląskiego obiadu z roladą i oczywiście kluskami śląskimi. Uwielbiam cały zestaw! Czerwona kapusta to również niezastąpiony dodatek do kaczki i gęsi, a właściwie do każdego drugiego dania. Idealny zimowy dodatek! Na blogu znajdziesz wiele przepisów na czerwoną kapustę, np. duszoną w soku pomarańczowym lub w cydrze. Dzisiejszą kapustę przygotowałam tradycyjnie z jabłkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krokiety z Mięsem 65

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety z języka francuskiego croquette to pewny rodzaj pasztecika w postaci niewielkiej rolady. Krokiety to nic innego jak naleśnik z dodatkiem farszu podawany w formie na słono. Co do farszu, możemy postawić na różne kombinacje, od różnego rodzaju mięsa, po kapustę i grzyby. W naszym domu najczęściej goszczą krokiety z mięsem. Czas od czasu przygotowuję także krokiety

Przepiski.pl
Kulebiak z kapustą i pieczarkami 80

lenistwa 🙂 Przygotowując bowiem “Pieczone uszka z kapustą i z pieczarkami“, nie chciało mi się lepić drugiej porcji ciasta, dlatego rozwałkowałam je tylko, wyłożyłam resztę farszu, zawinęłam w roladę, nacięłam i upiekłam. Wyszło pysznie! Cechą charakterystyczną tego kulebiaka i jednocześnie różnicą w stosunku do wspomnianych wyżej uszek pieczonych jest mniejsza ilość ciasta a większa ilość farszu, jaka przypada

Moja Delicja
Surówka z kapusty pekińskiej 77

kapustą pekińską lub gołąbki z kapusty pekińskiej. Pekinka jest zdrowa, bardzo wartościowa i wyjątkowo smaczna. Surówka z kapusty świetnie pasuje do kurczaka, do ryby oraz jako warzywny dodatek do roladek z tortilli. Surówka z pekinki bez majonezu jest przekąską lekką i bardzo pożywną. Jeśli nie lubisz wersji z olejem, możesz dodać do surówki jogurt naturalny. Surówka z kapusty pekińskiej

Kuchnia Na Wypasie
Spaghetti z bazyliowym pesto 67

kolację. Możesz je również przygotować na romantyczne spotkanie we dwoje, np. na randkę, rocznicę lub w Walentynki   Polecam również: ** Camembert w boczku ** Pałki z kurczaka pieczone w boczku ** Rolada z mięsa mielonego ** Zapiekanka z cukinią   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na 2 porcje: 200 g spaghetti (ilość zależy od typu) 1-2 garści świeżej bazylii 2 ząbki czosnku

Kulinarny S.O.S.
Rolada marchewkowa z kremem śmietankowym (wykorzystanie pulpy z wyciskarki wolnoobrotowej) 73

Nowy Rok witam pyszną roladą marchewkową z kremem śmietankowym. W tym przepisie odpada ścieranie marchewki na tarce i odciskanie soku, po prostu wykorzystałam pulpę marchewkową z przygotowania porannej porcji soku. Odkąd zakupiłam wyciskarkę wolnoobrotową mam ciągły dylemat co począć z pozostałą pulpą po wyciskaniu soku? Nie mam kompostu w ogrodzie, także w całości jej nigdy nie zagospodaruję, ale mogę chociaż

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos niemiecki ( Sos Allemande) 83

jest pyszny, doskonały do mięs, szczególnie kurczaka oraz ryb. Sos ten był znany również w Polsce w kuchni śląskiej. Na Górnym Śląsku podawano go najczęściej do ryb, klopsów i rolad. Przygotowanie sosu nie powinno sprawić żadnych problemów. Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że sos niemiecki zagości częściej na Waszych stołach. Sos niemiecki ( Sos Allemande ) Składniki: masło: 1 łyżka żółtka

Kuchnia Na Wypasie
Domowa szynka pieczona na obiad i na kanapki 98

wokół całego mięsa. Szynka ładnie się zrumieni i nie będzie nasiąknięta tłuszczem. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na domową wędlinę. Polecamy: domowa karkówka na kanapki , domowy boczek pieczony , rolada boczkowa z piekarnika . Życzymy smacznego! Artykuł Domowa szynka pieczona na obiad i na kanapki pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Rolada serowa 106

Rolada serowa to pomysł na pyszną przekąskę na każdą okazję. Przepis jest prosty, więc każdy sobie z nim poradzi. Dokładnie zdjęcia i opis wykonania krok po kroku zachęcają do zrobienia tego przysmaku.  - proste wykonanie - można ją podawać na zimno - idealna do podania na przyjęciach

AniaGotuje.pl
Imprezowe roladki z tortilli 76

Świetna przekąska na sylwestrowy stół w kameralnym gronie, na wszelkiego rodzaju prywatki i spotkania, tania, prosta i bardzo smaczna! Artykuł Imprezowe roladki z tortilli pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Chrupiące tortellini z serem 434

pomidorowym. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych pomysłów na pyszne przekąski. Polecamy przepisy na: pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce , aromatyczne zapiekanki gyros , chrupiące kanapki z pastą jajeczną oraz doskonałe roladki z serem i szynką na dwa kęsy. Pierożki nawet po ostygnięciu są nadal chrupiące i wciąż bardzo smaczne. Nie spodziewamy się jednak, aby na na domówce, imprezowicze pozwolili

Kuchnia Na Wypasie
Tarta francuska z grzybami i wędzonym serem / French tart with mushrooms and smoked cheese 65

porcje) 1 płat ciasta francukiego duża garść suszonych grzybów 1 łyżka masła 2 cebule 1 jajko 1 szkl. śmietanki 30% 2-3 gałązki tymianku 6 plasterków sera wędzonego w roladzie sól, pieprz Oraz Obrobina jajka do posmarowania ciasta Grzyby gotuj przez 30 minut. Odcedź i posiekaj na mniejsze kawałki. Z ciasta francuskiego wytnij koło, które zakryje dno i brzegi formy

Delicious Place