roladki - 9750 przepisów (strona:347/650)

Rolady z karkówki w sosie musztardowym 11448

słupki, cebulę w piórka. Każdy plaster mięsa smaruję na całej powierzchni musztardą. Na brzegu każdego plastra mięsa układam po dwa plasterki boczku, ogórka i cebuli. Całość zawijam w roladki ( w razie potrzeby można rolady spiąć wykałaczką lub owinąć nitką ). Zrolowane mięso obsypuje wszystkim przyprawami i obsmażam na mocno rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron. Zmniejszam ogień

Kuchnia z widokiem na ogród
Babka czekoladowa z prosseco 60

jajka faszerowane paluszkami krabowymi –  jajka faszerowane mango –  łosoś marynowany w whisky –  śledź w czosnku i majeranku –  łosoś marynowany w koprze i wódce  –  rolady z szynką i sałatką jarzynową –  sałatka jarzynowa –  jajka z awokado –  jaja z suszonymi pomidorami –  mazurek kajmakowy –  przepis na pasztet –  jajka faszerowane BABKA CZEKOLADOWA Z PROSSECO

nietylkopasta.pl
Wyraziste ogórki małosolne i kiszone 62

kiszonek. Już wkrótce kolejne przepisy na kiszonki – kiszoną rzodkiewkę i kiszone buraki. STAY TUNED! Polecam skorzystać z ogórków przygotowując: – zieloną sałatkę z kaszą jaglaną, brokułem i ogórkami małosolnymi FIT – roladki schabowe ze szparagami FIT Składniki na 5l słój: – 1,5kg ogórków gruntowych (jak najmniejszych) – 2l wody – 2 czubate łyżki soli (polecam kamienną niejodowaną) – 2-3 główki czosnku* – 10cm świeżego chrzanu

Be Fit Be Strong
Domowy boczek na kanapki 74

kanapki kroimy dopiero po całkowitym wystygnięciu. Jeśli to ma być dodatek do obiadu, wyciągamy z piekarnika po 15 minutach.  Polecam także: - boczek  w łupinach cebuli - boczek gotowany - rolada boczkowa Smacznego

Dieta moja pasja
Wielkanocne menu 128

Biszkoptowa rolada z kremem orzechowym Babka maślana z rumem i bakaliami Ciasto miodowe z wkładką orzechową i kremem grysikowym Babeczki kruche z serkiem i łososiem Sałatka z kuskusem i szynką … Czytaj dalej Wielkanocne menu

czarrna od kuchni
Pasztet z jajkiem 62

około 50 minut. Pasztet powinien ładnie się zrumienić. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw pasztet do wystygnięcia i dopiero wtedy pokrój go na plastry. Zobacz też inne przepisy na Wielkanoc Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Wiosenne jajka faszerowane Wielkanocna zupa chrzanowa Wielkanocny barszcz biały Wielkanocna sałatka Dziadka Zobacz też nowe przepisy Pasztet z jajkiem Różowe jajka Przepisy

okolicepalnika.pl
Babka z mlekiem skondensowanym 543

jajka faszerowane paluszkami krabowymi –  jajka faszerowane mango –  łosoś marynowany w whisky –  śledź w czosnku i majeranku –  łosoś marynowany w koprze i wódce  –  rolady z szynką i sałatką jarzynową –  sałatka jarzynowa –  jajka z awokado –  jaja z suszonymi pomidorami –  mazurek kajmakowy –  przepis na pasztet –  jajka faszerowane BABKA Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM

nietylkopasta.pl
Żurek w chlebie 72

krabowymi –  jajka faszerowane mango –  farbowanie jajek barwnikami –  łosoś marynowany w whisky –  śledź w czosnku i majeranku –  łosoś marynowany w koprze i wódce  –  rolady z szynką i sałatką jarzynową –  sałatka jarzynowa –  jajka z awokado –  jaja z suszonymi pomidorami –  mazurek kajmakowy –  przepis na pasztet –  jajka faszerowane ŻUREK W CHLEBIE

nietylkopasta.pl
Pyszne i łatwe do przygotowania drożdżówki z serem i borówkami 75

stolnicy lub czystym blacie rozwałkowujemy ciasto w kształt prostokąta. Środek ciasta obficie smarujemy masą serową – krawędzie pozostawiamy bez niego. Na ser równomiernie rozsypujemy borówki. Zwijamy ciasto w roladę, lepiąc krańce. Następnie kroimy w równych odstępach. Takie kawałki będą naszymi drożdżówkami. Układamy je na blaszce z papierem do pieczenia. Wierzch i boki bułeczek smarujemy je pędzelkiem roztrzepanym jajkiem. Piekarnik rozgrzewamy

sierotka maRysia w kuchni
Jajka faszerowane z łososiem 56

jajka faszerowane paluszkami krabowymi –  łosoś marynowany w whisky –  śledź w czosnku i majeranku –  farbowanie jajek barwnikami –  łosoś marynowany w koprze i wódce  –  rolady z szynką i sałatką jarzynową –  sałatka jarzynowa –  jajka z awokado –  jaja z suszonymi pomidorami –  mazurek kajmakowy –  przepis na pasztet –  jajka faszerowane JAJKA FASZEROWANE Z ŁOSOSIEM

nietylkopasta.pl
Ciasto adwokatowe z sezamem 115

wielu doskonałych deserów do kawy i herbaty. Z pewnością spodoba Ci się również nasz przepis na ciasto malinowa chmurka na kruchym spodzie . Pięknie się prezentuje oraz pysznie smakuje również rolada karpatkowa z kremem budyniowym . Polecamy również oryginalne ciasto biszkoptowe z orzechami i kajmakiem . Zapraszamy na przepis Forma 25 x 25 cm Szklanka ma 250 ml Ciasto adwokatowe z sezamem Składniki

Kuchnia Na Wypasie
Rolada schabowa z mięsem mielonym 73

pieczywa. Nie tylko na śniadanie lub kolację, a również do pracy. Rolada schabowa przepis, który z pewnością warto wypróbować. Polecamy również inne nasze pomysły na schab, jak np. pyszne roladki schabowe z piekarnika . Oraz kotlety z dwóch rodzajów mięsa mielonego, czyli kotlety marmurkowe . Zobacz również przepis na aromatyczną roladę boczkową z piekarnika . Rolada schabowa z mięsem mielonym Składniki: Schab: schab

Kuchnia Na Wypasie
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty 82

solą i pieprzem do smaku. Gotową surówkę wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.      Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Pieczeń rzymska – przepis Smażony ryż z jajkiem po chińsku Artykuł Najlepsza surówka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Przepisy na Wielkanoc 95

pewnością zasmakują Wam i Waszym bliskim. Ściąga będzie na bieżąco aktualizowana, jak tylko znowu przygotuję coś pysznego na święta 😊 COŚ NA CIEPŁO Zupa chrzanowa z jajkiem COŚ NA ZIMNO Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem COŚ NA SŁODKO Wegański makowiec FASZEROWANE JAJKA Faszerowane jajka Jajka faszerowane fetą i pomidorami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szpinakiem i fetą Jajka faszerowane śledziem

Z notatnika dietetyka
Naleśniki Ślimaczki 80

pokrojoną bardzo drobno paprykę oraz ogórki. Dziesięć minut smażymy, następnie dodajemy przecier oraz ketchup, dwie minuty gotujemy. 3.    Gotowy farszem smarujemy całą powierzchnie każdego naleśnika, zwijamy w roladę i kroimy na 10 cm kawałki. 4.    Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym krojoną częścią do góry. 5.    Pozostał nam do zrobienia sos, masło rozpuszczamy w rondelku

Kulinarna Chwila