roladki - 9750 przepisów (strona:344/650)

Szparagi z piersią kurczaka w sosie serowym 54

naczynia żaroodpornego przełóż gorący ser i ułóż na nim piersi z kurczaka. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Poznaj także nasz przepis na roladki z kurczaka z serem feta , oraz na frytki z piersi kurczaka w cieście . Sprawdź również, jak smakują kotlety siekane z kurczaka i kiełbasy . Życzymy smacznego! Artykuł Szparagi z piersią kurczaka w sosie

Kuchnia Na Wypasie
Bułeczki drożdżowe z serem i rodzynkami 71

Następnie smarujemy naszą masą serową zostawiając z szerszych stron po dwa cm z jednej i drugiej strony bez farszu.  7. Ciasto zawijamy jak na roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroimy ostrym nożem na 1 - 1,5 cm kawałki. 8. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, nasze bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem. Zostawiamy na chwilę, żeby wyrosły, smarujemy białkiem. Pieczemy

kruche babeczki
Orzechowy zawijaniec na serku homogenizowanym 82

Zawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu

Kuchnia MagdaLeny
Orzechowy zawijaniec na serku homogenizowanym 82

Zawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu

Kuchnia MagdaLeny
ROLKI Z CUKINII NADZIEWANE SZPINAKIEM 62

Pyszna, wegetariańska przystawka właśnie ląduje na talerzu! Poznajcie przepis na ROLKI Z CUKINII NADZIEWANE SZPINAKIEM. Obiecujemy - nie zawiedziecie się! Artykuł ROLKI Z CUKINII NADZIEWANE SZPINAKIEM pochodzi

COOKMAGAZINE
Menu na zakończenie sezonu :) 108

zakończenie sezonu ligowego proponuję: tortille, spring rollsy, wytrawne ciasto z parówkami, lekkie roladki z szynki i serka z rzodkiewką, tartę z rabarbarem

czarrna od kuchni
Słów kilka o chlebie tostowym. Za i przeciw 46

albo nawet jemy z kawiorem. Tosty spożywamy je na gorąco, bo gdy ostygną, to nie są już tostami, lecz zamieniają się w suchary. Polecamy w szczególności tosty z jajkiem, roladki z parówkami i kiełbaska . Tosty nie jedno mają imię Najbardziej popularne tosty, to kromki chleba tostowego pieczonego w tosterze. Lecz tostem nazywane są także pieczone kanapki składające się z dwóch

ProstePesto.pl
Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście 69

Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Następnie doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy po plasterku sera mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzany oleju. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obraną i startą

Kulinarna Chwila
Ciastka francuskie z kremem migdałowym 70

zakupić. Jeśli już mamy kupione bądź ręcznie zrobione ciasto francuskie to przygotować możemy z niego zarówno słodkie jak i wytrawne wypieki. Ciasto francuskie sprawdza się w tartach, ciastkach, zapiekankach, roladach. Jako, iż ciasto to nie zawiera cukru łączy się dobrze zarówno z owocami, mięsem, warzywami oraz rybami. Poniżej mam dla Was przepis na ciastka z ciasta francuskiego z kremem migdałowym

MeCooks
Kopertki Supermana 114

Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka z karmelizowaną gruszką i fenkułem 44

wanilii Na krewetki 200 g krewetek klarowane masło sól do smaku 2 zabki czosnku przecisnięte przez praskę Na kulki z koziego sera 200 gr roladki koziego sera puder z pistacji opcjonalnie Na dressing 1 łyżka musztardy (sarepskiej lub francuskiej) 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego

Spice things up
Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego 89

oregano. Ser żółty ścieramy na tartce o drobnych oczkach. 2. Ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i zastawiamy na 10 minut. Następnie rozsmarowujemy ketchup i posypujemy serem startym. Zwijamy jak roladę, a następnie kroimy w plasterki. 3. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20 minut. 4. Upieczone

Izabelawkuchni
Jaki jest klasyczny niedzielny obiad? 52

zrezygnować z kotleta możemy śmiało sięgnąć po rybę. Dobrą opcją jest też całkowita zmiana obiadu. Możemy przygotować, np. domową pizzę lub zapiekankę. Innym świetnym przepisem są zrazy lub wszelkie roladki. Jeśli mowa o ziemniakach, zwykłe kartofle możemy zamienić na bataty, jeśli chcemy większej zmiany można na niedzielny obiad zaserwować, np. makaron, ryż lub kasze. Będzie to bardzo zdrowa podmianka

sierotka maRysia w kuchni
Gołąbki z młodej kapusty w piekarniku 353

noża usuwam nożem zgrubienie na głównym nerwie liścia kapusty. 1 czubatą łyżkę farszu nakładam na środek każdego liścia młodej kapusty. Przykrywam farsz jednym końcem liścia, zwijam gołąbeczki identycznie jak roladę, a boki składam do środka. Gołąbki odkładam zawinięciem do dołu. Czynność powtarzam, aż skończy się farsz lub liście kapusty (dlatego lepiej mieć 2 główki dla zapasu). Jeśli pozostanie kilka

Ania gotuje
Drożdżowe ślimaczki na kremówce z suszoną figą 117

wyrośnięcia. 3. Formowanie ślimaczków: Figi kroimy na małe kawałki. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, każdą część wałkujemy osobno na prostokąt, posypujemy połową pokrojonych fig i zwijamy jak roladę, następnie kroimy w plastry, plastry lekko spłaszczamy i układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy ponieważ znacznie urosną. 4. Pieczenie: Ślimaczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia

Izabelawkuchni